Αναδρομική ισχύς επιδόματος πρόνοιας

Εικόνα Sakis35

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι, Λέγομαι Θανάσης και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το αν μπορείς να διεκδικήσεις αναδρομικά χρήματα από το επίδομα πρόνοιας. Ο λόγος είναι ότι έκανα αίτηση το Νοέμβριο του 2011 στο ΚΕΠΑ Αλεξ/πολης. Πέρασα επιτροπή το Σεπτέμβριο του 2012. Μετά από ένα μήνα βγήκε η απόφαση 67% για 2 χρόνια αλλά με ισχύ απο τον 11-2011. Το θέατρο του παραλόγου. Δηλαδή, αν μου δίναν 1 χρόνο θα είχε ήδη λήξει..Και σε ερώτησή μου στο ΚΕΠΑ μου λεει μια 'δημόσιος' υπάλληλος ''δε θα λύσω εγώ τα προβλήματα του κράτους''. Από την πρόνοια άτυπα μου είπαν ότι δε δίνουν αναδρομικά επιδόματα αλλά από όταν καταθέσεις τα χαρτιά σ'αυτούς. Μήπως ξέρει κάποιος ή καποια κάτι?

Σχόλια

Για τα αναδρομικά στην πρόνοια

Εικόνα Ιωάννα
Όντως και εγω ξέρω ότι δεν ισχύει αναδρομικά ...διότι καταθέτεις τα χαρτιά σου εφόσον έχεις περάσει ΚΕΠΑ* ...δεν γίνεται να τα καταθέσεις χωρίς όλα τα δικαιολογητικά της Αναπηριας... σε ότι αφορά τα αναδρομικά ισχύει μόνο στο εξωιδρυματικο επίδομα που δινει το ΙΚΑ η τέλος πάντων τη σύνταξη Αναπηριας του ασφαλιστικού φορέα απο την στιγμή που καταθέτεις τα δικαιολογητικά για σύνταξη Αναπηριας. (*) ΚΕΠΑ: www.noesi.gr/kepa
like6

Αναδρομικά δεν ισχύει για τα Προνοιακά επιδόματα

Εικόνα Γιάννης_1970
Αναδρομικα δεν ισχυει για τα Προνοιακα επιδοματα.Κι εμας μας ειχαν βγαλει ποσοστο αναπηριας απο1/1/2008 οταν εξεταστηκαμε τ0ν Νοεμβριο του 2008. Μου ειπαν στην υγ. επιτροπη οτι εβαλαν Ιανουαριο για να παρω αναδρομικα . Τελικα η προνοια δεν το εδωσε αναδρομικα. Αυτο εξηγειται επειδη με την παρελευση του ετους ο παλιος Προυπολογισμος "μηδενιζεται".
like4

Προνοιακό επίδομα αφού καταθέσετε δικαιολογητικά & απόφαση ΚΕΠΑ

Εικόνα Roula K
Καλησπέρα, Το προνοιακό επίδομα δίνεται μόνο από την στιγμή που θα καταθέσετε τα δικαιολογητικά μαζί με την απόφαση των ΚΕΠΑ. Κάποια στιγμή θα έρθει ταχυδρομικά στο όνομα του παιδιού επιστολή απο τον δήμο που καταθέσατε την αίτηση και θα λέει ότι σας εγκρίθηκε το επίδομα αναπηρίας μέχρι την ημερομηνία που αναφέρει η απόφαση της υγειονομικής επιτροπής (ΚΕΠΑ). Εμείς έχουμε απόφαση από 23/11/2011 και καταθέσαμε τελικά τα χαρτιά 1/7/2012 (απο παρανόηση, νόμίζαμε ότι βγαίνει το επίδομα αυτόματα!!!!!μάλλον σε άλλο πλανήτη!!!) και μας ήρθε τον Σεπτέμβρη η επιστολή που μας ενημέρωνε για την έγκριση και στα μέσα Οκτωβρίου μας κατατέθηκε στην τράπεζα το επίδομα 2 μηνών,δηλ Ιουλίου και Αυγούστου. Τον Νοέμβριο θα μας κατατεθεί το επίδομα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου γιατί είναι σε 2μηνη βάση.Αν θέλετε την πλήρη λίστα των δικαιολητικών ευχαρίστως να σας κατατοπίσω γιατί μας ταλαιπώρησαν αρκετά μέχρι να μας διευκρινίσουν ακριβώς τι και πως τα ήθελαν. καλό κουράγιο!!!
like4

