Αυτισμός και ειδική συμπεριφορά

Εικόνα Κέλλυ
Καλησπερα σας. Το αγορακι μου ειναι 4,5 χρονων. Η διαγνωση απο την αναπτυξιολογο ειναι διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη αυτιστικου φασματος. Υπαρχει καθυστερηση στο λογο αλλα δεν ειναι αυτο που με απασχολει για τωρα τουλαχιστον. Ο μικρος ολη την ωρα βγαζει δυνατες κραυγες(ουρλιαχτα) του αρεσει να γλυφει αντικειμενα οπως τα παιχνιδια του, κουτια, χαρτια κ.α. Πηγαινει σε Κεντρο αποκαταστασης, υπαρχει προοδος στην επικοινωνια αλλα οχι σε αυτον τον τομεα .οπως καταλαβαινετε αυτες οι φωνες δεν μας αφηνουν το περιθωριο να συμετασχει σε πολλα πραγματα ουτε καν να μπουμε σε λεωφορειο.ειναι ενοχλητικες σε τεραστιο βαθμο σε μενα που ειμαι η μητερα του ποσο μαλλον στους αλλους ανθρωπους.οι ειδικοι δεν μου δινουν ξεκαθαρες απαντησεις.μεχρι και την ωρα που θα κλεισει τα ματακια του να κοιμηθει φωναζει ΠΟΛΥ!απο εσας περιμενω μια απαντηση αν εχετε καποια αναλογη εμπειρια.δεν μου ειναι και τοσο ευχαριστο να μπω στο ιντερνετ και να γραφω τωρα αλλα πραγματικα δεν εχω καποιον γνωστο με αναλογη εμπειρια.θα το εκτιμουσα αν μου γραφατε 2 λεξεις για την περιπτωση του μικρου μου.σας ευχαριστω....

Σχόλια

απαντηση προς κελλυ

Εικόνα dimitra3
Αχ κοριτσι μου τα ιδια περναω και εγω με το ιδιας ηλικιας αγορακι μου. Δεν μπορουμε να ηρεμησουμε και επηρεαζει και τα αλλα μου δυο παιδια που ειναι πιο μικρα και δεν ξερουν γιατι κανει ετσι ο αδελφος τους με αποτελεσμα να μου λενε οτι θελουν να φυγει ο ηλιας απο το σπιτι και ολη μερα τους εξηγω οτι ο ηλιας δεν μπορει να μιλησει για αυτο κανει ετσι,..παντως αν βρει καποιο κωδικα επικοινωνιας θα ψιλοσταματησει π.χ μεσω pecs. Να ξερεις οτι γενικα οι γιορτινες μερες τους πειραζουν και εχουν ασχημες συμπεριφορες γιατι στματαει και η παρεμβαση και βαριουνται σπιτι. .αισθητηριακη ολοκληρωση του κανεις?
like4

Σας ευχαριστω για το σχολιο

Εικόνα Κέλλυ
Σας ευχαριστω για το σχολιο σας.αισθητηριακη ολοκληρωση δεν του κανω γιατι βασικα δεν το γνωριζω,ομως θα το αναφερω στη γιατρο του.νομιζω πως γνωριζω για την περιπτωση του πολλα αλλα ολο και κατι καινουργιο βγαινει .οι γιατροι με εχουν τρελανει.η αναπτυξιολογος ειναι αισιοδοξη αλλα η παιδοψυχιατρος μου λεει να μην εχω και τοσες ελπιδες για τεραστια καλυτερευση.παρακολουθει μαθηματα καθημερινα σε κεντρο 9-13.προοδος υπαρχει.πριν απο 1 χρονο ουτε το ονομα του δεν ακουγε οταν τον φωναζα.εχετε απολυτο δικιο για τις γιορτινες μερες.η αληθεια ειναι οτι οταν καθεται σπιτι για μερες ξεφευγει απο το προγραμμα του,οπως και στο θεμα υπνου ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ περναμε.πραγματικα οταν ειναι οι μερες για να κατσει σπιτι σκεφτομαι τι προγραμμα να του κανω με απασχοληση για μην βαριεται και στερεοτυπει ολη την ωρα.την ημερα μου και την διαθεση μου τις καθοριζει ο μικρος μου και μονο.ετσι μου βγαινει!"χαιρομαι" που υπαρχει καποιος που μπορει να με καταλαβει,οπως εσεις.μονο οταν το περνας το καταλαβαινεις!!!
like3

