Εργάζομαι, έχω σύνδρομο Klinefelter

Εικόνα Γιωργος Μ.Π.

Καλησπέρα σας, είμαι 44 χρόνων διαγνώσθηκα με σύνδρομο Klinefelter, και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα εδώ και 20 χρόνια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι επίδομα αναπηρίας;

Σχόλια

Σίγουρα χρειάζεται να έχετε γνωμάτευση από το ΚΕΠΑ

Εικόνα N. Papanikol

Αν και δεν γνωρίζω καθόλου τι ποσοστό αναπηρίας μπορεί να ορίζεται  (και αν ορίζεται) για αυτο το σύνδρομο, σίγουρα χρειάζεται καταρχήν να έχετε στα χέρια σας γνωμάτευση από ΚΕΠΑ. Στη συνέχεια βλέπετε αν εμπιπτετε σε καποια κατηγορία επιδοματούχων. Ενα μεγάλο μέρος των δικαιούχων λαμβάνουν το επίδομα που ονομάζεται Βαριας Αναπηρίας και εκεί "ανήκουν" πολλές διαφορετικές παθήσεις και έχουν γνωμάτευση ΚΕΠΑ με ποσοστο αναπηρίας 67% και άνω. Ωστόσο το επιδομα αυτό δεν το δικαιούνται άμεσα ασφαλισμένοι (εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι), παρά μόνο έμμεσα ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι εκτός σπάνιων εξαιρέσεων. 

Για πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ για τα αναπηρικά επιδοματα  ή και να απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου κατοικίας σας.

Σημειώση NOESI.gr — Δείτε ακόμη: 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.