Ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη του γιου μου, 4 ετών

Εικόνα Ρίτα Κολ

Kαλησπερα, εχω ενα αγορι που γινεται 4 μεθαυριο και λογω δικων μας ανησυχιων το πηγα στα 3 ετη σε αναπτυξιολογο (Γκολτσιου) που δεν διεκρινε κατι αναπτυξιακο και συστησε σταθμο και επαναξιολογηση στο 6μηνο. Δεν τον ξαναπηγα καθως εβγαλε το παιδι χειριστικο. Το παιδι δοκιμαστηκε τον Σεπτεμβρη στο σταθμο αλλα δεν μπορεσε να ανταπεξελθει (ειχε μπει σε κατασταση συναγερμου, στρες) κ το σταματησαμε. Πριν απο μια εβδομαδα το πηγα σε εργοθεραπευτρια (Μορακη) για αξιολογηση. Ειπε οτι το παιδι ειναι τιγκα στα αισθητηριακα και διεκρινε και συναισθηματικη ανωριμοτητα (προφανως αυτα συνδεονται). η ερωτηση μου ειναι η εξης.

  • Πως κινουμαι τωρα;
  • Κλεινω ραντεβου στο παιδων σε αναπτυξιολογο για διαγνωση;
  • Προτεινετε καποιον /καποια;
  • Απο οικονομικης πλευρας τι παιζει;
  • Πως παιρνω πισω κατι;

Σχόλια

Μήπως πρέπει να πάω σε παιδοψυχίατρο;

Εικόνα Ρίτα Κολ

Επισης μηπως θα επρεπε αντι για αναπτυξιολογο να απευθυνθω σε παιδοψυχιατρο?

like4

Πηγαίνετε στην αναπτυξιολόγο δημόσιου νοσοκομείου

Εικόνα Lifebites

Καλό θα ήταν να κλείσετε ραντεβού με κάποιον αναπτυξιολόγο δημόσιου νοσοκομείου για να έχετε καλύτερη εικόνα και να σας δώσει διάγνωση αν χρειάζεται. Ανάλογα τη διάγνωση γράφεται ένα ανώτατο ποσό 440€ ή 260€ (νομίζω). Καταθέτεις τις αποδείξεις των θεραπειών μαζί με τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΠΥ και τα παίρνεις πίσω μετά από λίγους μήνες. Έτσι ήταν μέχρι τώρα, αλλά με τις αλλαγές που δρομολογούν δεν ξέρω καθόλου αν έχει αλλάξει και πώς. 

like3

Εμείς είχαμε πάει αρχικά στην Καραντανά

Εικόνα Lifebites

Εμείς είχαμε πάει αρχικά στην κα Καραντανά, στο Αγλαία Κυριακού, αλλά μας ενημέρωσαν ότι ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος και ακυρώθηκαν τα ραντεβού της, οπότε για το επόμενο ραντεβού κλείσαμε στο Ασκληπιείο με την κα Τσεκούρα

like0

Μπορεί να δώσει διάγνωση

Εικόνα Lifebites

Και αυτή η ειδικότητα μπορεί να δώσει διάγνωση. 

like5

Η Καραντανά δεν είναι σε δημόσιο νοσοκομείο;

Εικόνα Ρίτα Κολ

Η Καραντανα δεν ειναι δηλαδή πλεον σε δημοσιο νοσοκομειο;

Πηρα τηλ και για Μποτη ("Αττικό") και μου ειπαν να ξαναπαρω 1 Απριλιου για ραντεβου Μαιο - Σεπτεμβριο 2019.

Μου ειπαν οχι σε Νικολαου, Θωμαιδου.

Που αλλου; Επισης παιδοψυχιατρο; Ενας Φρερης στο "Σωτηρια"; Επισης γιατι η εργο δεν θελει να παω σε παιδοψυχιατρο; Μου λεει δεν το κοιτανε σφαιρικα κ μπορει να σου πει οχι εργο αλλα μονο ψυχοθ. (μηπως ρε παιδια φουσκωνει την αξιολογηση και οντως δεν χρειαζεται εργο;)

like3

Ο Καμπακος γράψει μέσω ΕΟΠΥΥ;

Εικόνα Ρίτα Κολ

Επισης ο Καμπάκος γραφει σαν δημοσιος φορεας μεσω ΕΟΠΥΥ;

like3

Πηρα τηλ. για απογευματινο ραντεβού

Εικόνα Ρίτα Κολ

Πηρα τηλ για απογευματινο ραντεβου για Φρερη, Μποτη, Καμπακο και Περβανιδου. Οι αναμονες ειναι τρελες.Τι κανουμε τωρα?Δεν εχει καποιος ιδιωτικο ιατρειο?

