Αίτημα συμμετοχής στη δημιουργία ΣΥΔ

Εικόνα Δημήτριος Ε.

Αίτημα συμμετοχής: Πρωτοβουλία NOESI.gr για ίδρυση Κατοικιών (Στεγών) για άτομα με αναπηρία Είμαι ο Δημήτρης , πατέρας του νεαρού Ηλία 26 ετών που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού με υψηλή λειτουργικότητα, με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ψυχολογικά προβλήματα και λίγες πλέον εξόδους . Μένει μόνος του σ’ένα δυάρι διαμέρισμα στην Δάφνη με καθημερινή στήριξη κυρίως από την μητέρα του(συνταξιούχος) και λιγότερο από μένα ή πολύ σπανιότερα την αδελφή του( 30 ετών νηπιαγωγός με ειδικότητα στην ειδική αγωγή ). Ο Ηλίας έχει μία φίλη με μακροχρόνια σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα και διαλείμματα με την οποία βρίσκονται σπίτι του η σπίτι της και σπανίως κάνουν μικρές εξόδους. Μέχρι τα 15 του έκανε προσκοπισμό και στο παρελθόν έχει εργαστεί σε περιστασιακά για μικρά διαστήματα , αλλά στην παρούσα φάση δεν θέλει. Του αρέσει να συζητά , να παίζει σκάκι. Ακούει μουσική και βλέπει διάφορα στο pc. Αναζητούμε λύση για συστέγαση σε υποστηριζόμενα διαμερίσματα , ίσως κλειστή δομή, γιατί ένα τέτοιο πλαίσιο είναι απαραίτητο σύμφωνα με τους ειδικούς για τον Ηλία τώρα και στο μέλλον . . Δεν έχω βρεί μέχρι τώρα διαθέσιμη μια κατάλληλη δομή και μας ενδιαφέρει πολύ η δημιουργία μιας τέτοιας στέγης- δομής και είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω ουσιαστικά στην δημιουργία / λειτουργίας της .Στην πλοήγηση μου μέσα στο noesis.gr είδα συνάντηση ενδιαφερομένων γι’ αυτό το θέμα των ΣΥΔ τον περασμένο Ιούνιο . Υπήρξε κάποια εξέλιξη στην υλοποίηση νέων ΣΥΔ; Έχω ήδη συμπληρώσει το σχετικό αίτημα συμμετοχής για ίδρυση ΣΥΔ . ΠΟΛΛΑ Συγχαρτήρια για το site /blog ,Εύχομαι καλη δύναμη σ'όλους σάυτό το δύσκολο έργο. Στην διάθεση όπου ενδιαφερόμενου σχετικά για αυτό ή άλλο συναφές θέμα .

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.