Έχει γίνει κάποια αλλαγή στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για τα ιδρύματα;

Εικόνα Κική

Είμαι κηδεμόνας παιδιού με σύνδρομο Down που βρίσκεται σε ίδρυμα και ζει μέσα σε αυτό. Θέλω να μάθω εάν υπάρχει αλλαγή στη χρηματοδότηση του ιδρύματος από τον ΕΟΠΥΥ, διότι όπως με ενημέρωσαν από το ίδρυμα, δεν δόθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ τα χρήματα του Δεκεμβρίου και δεν ξέρουν αν θα συνεχίσουν να δίνονται στο μέλλον.

Σχόλια

Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν αλλαγές για τα Ιδρύματα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Οι πρόσφατες προτάσεις / αλλαγές του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τις δαπάνες για "Ειδική Αγωγή" δεν αφορούν Ιδρύματα και άλλους φορείς που επιχορηγούνται από την Περιφέρεια, επομένως από όσο γνωρίζουμε όχι δεν υπάρχει αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων.

Αυτό που μπορεί να έχει συμβεί είναι η "δόση" της επιχορήγησης να έφτασε μειωμένη από τον αρχικό προϋπολογισμό (βλ. clawback / rebate που ήδη εφαρμόζεται στα Ιδρύματα), να υπήρχαν οφειλές στο Δημόσιο (π.χ. φόρος μισθωτών υπηρεσιών) για τις οποίες έγινε συμψηφισμός ώστε τα χρήματα κάλυψαν αυτές τις δαπάνες, ή δεν καταβλήθηκε κάποια δόση εάν ο φορέας δεν προσκόμισε κάποια δικαιολογητικά (π.χ. ασφαλιστική / φορολογική ενημερότητα) ή άλλες απαιτήσεις βάσει νόμου.

Αν μάθετε κάτι διαφορετικό από τις επικοινωνίες σας, παρακαλούμε ενημερώστε μας, εάν είναι εφικτό.

Άγγελος Κουτουμάνος
Εκδότης NOESI.gr

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, στηρίξετε την προσπάθεια. 

 ► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

 ► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

 ► Στείλετε χρήματα online ή μέσω τράπεζας. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.