like3

Λοιπον εκλεισα σε Φρερη 18/6

Εικόνα Ρίτα Κολ

Λοιπον εκλεισα σε Φρερη 18/6, σε Τσεκουρα 2/10. Εχω προταση για ιδιωτη παιδοψυχιατρο, Κατσικανδαρακη. Επισης ειδα οτι εχει ιδιωτικο ιατρειο η Περβανιδου. Να το επιχειρησω ή να περιμενω τα δημοσια?

like1

Για Χαραλαμπιδου και Καραγιαννη μιλας;

Εικόνα Ρίτα Κολ

Καλησπερα. Για Χαραλαμπιδου και Καραγιαννη μιλας οτι εχουν ιδιωτικα; Βρηκα εναν παιδοψυχ. Σταθοπουλο Κηφισια και ψαχνω για αναπτυξιολγοο μηπως δεχονται ιδωτικα Καραντανα η Περβανιδου.

like2

Εχω αγχωθει οχι τοσο για τα αισθητηριακά

Εικόνα Ρίτα Κολ

Εχω αγχωθει οχι τοσο για τα αισθητηριακα (οκ αυτα φτιαχνονται) οσο για την κοινωνικοτητα του παιδιου.απο μικρο δεν τον ενδιαφεραν τα αλλα παιδια. Περασε φαση που τα φοβοταν μετα και συνεχισε στο ιδιο στυλ αδιαφοριας / αγχους απεναντι τους. Με τους ενηλικες σαφως καλυτερα αλλα και εκει,θα απαντα σε αυτα που θελει. Οταν τον πλησιαζει παιδι, κανει πως ειναι αμαξι και δεν μπορει να παιξει (εχει τρελα με αμαξια απο μηνων) η απαντα κοιτωντας τον γονεα του παιδιου. Αν του πουν τιποτα, βαζει δαχτυλο στο στομα και το ξενο παιδι μετα παραξενευεται και φευγει. Στενοχωριεμαι πολυ, ο μικρος απο την αλλη δεν ενδιαφερεται για παιδια φιλους. Ισα - ισα που τρομαζει στην ιδεα των φιλων (λεει ασχετα π.χ. θα με σπρωξουν, θα φωναζουν κ.λ.π. κρινοντας απο τις παιδικες χαρες). Ισως πλησιασει αν ειναι ΕΝΑ παιδι, αλλα θα παιξει μονο αν το αλλο θελει να παιξει το παιχνιδι του δικου μου. Δεν συγκινειται δηλαδή απο κυνηγητο κρυφτο κ.λ.π. Μονο αμα δει αμαξακια πλησιασει. Δοκιμασα σε δραστηριοτητες (με εμενα μαζι παντα) αλλα μετα τις 2-3 φορες το πολυ δεν ηθελε γιατι κατι γινοταν (π.χ. πολλες φωνες, εντονα ερεθισματα, μουσικη, εντολες).

like5

Στο μεταξυ πηγαμε στο Δ.Ε.Κ.Α.

Εικόνα Ρίτα Κολ

Στο μεταξυ πηγαμε στο Δ.Ε.Κ.Α. στον παιδοψυχιατρο και ειπε οτι πρεπει να τον δει τον μικρο ολο το team, εργο— λογο— και παιδοψυχιατρος(ο αλλος που ειναι ειδικος στις μικρες ηλικιες διοτι αυτος ειναι σε εφηβους). Επειδη δεν εχουμε την οικονομική δυνατοτητα να μας "αρμεξουν" μετα με ο,τι προτεινουν οτι χρειαζεται το παιδι, σκεφτομαι να μεινω στις γνωματευσεις τους, να συνεχισω εργο— στην αλλη που ηδη εχουμε ξεκινησει και να περιμενω το ραντεβου στο δημοσιο για την γνωματευση, τον Ιουνιο. Υπαρχει περιπτωση να μην την δωσουν στο απογευματινό ραντεβου τη γνωματευση, δηλαδή να κρινουν οτι δεν χρειαζεται;

Μιλαμε για οικονομικο ξεζουμισμα..

like1

Μα στα απογευματινα εχω κλεισει στον Φρερη

Εικόνα Ρίτα Κολ

Μα στα απογευματινα εχω κλεισει στον κ. Φρερη τον παιδοψυχίατρο στο "ΣΩΤΗΡΙΑ" τον Ιουνιο. Ο αλλος που εκλεισα ειναι ο κ. Καμπακος. Αλλα δεν μου εδωσαν ακομα ημερομηνια. Ξερουμε αν σε αυτον πληρωνουμε και αν δινει διαγνωση για αποζημιωση απο τον ΕΟΠΥΥ;

like7

Αν παω σε ενα απλο πρωινο

Εικόνα Ρίτα Κολ

Αν παω σε ενα απλο πρωινο ραντεβου σε οποιοδηποτε νοσοκομειο , μονο και μονο για τη διαγνωση να παιρνω τα χρηματα για τις εργοθ, και μετα περιμενω τα απογευματινα? Η δεν θα βρω ουτε εκει?

like2

Μπορείς να τηλεφωνήσεις για διαθεσιμότητα

Εικόνα Lifebites

Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις για διαθεσιμότητα για πρωινό ραντεβού. Επίσης για την Τεσκούρα δοκίμασε να πάρεις τηλ στην κλινική του Ασκληπιείου μήπως μπορούν να σου βάλουν κάποιο εμβόλιμο ραντεβού απογευματινό πιο σύντομο από τον Οκτώβριο. 

like3

Απάντηση: Ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη του γιου μου, 4 ετών

Εικόνα Sgk2652

Καλησπέρα.

