Bοήθημα επικοινωνίας

Εικόνα Jackie
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω συσκευή εναλακτικής επικοινωνίας εδώ στην Ελλάδα; Θέλω κάποια συσκευή που θα μπορούσαμε να κάνουμε εγγραφή καποιού μηνύματος και με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορεί η Μαια να μας καλέσει ή να μας πει κάτι. Προσπαθήσαμε 3 χρόνια με PECS και τώρα ψάχνω να βρω κάτι να βοηθήσουμε στην επικοινωνια της. Στο εξωτερικό, είναι παντού τέτοια βοηθήματα - εδώ, δεν βρίσκω τίποτα.

Σχόλια

Δηλ. για να γίνω πιο σαφής

Εικόνα Jackie
Δηλ. για να γίνω πιο σαφής, εννοώ κάτι σαν αυτό: http://www.mayer-johnson.com/wrist-communicator/ Πιστέυω 'οτι χρειαζόμαστε κάτι αρκετά απλό.
like3

Γιατί δεν παραγγέλνετε απο το διαδύκτιο?

Εικόνα Arntin
Λυπάμαι αλλά δε γνωρίζω που θα μπορούσατε να βρείτε μια τόσο χρήσιμη συσκευή στην Ελλάδα. Εφόσον τη βρίσκετε στο εξωτερικό γιατί δεν την αγοράζετε απο εκεί? Αν δε θέλετε να κάνετε αγορά μέσω internet ίσως θα μπορούσε να σας τη στείλει κάποιος συγγενής σας από Αμερική.
like2

Διευκρινήσεις

Εικόνα kikamatz
Θα ήθελα να σας ρωτήσω σε τι θα φανεί χρήσιμη μια τέτοια συσκευή εφόσον η μικρή χρησιμοποιεί το PECS. Αν δεν έχει ομιλία γιατί να το έχει;Αν από την άλλη έχει έστω και μια μικρή ομιλία, προφανώς προσπάθει να επικοινωνήσει με τον τρόπο της!Με το να της ηχογραφείτε εσείς μηνύματα κατά την ταπεινή μου άποψη και λόγω της ειδικότητας μου δεν πιστεύω ότι την βοηθάτε στο να επικοινωνήσει μαζί σας. Με το να ηχογραφεί η ίδια τον εαυτό της (αν υπάρχει ομιλία) και πάλι τη βγάζετε από την προσπάθεια να έρθει σε επαφή.Εκτός αν σας το πρότεινε κάποιος ειδικός αυτό και τεκμηρίωσε με λογικά επιχειρήματα την πρότασή του.Συγνώμη που κάνω τόσες ερωτήσεις αλλά μου έκανε εντύπωση αυτή η συσκευή για την περίπτωση σας...
like5

Το E-mail σας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Δε φαίνεται να λειτουργεί. Μήπως αλλάξατε; Δείτε το προφίλ σας http://www.noesi.gr/user/846/edit γιατί αν κάποιος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας, το μήνυμα επιστρέφει πίσω undelivered.
like0

εναλλακτική επικοινωνία Ελλαδα

Εικόνα Angela Papastavrou
Δες αυτό το σίτε, η εταιρία ειναι στην Χαλκίδα. http://www.ideasis.gr/index.php?page=shop.browse&category_id=349&option=com_virtuemart&Itemid=26
like4

Ευχαριστώ Άγγελε- νομίζω πως

Εικόνα Jackie
Ευχαριστώ Άγγελε- νομίζω πως το διόρθωσα τώρα.
like5

Έπρεπε να διευκρινήσω ότι

Εικόνα Jackie
Έπρεπε να διευκρινήσω ότι έχουμε προσπαθήσει με το PECS χώρίς όμως αποτέλεσμα. Η μικρή μας δεν μιλάει- έχει κάποιες λεξόυλες που δεν είναι μέρος επικινωνιακού λόγου. Συσκευές AAC χρησιμοπιούνται εδώ και πολλά χρόνια με παιδια με πολλαπλά προβλήματα στο εξωτερικό- η τεχνολογία τρέχει και εμείς εδώ έχουμε μείνει πίσω. Από κανένα εκπαιδευτικό πλαίσιο που έχει συμμετάσχει η κόρη μου δεν έχει προταθεί η χρήση τους εως τώρα- εκτώς από το σχολείο που πήγε για 6 εβδομαδες πέρσι στο Καναδά. Εκεί, τους φάνηκε περίεργο-εως και απίστευτο- ότι δεν είχαμε κάποια συσκευή να χρησιμοποιεί για να διευκολύνουμε την επικινωνία της. Οπότε- έστω και με καθυστέρηση, θα ξεκινήσουμε τώρα στα 11 της μία καινούρια προσπάθια.
like2

Εκεί θα καταλήξουμε μάλλον.

