Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών χωρίς καλή βλεμματική επαφή

Εικόνα Agelina Very

Γεια σας! Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών και δεν έχει καλή βλεμματική επαφή. Προτιμαει να μη μας κοιτάει στο πρόσωπο ιδιαίτερα εμένα που είμαι η μαμα. Τον άντρα μου τον κοιτάει και του γελάει τις περισσότερες φορές και επίσης χαμογελάει όταν η μεγάλη μου κόρη χοροπηδάει ή κάνει έντονες κινήσεις. Δεν κάνει βα-βα-βα μόνο α-α-α κι αυτό όχι συχνά. Δεν της αρέσει να είναι κάπου περιορισμένη όπως σε κάθισμα αυτοκινήτου ή καρότσι. Είναι παρά πολύ εύκολη στον ύπνο και πηγαίνει σε οποιαδήποτε αγκαλιά.Είναι λίγο δύσκολη στο φαγητό γιατί για να πιει γάλα πρέπει να νυστάζει αλλιώς πίνει πολύ λίγο και το παρατάει. Επίσης έχει εμμονή με το να μας τραβάει τα μαλλιά με το που την παίρνουμε αγκαλιά. Είναι φορές που δε μας κοιτάει καθόλου στα μάτια όταν την έχουμε αγκαλιά ενώ όταν ειναι ξαπλωμένη μας κοιτάει καλύτερα αν και για λίγο. Επισης έχει κάνει 4 φορές παράξενο ξέσπασμα με κλάμματα χωρίς λόγο και νομίζω ότι και τις 4 φορές ήμασταν με κόσμο σε σπίτι φίλων ή στο δικό μας. 

Πιστεύετε έχει διαταραχή;

Παρόμοιο κείμενο που αναρτήθηκε από το ίδιο μέλος:

Αγορακι 7 μηνων δεν εχει καλη βλεμματικη επαφη (δεν κραταει ωρα ή δεν παρατηρει πολυ ωρα ανθρωπους) και οταν ειμαστε εξω ενδιαφερεται περισσοτερο για τη φυση. Επισης γυρναει σε ολους τους θορυβους η τρομαζει αλλα οχι στο ονομα του ειδικα οταν ειναι κουρασμενος ή νυσταζει. Κατα τα αλλα αναπτυσσεται φυσιολογικα και κατακτα ολες τις δεξιοτητες της ηλικιας του. Δεν κανει βαβαβα η μπαμπαμπα μονο μπου μπου κ μια φορα ειπε μπαμπα. Ειναι πολυ χαρουμενος. Λιγο να ασχοληθεις μαζι του γελαει. Παρακολουθει τις κινησεις μας στο χωρο. Καποιες φορες γυρναει μονος του μεσα απο το παρκο για να με δει. Ξεκινησε να πιανει για να σηκωθει κ κανει βηματα οταν τον κραταω. Γυριζει απο 4ων μηνων απο ανασκελα μπρουμυτα κ το αντιστροφο πιανει παιχνιδια.ενθουσιαζεται πολυ με αντικειμενα αλλα κυριως με παιχνιδια κ οταν δει κατι κ το θελει χαμογελαει κ το κοιταει εντονα για να τον παω εκει. Αγκου ειπε στις 50κατι ημερες κ εχω βιντεο με ολοκληρες συζητησεις λεπτων αναμεσα σε αυτον κ τον πατερα του. Οταν θηλαζε κ ακουγε κατι η καποιον να μιλαει σταματουσε και σηκωνοταν να δει ποιος ειναι. Και απο ημερων γυρνουσε το κεφαλι σε οποιον μιλουσε. Κουπεπε εκανε οταν του καναμε. Ελα δεν εκανε οταν του καναμε αλλα το εκανε σε καποια παιχνιδια καποιες φορες. Παλαμακια εκανε μεχρι πριν λιγες ημερες με κλειστες τις παλαμες. Εδω κ μερικες ημερες δεν κανει. Χτυπαει δυο αντικειμενα μεταξυ τους απο τοτε που του το ειχα δειξει 5μιση μηνων. Κουναει την κουδουνιστρα. Τωρα ξεκινησε στον καναπε να περπαταει πλαγια. Γενικα ειναι πολυ εξυπνος αλλα δεν μας βλεπει πολυ στα ματια κ δεν γυριζει παντα στο ονομα του ενω γυρναει στους θορυβους. Θελω να ρωτησω που να απευθυνθω. Σε αναπτυξιολογο η σε γιατρο με αλλη ειδικοτητα;

Ξεχασα να αναφερω οτι απο 4 μηνων σηκωνει τα χερια να το παρω αγκαλια. Καμια φορα οταν παει η αδερφη του κοντα του τα σηκωνει και σε αυτη για να τον παρει. Γενικα πηγαινει σε οποιον του πει ελα. Ελαχιστες φορες οταν τον κραταω αγκαλια και του πει καποιος ελα δεν εχει παει και εχει γυρισει απο την αλλη σαν να μην ενδιαφερεται.

