Μανία

Εικόνα Θάνος Γαλάνης

Όταν ο ασθενής βρίσκεται σε μανία, που είναι πολύ σοβαρή κατάσταση, συνήθως έχει λογόρεια (καταιγισμός σκέψων μπερδεμένων, ανακατεμένων, χωρίς νόημα) αίσθηση μεγαλείου,  νομίζει ότι είναι κάποιο σημαντικό πρόσωπο, πιθανότατα να ξοδέψει πολλά χρήματα να μην έχει σαφή εικόνα της πραγματικότητας, σίγουρα θα αποφύγει να λάβει την αγωγή. Σε αυτή την περίπτωση οπωσδήποτε πρέπει να τον δει ψυχίατρος και πιθανόν να χρειαστεί νοσηλεία. Αυτό θα το κρίνει ο ψυχίατρός του.

Κατάθλιψη

Εικόνα Θάνος Γαλάνης

Κάποιες φορές τα αντικαταθλιπτικά που χρησιμοποιούνται τις πρώτες μέρες μπορεί να προκαλέσουν αυτοκτονικό ιδεασμό. Είναι σημαντικό κοντά στον ασθενή να υπάρχει συγγενικό του πρόσωπο, να μην σταματά την αγωγή και με υπομονή σε λίγες ημέρες θα επανέλθει. Αν υπάρξει κάποια παρενέργεια ήπια δεν σημαίνει ότι θα συμβεί σε όλους τους ασθενείς. Ο κάθε οργανισμός άλλωστε είναι διαφορετικός.

Εργοθεραπεύτρια για παράλληλη στήριξη μαθήτριας 6 ετών με ΔΑΔ (Κολωνός, 2021-2022)

Εικόνα Carer

Ζητούμε εργοθεραπεύτρια για παράλληλη στήριξη σε μαθήτρια έξι ετών με ΔΑΔ σε δημόσιο νηπιαγωγείο, για το σχολικό έτος 2021 – 2022. Περιοχή: Κολωνός. Ωράριο: 08:15-13:15.

Ο γιός μου είναι 21 ετών και έχει σύνδρομο Άσπεργκερ ελαφριάς μορφής

Εικόνα Τούλα

Γειά σας. Ο γιός μου είναι 21 ετών και έχει σύνδρομο Άσπεργκερ ελαφριάς μορφής που τον εμποδίζει και τον δυσκολεύει να κάνει εύκολα φιλίες. Είναι εξωστρεφής, θέλει να είναι κοινωνικός αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνει. Θα θέλαμε να έρθουμε σε επαφή με άλλους γονείς που έχουν το ίδιο θέμα για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας μέσα απο την γνωριμία μας. Μένουμε δυτική Θεσσαλονίκη.

Ιδιωτικό νηπιαγωγείο με στήριξη για μαθητή με ΔΕΠΥ

Εικόνα Ασπασία Γκ.

Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει ιδιωτικό νηπιαγωγείο που να προσφέρει και στήριξη σε μαθητή με ΔΕΠΥ; Ευχαριστώ.

Η κόρη μου διαγνώστηκε με λισσεγκεφαλία

Εικόνα Κατερίνα Ιορδανιδου

Καλησπερα! Πρόσφατα η κόρη μου 2,5 ετών έκανε μαγνητική εγκεφάλου και διαγνώστηκε αγυρια παχυγυρια αν το λέω σωστά το ονομάζουν λισσεγκεφαλια!! Ψάχνω κάποιον με παρόμοια εμπειρία να με κατατοπισει σχετικά!! Ίσως να μου προτείνεται και κάποιον γιατρό αν γνωρίζετε!! Ειμαι απο Δραμα έχω επισκεφτεί ήδη τον κ. Ευαγγελίου και τον κ. Ζαφειρίου στην Θεσσαλονίκη αλλά είμαι διατεθειμένη να παω οπουδήποτε χρειαστεί προκειμένου να βοηθήσω όσο καλυτερα μπορω το παιδι μου! Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Ο γιος μου έχει Asperger, μένουμε Θεσσαλονίκη

Εικόνα Εφη

Γεια σας. Ο γιος μου είναι ατομο με Asperger υψηλής λειτουργικότητας με δυσκολία στο να συνάψει φιλίες. Μένουμε Ανατολική Θεσσαλονίκη. Αν σας ενδιαφέρει να έρθετε σε επικοινωνία μαζι μου. 

Ποιες δομές / υπηρεσίες έχει επισκεφτεί η ομάδα της Νόησης στο διαδίκτυο στο πλαίσιο του Οδηγού υπηρεσιών;

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των υπηρεσιών στον Οδηγό υπηρεσιών έχουν οργανωθεί και εκπονηθεί οι παρακάτω επισκέψεις, σε όλες τις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της Ελλάδας. Οι επισκέψεις συντονίζονται από τον Άγγελο Κουτουμάνο, Κοινωνικό Λειτουργό, και τον Γιάννη Μπίστα, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ο γιός μου είναι 21 χρόνων και έχει σύνδρομο Άσπεργκερ

Εικόνα Mana Δέσποινα

Ο γιός μου είναι 21 χρόνων και έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Εδω και τρία χρόνια διαγνωστηκε... εμμονές μπερδεμένες σκέψεις που δεν μπορούν να εκφραστούν πονοκέφαλοι χωρίς παθολογικά αίτια μετά από εξετάσεις.υπηρχαν αντιδράσεις ευέξαπτος επιθετικός θεωρούσα ότι οφειλόταν όλα στην πίεση που είχε υποστεί παίρνοντας μέρος στις πανελλαδικές 2 φορες για την εισαγωγή του στο πανεπιστημιο την οποία και πέτυχε.. αναμονη για μεταγραφή ένα χρόνο μετα covid-19 χωρίς να είναι στο φυσικό χώρο του πανεπιστημίου... Eπισκέφτηκε μια ψυχίατρο και του χορήγησε αγωγή ενώ ήξερε για το σύνδρομο διέγνωσε OCD υπήρχε διαφορά από τις πρώτες μέρες αλλά δεν υπήρχε feedback ήθελε να σταματήσει την αγωγή.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.