Αναδρομική ισχύς επιδόματος πρόνοιας

Εικόνα Sakis35
Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Έχω ενημερωθει για τα δικαιολογητικά και έχω καταθέσει τα χαρτιά μου με καθυστέρηση ενός έτους κι εγω, αλλά χάρη στο ταχύτατο "κράτος" μας. Ευχαριστώ πάντως. Να μας έχει καλά ο Θεός!!
like3

Λίστα δικαιολογητικών για το προνοιακό επίδομα

Εικόνα mariamagm
Καλημέρα, Θα ήθελα να μου στείλετε την πλήρη λίστα των δικαιολογητικών που χρειάζονται για το προνοιακό επίδομα γιατί δεν μου έχουν εξηγήσει ακριβώς, επίσης τα δικαιολογητικά τα καταθέτουμε στη νομαρχία ή στο δήμο που ανήκουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
like6

Αναδρομικά για τα προνοιακά επιδόματα

Εικόνα πετρος
Για τα προνοιακα επιδοματα τα παίρνεις όλα αναδρομικά από την ημέρα που έκανες αίτηση στο ΚΕΠΑ μόνο αν έπαιρνες επίδομα και σου είπα κοπεί. Αυτό ισχύει εδώ και μερικούς μήνες. Μπορείτε να ρωτήσετε στους Συλλόγους. Όποιος λέει ότι δεν ισχύει αυτό, αφορούσε παλιά πριν γίνουν τα ΚΕΠΑ.
like4

Αναδρομικά για τα προνοιακά επιδόματα

Εικόνα Sakis35
Πέτρο δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Μπορείς να το αναλύσεις λίγο. Μάλλον ξέρεις κάτι περισσότερο. Και όταν λες Σύλλογο ποιόν εννοείς;
like4

Αναδρομικά για τα προνοιακά επιδόματα

Εικόνα πετρος
Σακη εννοω οτι αν έπαιρνες επιδομα απο την προνοια και σου εχει κοπεί γιατι εχει λήξει η πιστοποίηση αναπηρίας και πρεπει να προσκομισεις αλλη στην προνοια για να σηνεχιστει το επιδομα, τα παιρνεις ολα αναδρομικα απο την ημερα που καταθετεις τα χαρτια σου στο ΚΕΠΑ. Και οταν λεω Συλλογους εννοω τους Συλλογους ΑΜΕΑ που οι περισσοτεροι παιρνουμε πληροφοριες απο εκει.
like8

Αναδρομικά για τα προνοιακά επιδόματα

Εικόνα Sakis35
Σ' ευχαριστώ Πέτρο. Τώρα το κατάλαβα. Πού θα πάει? Τα πρώτα 100 είναι δύσκολα!
like6

Συνέχιση επιδόματος - Αναδρομικά

Εικόνα Μάγδα

Καλησπέρα. Ειμαι έμμεσα ασφαλισμένη στο δημοσιο στο βιβλιαριο του πατερα μου. Παιρνω επίδομα απο το 2003 και τον Μαιο 2013 ήταν να περασω παλι απο Επιτροπή για να γινει η ανανεωση του επιδοματος. Η πρόνοια με ενημερωσε πως δεν υπαρχει επιτροπη λογω ελλειψης ιατρων και να ξανα παρω τηλ σε 6 μηνες. Ενημερωθηκα στο 6μηνο εκ νεου οτι παλι δεν θα περασω απο Επιτροπη  γιατι οι γιατροι της ειδικοτητας απεργουν. Αισιως οριστηκε 1 χρονο μετα η ημερομηνια, τον Μαιο του  2014 και περασα παλι απο Επιτροπη και ανανεωθηκε η αποφαση. Τα αναδρομικα του ενός έτους απο την στιγμη που δεν ειναι δικη μου παραλειψη αλλα οφειλεται σε απουσια υγειονομικης Επιτροπης υπαρχει περιπτωση να τα παραλαβω;

like5

Φίλοι μου μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά

Εικόνα Yiannis

Φίλοι μου μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Έληξε η πιστοποίηση για την κόρη μου που έχει σύνδρομο Down και έκοψαν το επίδομα που έπαιρνε θέλοντας να περάσει πάλι από τα ΚΕ.Π.Α. Είναι δυνατόν να γίνει καλά ένα παιδί με σύνδρομο Down για να ζητούν νέες εξετάσεις;

like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.