Είναι σπασμοί;

Εικόνα Kostas Maria Danai
Η κόρη μου είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Είναι 8 ετών, όμως ψυχοκινητικά και σωματικά μοιάζει 4 ετών. Παρ' όλη τη διερεύνηση παραμένει "αδιάγνωστη". Αναπτύσσεται νοητικά και σωματικά με ρυθμούς χαμηλότερου του φυσιολογικού. Παρόλα αυτά είναι ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και απολύτως υγιές. ΕΧΕΙ ΔΙΕΡΕΥΝΙΘΕΙ ΕΞΩΝΥΧΙΣΤΙΚΑ (ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ,ΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΙΜΑΤΑ,ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ,ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ,ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ,ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ)ΜΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΞΗΤΙΚΗ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΙΣΥΧΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΡΕΨΕ ΑΛΛΟΥ.ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ,ΑΡΧΙΖΕΙΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΜΕ ΘΟΡΥΒΟ,ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΠΑΙΖΕΙ" ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΗΣ ΜΑΤΙ.ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΗΤΑΝ ΒΡΑΔΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ.ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΗΝΕ ΑΚΑΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΕΤΣΙ ΣΦΗΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΠΤΩΜΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΚΑΤΑΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΕΛΟΡΙΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΝΕΥΠΟΛΟΓΟ ΤΗΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚ¨ΝΕΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΙΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΣΑΦΗΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟ.ΕΚ¨ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΡΑΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ(5-10)ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΜΗΚΡΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΤΗΚΗΣ ΟΡΜΟΝΗΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ!!!!

Σχόλια

Εύχομαι όλα να πάνε καλά

Εικόνα Katerina Ch.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά κ να μην είναι σπασμοί. Προτείνω να έχετε μια καμερα η κινητο σε ετοιμότητα ώστε να τα καταγραφετε κ να τα δει ο νευρολόγος. Συνήθως στους σπασμούς υπάρχει κ σιελόρροια κ δυσκαμψία, η κόρη μου συνήθως όταν τελειώνει το επεισόδιο κάνει μασητικές κινήσεις όχι πάντα όμως. Καλή δύναμη!
like0

Νομίζω ότι είναι κρίσεις

Εικόνα ΕΦΗ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΓΥΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΦΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΕΝΤΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ. ΕΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΛΙΣΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΚΡΙΣΗ.ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ,ΜΕ ΑΥΤΙ,ΛΑΙΜΟ,ΠΥΡΕΤΟ ΚΤΛ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ΄΄.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ .ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ......
like0

Σας ευχαριστούμε

Εικόνα Kostas Maria Danai
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και για τα καλά σας λόγια. Τελικά πήρε η μικρή φάρμακο και τώρα είμαστε σε αναμονή
like0

Από δική μας εμπειρία

Εικόνα Almak
Από δική μας εμπειρία σας λέω πως αυτό που παρατηρήσατε την σύμπτωση του στρες με τα επεισόδια... μάλλον τελικά μόνο σύμπτωση δεν είναι. Είχαμε παρόμοιες καταστάσεις όπου πάντα κατόπιν εορτής βλέπαμε πως τον είχαμε αγχώσει!!!!! Με τον καιρό, με την εμπειρία, αλλά και την εφηβεία, μπορώ να πω πως ξεμπερδέψαμε με αυτό το θέμα. Κουράγιο υπομονή και παρατηρητικότητα!!!
like0

kostas maria danai

Εικόνα Ιωάννα
με τι φαρμακο ξεκινησατε??/ ευχομαι να ειναι μεχρι εδω ...και ολα να στρωσουν με ενα φαρμακακι....
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.