Εικόνα Jackie
Εκεί θα καταλήξουμε μάλλον. Ήλπιζα να βρω κάτι πιο άμεσσα εδώ αλλά μιλάμε για έρημος- θα έλεγε κανείς ότι δεν έχουν ακούσει οι λογοθεραπευτές για αυτές τις συσκευές και η χρήσιμοτητά τους. Ένα μικρό ψάξημο στο ιντερνετ φτάνει για να καταλάβει κανείς ότι χάνουμε το πλοίο και εκεί-εις βάρος, βέβαια των παιδιών μας...
like0

Προγραμμα εναλλακτικης επικοινωνιας μεσω υπολογιστη

Εικόνα eir.orfanou
Καλημέρα! Εργάζομαι στο Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π.(κέντρο για παιδια με κινητικές και αλλές αναπηρίες) και τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να χρησιμοποιούμε ένα πρόγραμμα εναλλακτικής επικοινωνίας μέσω υπολογιστή το Grid που θα μπορούσε ίσως να καλύψει τις ανάγκες σας, όπως τις περιγράφετε. Για επιπλέον πληροφορίες θα μπορούσατε να καλέσετε πρωινές ώρες στο τηλέφωνο του κέντρου 210 2826913 και να ζητήσετε τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Σουρτζόπουλο. Σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση τουλάχιστον για την ενημέρωση. Θα χαρούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε. Με εκτίμηση, Ειρήνη Ορφανού Ψυχολόγος-ψυχοπαιδαγωγός
like3

Υποβοηθητικά συστήματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Εικόνα drdimi
Καλησπέρα από το αεροπλάνο από Νέα Υόρκη καθοδόν προς Αθήνα. (Άγγελε σε ευχαριστώ που επικοινώνησες μαζί μου). Υπάρχει στο iPad το σύστημα PICS ALOUD καταρχήν, όπου μπορεί να ηχογραφήσει και δική της φωνή και να αλλάξει και τις γραμματοσειρές στις εικόνες στα Ελληνικά. Είναι ένα σύστημα το οποίο το έχω χρησιμοποιήσει και το χρησιμοποιώ στα Ελληνικά προσωπικά. Είναι βασικού επιπέδου και δεν παρέχει δυνατότητα δημιουργίας κανονικών προτάσεων όπως πιο εξειδικευμένα προγράμματα. Οι αρχές του PECS μπορούν να εφαρμοστούν επίσης εδώ. τελευταία φορά που το κατέβασα κόστιζε ελάχιστα δολλάρια. Αν δεν είναι διαθέσιμο στο Ελληνικό itunes store τότε ίσως να χρειαστεί να αλλάξετε "κατάστημα itune store". Υπάρχει επίσης το σύστημα Proloquo αλλά δεν έχω ποτέ επιχειρήσει να κάνω προσωπικά κάτι στα Ελληνικά με αυτό αν και το χρησιμοποιώ στα Αγγλικά. Αν πάτε στην ιστοσελίδα του καταστήματος www.beyondplay.com υπάρχουν στον τομέα επικοινωνίας πολλά τέτοια βοηθήματα τα οποία δεν είναι βασισμένα σε υπολογιστή αλλά σε σύστημα καρτών μεν αλλά τοποθετημένες πάνω σε ημιμόνιμο ταμπλό και γίνεται ηχογράφηση των αντίστοιχων λέξεων που επιλέγετε εσείς ως κάρτες. TALK+ . Από προσωπική πείρα, οι περισσότεροι στην Αμερική αγοράζουμε από αυτό το κατάστημα, γιατί έχει αρκετά φθηνό υλικό. Παρόμοιο υλικό, αν ξέρετε τί ακριβώς ζητάτε, μπορείτε να βρείτε και στο amazon.com. Από το beyondplay έχω αγοράσει και χρησιμοποιώ επίσης προσωπικά στο ιατρείο την πιο βασική μορφή PECS και ηχογραφημένης φωνής, που είναι με μία μόνο κάρτα και κόστιζε περίπου καμιά δεκαριά ευρώ αλλά και πάλι θα με συγχωρέσετε γιατί δεν θυμάμαι καλά τις τιμές και δεν ανάτρεξα άμεσα να τις βρω τώρα. Άλλο τέτοιο σύστημα επίσης είναι το Dynavox ένα από τα παλιότερα συστήματα υποβοηθούμενης επικοινωνίας, που είναι παρόμοιο με το προαναφερθέν. Απλά για να καθησυχάσω λίγο τα πνεύματα επίσης, η χρήση συστήματος υποστηρικτικής εκφώνησης ή επικοινωνίας, δεν μειώνει την ικανότητα του παιδιού ή την πιθανότητα να εκφέρει λόγο, αντίθετα βοηθάει στην δομή της σύνταξης και των δευτερευόντων χαρακτηριστικών της. Επίσης είναι ιδίατερα υποβοηθητική σε αφηρημένες έννοιες όπως σύναισθήματα, όμορφο/άσχημο, καλό/κακό κλπ. Με εκτίμηση, Δρ Δημήτρης Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD Παιδίατρος Νευροαναπτυξιολόγος
like3