Πως τα βλεπετε εσεις ολα αυτα; σε τι γιατρο να απευθυνθω;

Οταν τον εχω κατω στο χαλακι και παιζει ειτε αν μιλησω ειτε αν παω κοντα και δει τα ποδια μου σηκωνει το κεφαλι να με δει.

Ειμαι πολυ μπερδεμενη. Ωρες ωρες λεω ειναι μια χαρα και καποιες φορες που δεν θα γυρισει στο ονομα του η θα προτιμησει εξω να δει τα φυλλα απο τα δεντρα απο αυτον που του μιλαει λεω κατι εχει!

Σχόλια

Είναι νωρίς, αλλά να παρατηρείτε

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Είναι νωρίς ακόμα.

Βέβαια καλό είναι να παρατηρείτε όλα τα θέματα ώστε να ξεκινήσετε νωρίς ότι χρειαστεί, αλλά πριν από τους 18 μήνες δεν μπορείτε να θεωρήσετε τίποτα.

Μην έχετε άγχος και χαρείτε την καθημερινότητά σας.

like5

Ευχαριστώ

Εικόνα Agelina Very

Σας ευχαριστώ πολυ

like9

Παρόμοια κατάσταση 5 μηνών

Εικόνα Pizza Pi

Παρομοια και εμεις. 5 μηνων αγορακι. Θα μπορουσαμε να επικοινωνησουμε και με μειλ;; 

like7

Ναι βεβαίως

Εικόνα Agelina Very

Βεβαίως, το e-mail μου είναι agelinafarma@gmail.com

like9

Έκανα κι εγώ δημοσίευση

Εικόνα Jenaki

Εκανα κι εγω δημοσιευση. 7 μηνων αγορακι. Ανταποκρινεται πολυ καλα σε ολα αλλα οταν το κραταμε αγκαλια δεν μας βλεπει στο προσωπο. Το εχει κανει πολυ λιγες φορες. Μεσα στο σπιτι κοιταει τους ανθρωπους για λιγο και υους γελαει αν τον παιξουν αλλα εξω προτιμαει να βλεπει τα δεντρα (*δεν τον εχω βγαλει πολλες φορες εξω) ομως αν ειναι στο καροτσι και ερθει καποιος και μας μιλησει εχει τυχει να τον παρατηρει αυτον που μιλαει. Δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικη. Δεν θυμαμαι τι εκανε η κορη μου οταν την κρατουσαμε αγκαλια. Αλλα κι εμενα αν δει την κορη μου να χοροπηδαει η να τρεχει την παρατηρει και γελαει. Γενικα γελαει ευκολα και με ηχο. Το κουκουτσα ποτε το απολαμβανει και ποτε οχι. Ποτε ξεκαρδιζεται οταν του το κανω ποτε οχι. Ειμαι πολυ μπερδεμενη. Θα χαιρομουν να ενημερωσετε σχετικα με το τι θα κανετε εσεις και τι θα σας πουν αν απευθυνθειτε καπου. Το ιδιο θα κανω κι εγω.

like6

Παρόμοια κατάσταση 5 μηνών

Εικόνα Pizza Pi

Σου έστειλα e-mail και ίσως δεν το έχεις δει;;;

Σημείωση από το NOESI.gr :)

Παρακαλούμε μη γράφετε με Greeklish, μόνο Ελληνικά. 

like7

Συγγνώμη που δεν έγραψα τόσο καιρό

Εικόνα Agelina Very

Καλησπέρα σας, συγνώμη που δαν έγραψα τόσο καιρό αλλά δεν ήμουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Το κοριτσάκι μου είναι πια 19 μηνών και επειδή έτρεξα πολύ γι αυτήν πάει πολύ καλύτερα. Είναι σημαντικό να βρεις καλούς ανθρώπους τελικά και τώρα ελπίζω για κάτι καλύτερο.

Δε μιλαει ακόμα αλλά πιστεύουμε πολύ σε αυτήν!

like7

Κανένα update από την κορούλα σας;

Εικόνα Μήνα Αγγελοπούλου

Καλησπέρα κανένα update από την κορούλα σας, εύχομαι να είναι πολύ καλά... Έχω και εγώ κάποια θέματα με την δικιά μου αν και πολύ μικρή και θα με ενδιέφερε να μας πεις για την έκβαση της...

like6

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.