αισθητηριακή ολοκλήρωση

Εικόνα Angela Papastavrou
Η λύση για τις φωνές, τα γλιψήματα κλπ ειναι η αισθητηριακή ολοκλήρωση που γίνεται μονο απο εξιδεικευμένο εργοθεραπευτή . Αυτό να του κάνετε και μαλιστα άμεσα. Σας ευχομαι καλές γιορτες και το νέο έτος να σας φέρει υγεία και ευτυχία.
like7

Σας ευχαριστω πολυ για την

Εικόνα Κέλλυ
Σας ευχαριστω πολυ για την συμβουλη σας.καλες γιορτες και σε εσας!
like1

απαντηση προς κελλυ και dimitra3

Εικόνα lena diam
κοριτσια μου ολοι οι ειδικοι μιλανε για εκπαιδευση στο σπιτι για να γεμισουν τις ωρες τους και να αποφευχθουν οι στερεοτυπιες.κανενας δεν λεει παιξτε με τα παιδια σας τραγουδηστε χορεψτε χειροκροτηστε γελαστε καντε τον καραγκιοζη.ηεξελιξη του Δημητρη μου οφειλεται σε μεγαλο βαθμο σ αυτο.οσο κουρασμενες ψυχικα πνευματικα και σωματικα κι αν ειμαστε πρεπει να το κανουμε.σας μιλαω ειλικρινα θα δειτε μεγαλη διαφορα.οσο για τους ειδικους που λενε στους γονεις να μην περιμενουν και πολλα πραγματα καλυτερα να τους κανουμε περα μονο μας παραλυουν μας κανουν να χανουμε το κουραγιο μας την δυναμη την ελπιδα την αισιοδοξια.και κατι αλλο.ψαξτε πολυ μηπως φταιει καποιο περιβαλλον που παει το παιδι,φορτιζεται και μετα το βγαζει στο σπιτι.μου ετυχε και αυτο.ηταν για μεγαλο χρονικο διαστημα και οταν αρχισε να εχει επικοινωνιακο λογο μου το ειπε.
like1

Καλημέρα . Συμφωνώ πάρα πολύ

Εικόνα Almak
Καλημέρα . Συμφωνώ πάρα πολύ με την lena diam . Είναι ανεκτίμιτη η δουλειά που μπορεί να κάνει κανείς με το παιδί του κάνοντας μαζί του απλά καθημερινά πράγματα.....βγάζοντάς το από τις στερεοτυπίες. Εγώ που το λέω δεν το κάνω συχνά , αλλά όταν το κάνω βλέπω πόσο καλό κάνει σε όλους μας. Δεν λέω ότι αυτό αντικαθιστά τις θεραπείες , όμως λειτουργεί επικουρικά μέσα στην μέρα και "ανοίγουν" τα μάτια του παιδιού.Εμείς από τότε που κατακτήσαμε το ποδήλατο έχουμε βρει έναν ωραίο τρόπο να ξεφεύγουμε κάνοντας βόλτες στις γειτονιές οι δυό μας!!!!
like1

το ιδιο προβλημα εχουμε

Εικόνα kafidas
Κυρια μου το ιδιο προβλημα εχω με τα 2 πεδακια της αδελφης μου στρηγγληζουνε και τα δυο και εχουν καθηστερηση ομηληας και το ενα ειναι 7 χρονον ενω το αλλο πεδι ειναι 8 ετων και ειμαστε πολη στεναχωρημενη να μην μηλανε και το ενα το μεγαλο εχη μια μυκρη επηληψηα. το κηνητο μου ειναι 6946823734
like4

Ειναι πολυ ευχάριστο αυτό που γράψατε

Εικόνα Anonymous
Ειναι πολυ ευχαριστο αυτο που μου γραψατε για το παιδακι σας. Εμεις ακομα δεν εχουμε βρει κατι που να τον κανε να βγαινει απο τις στερεοτυπιες του.το ασχημο ειναι οτι δεν μου αφηνει μεγαλο περιθωριο για να τον απασχολω οταν στερεοτυπει,μονο οταν θελει αυτος και για οσο θελει.δεν φανταζεστε πως περιμενω να αρχισουμε να κανουμε μαζι πραγματα οπως εσεις με το ποδηλατο. Για την ωρα σπασαμε την στερεοτυπια που ειχαμε με το φαγητο. Κατι ειναι κι αυτο, ενα λιθαρακι για τον πυργο που εχουμε μπροστα μας να χτισουμε...
like7

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.