Δείτε κάποια γκάτζετς που υπάρχουν (στα αγγλικά)

Εικόνα drdimi

Personal Talker

A single message device with attached protective cover and ten seconds of recording time. You can record a message or part of a song relating to the picture you insert. Messages can be repeatedly recorded and erased. The large play button is easy for children to press. A great device for teaching cause and effect as well as early augmentative communication. Batteries included. 2.5"x2.5".

Go Talk

The GoTalk is a durable, portable, lightweight message talker available in 3 styles, allowing you to choose the number of messages you will need. Put your picture display into the frame and record your messages. Press the picture to play back each message. Each style of GoTalk has five recording levels. Your core messages remain constant when you change levels. Each style features new technology that provides superior sound, volume control, easier sequential recording to set up the talker more quickly, an option for erasing a whole level at a time, and built in storage for your overlays. You can lock the recording function so that your messages cannot be erased accidentally and you can lock the level to keep a specific set of recordings available. Pictures shown with GoTalks are not included with purchase. You can use your own pictures in any GoTalk, or you can make custom overlays using Go Talk Overlay software, which is sold separately (see in this category). Each GoTalk includes two AA batteries. All GoTalks measure 9" x 12" x 1" and weigh 20 oz. GoTalk 4+ features: • 4 message keys, each 3"x 3", record 15 seconds each. • 5 recording levels. • 2 core messages of 17 seconds each. • 20 messages in addition to the core messages. • 4.5 minutes of total recording time.
like4

Ευχαριστώ

Εικόνα Jackie
Ευχαριστώ σε όσους απάντησαν στο δημοσίευμά μου - και ιδιαίτερα στον Δρ. Παπαβασιλείου για τα σχόλια του. Αυτά που λέμε να τα υποστηρίζουμε.
like4

Misunderstanding!

Εικόνα kikamatz
Σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να σας φερω σε δυσκολη θεση, απλα ειχα μια απορια. Εγω ασχολουμαι με το PECS μονο και εχω δει οτι φερνει αποτελεσματα. Διαβασα με πολλη προσοχη την απαντηση του κ.Παπαβασιλειου και εμαθα πολλα απο αυτην. Δεν ισχυριστηκα οτι ειναι λαθος η μεθοδος αυτη, απλα εκδηλωσα την απορια μου. Αν θεωρειτε οτι λεω πραγματα που δεν τα στηριζω ειναι κριμα γιατι κι εγω μεσα απο αναζητηση μαθαινω και μεσα απο εσας.
like2

Bοήθημα επικοινωνίας

Εικόνα andrioni
καλημερα jackie μπορείς να δεις εδώ http://www.mkprosopsis.com/Hardware/Communication.htm
like5

Ομιλούντα Άλμπουμ Φωτογραφιών

Εικόνα andrioni
http://www.mkprosopsis.com/Hardware/TPA.html Τα Ομιλούντα Άλμπουμ Φωτογραφιών αποτελούνται από 24 σελίδες στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε φωτογραφίες και να ηχογραφήσετε μέχρι δέκα δευτερόλεπτα στη κάθε σελίδα. Ο συνολικός χρόνος ηχογράφησης της συσκευής είναι 2 λεπτά. Τα Ομιλούντα Άλμπουμ Φωτογραφιών είναι ιδανικά για διήγηση ιστοριών, για βιβλίο επικοινωνίας, για οδηγίες κτλ. Χαρακτηριστικά: Μέγεθος: 200 x 140 x 30mm Βάρος: 325 γραμμάρια - Σελίδες: 24 - Δέχεται 24 φωτογραφίες 6x4" (150x100mm)Χρόνος ηχογράφησης: 10 δευτερόλεπτα ανά σελίδα, συνολικός χρόνος ηχογράφησης της συσκευής 2 λεπτά Κάθε σελίδα έχει το δικό της κουμπί για να ακούσουμε το ηχογραφημένο μήνυμα Περιλαμβάνει 2 μπαταρίες ΑΑΑ Η ηχογράφηση διατηρείται για πάντα ακόμη και αν τελειώσουν οι μπαταρίες
like7

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.