Μεγάλη προσοχή στον αναπτυξιολόγο. Η κόρη μου ενώ είχε μια φυσιολογική ανάπτυξη του λόγου μέχρι τα δύο της χρόνια, ξαφνικά σταμάτησε. Λόγω του ότι το είχαμε ξαναζήσει το περιστατικό αυτό με τη μεγάλη κόρη, ο παιδίατρος ήταν καθησυχαστικός. Όταν έκλεισε τα τρία μας συνέστησε να πάμε σε αναπτυξιολόγο και μας πρότεινε Θωμαΐδου στο Παίδων. Χωρίς καμμία εξέταση αίματος για παθολογικά αίτια, απέκλεισε αυτισμό και μας πρότεινε λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κτλ.τις οποίες ξεκινήσαμε αμέσως. Όταν ήταν 4, κάναμε εμείς εξετάσεις αίματος και βρήκαμε ότι ο θυρεοειδής της υπολειτουργούσε (με ανώτερο TSH στην ηλικία της το 3,5 η μικρή είχε 14!!!). Μετά από επικοινωνία με καθηγητή της ενδοκρινολογίας (Ντάλλες), μας καθησύχασε γιατί στα παιδιά αλλάζουν οι δείχτες και τα πάντα είναι σχετικά (!!!!!!!!) και μας συνέστησε να επαναλάβουμε τις εξετάσεις ύστερα από δύο χρόνια! Όταν η κόρη ήταν έξι, τα σημάδια του έντονου υποθεροειδισμού ήταν πλέον έντονα: Κουραζόταν ακόμα και να περπατήσει πέντα μέτρα, τα μαλλιά της έσπαζαν και τριβόντουσαν, το δέρμα της ήταν κατάξερο κι από εξέλιξη λόγου; Χάλια. Όταν κάναμε εξετάσεις θυρεοειδούς, το Τ3 και το Τ4 στον πάτο, το TSH με ανώτερο το 3, είχε φτάσει 45!!! Ο οργανισμός της πλέον, αφού κυριολεκτικά μαστίγωνε τον θυρεοειδή να λειτουργήσει κι αυτός δε μπορούσε, ανέπτυξε αντισώματα για να τον σκοτώσει (θυρεοειδίτιδα Hashimoto). Την πήγαμε πλέον σε άλλη ενδοκρινολόγο, η οποία έσυρε τα εξ αμάξης στον καθηγητή της για την κατάντια του παιδιού και την άρχισε σε θεραπεία. Οι λογοθεραπείες και εργοθεραπείες συνεχίστηκαν. Ενώ μέχρι τότε με τρία χρόνια λογοθεραπειών είχε ανέβει τα τρία από τα είκοσι σκαλοπάτια ανάπτυξης λόγου, μέσα σε έξι μήνες ανέβηκε τα υπόλοιπα 17!!! Αυτό για να δούμε το πόσο σημαντικός είναι ο θυρεοειδής στην ανάπτυξη τόσο του λόγου, όσο και του παιδιού γενικά. Βέβαια, από τη στιγμή που υπήρχε πρόβλημα στη γενική λειτουργία του εγκεφάλου λόγω της κακής λειτουργίας του θυρεοειδούς, υπάρχει κατάλοιπο μια ήπια πνευματική υστέρηση με αποτέλεσμα και τη συναισθηματική υστέρηση. Τώρα είναι 14, στη δευτέρα Γυμνασίου και δυσκολεύεται αρκετά να παρακολουθήσει το πρόγραμμα μαθημάτων. Ευτυχώς τη βοηθούν πάρα πολύ οι καθηγητές της και της κάνουμε και μαθήματα σε εξωτερικό κέντρο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, τα οποία γενικώς τη βοηθάνε πάρα πολύ.

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, αλλά ήθελα να σου δείξω πως και οι μεγάλοι γιατροί κάνουν λάθη και να έχουμε πάντα στο νου μας πως δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους μεγαλοκαθηγητές και να παίρνουμε πάντα δεύτερη γνώμη.

like3

Θα πάτε στο ραντεβού με την κα Τσεκούρα;

Εικόνα Lifebites

Καλησπέρα, θα πάτε στο ραντεβού αύριο 2/10 με την κα. Τσεκούρα; Αν ναι, θα με ενδιέφερε να μάθω την προσέγγισή της.

like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.