Ελλάς το μεγαλείο σου...!!!

Εικόνα Angela Papastavrou
Βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο σε μια τοπική εφημερίδα των Ανατολικών Προαστίων που αναφέρει ότι ένα Κέντρο για αυτιστικά παιδιά στα Καλύβια ενώ εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαική Ένωση έτσι ξαφνικά έμεινε στα χαρτιά!!! "Όταν το κράτος αυτοαναιρείται Κέντρο αυτιστικών παιδιών στα Καλύβια" "Σύμφωνα με καταγγελίες της Ελληνικής Εταιρίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α) εκτός του ότι η Πολιτεία "αντιμετωπίζει" τα παιδιά αυτά ως παδιά ένός κατώτερου Θεού, δημιουργεί προβλήματα στην κατασκευή Δημοσίων δομών οπως αυτής στον Δήμο Καλυβίων! Στις 29-7-1994 η Επιτροπή Ευρωπαικών Κοινοτήτων ενέκρινε την χορήγηση συνδρομής του Ευρωπαικού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ανέγερση τουλάχιστον 5 Κέντρων Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων στην χώρα μας!!! Ένα από αυτά στο Δήμο Καλυβίων. Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενέκρινε από άποψη σκοπιμότητας το έν λόγω έργο και ενέκρινε να χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαικό Ταμείο περιφερειακής Ανάπτυξης με εκτιμώμενη δαπάνη 4.750.326 ευρώ!!! Μάλιστα η Ε.Ε.Π.Α.Α επιχορηγήθηκε για τη μελέτη με το ποσό των 42.000 ευρώ !!!Το έργο αυτό μετά την ολοκλήρωσή του θα λειτουργούσε ως αποκεντρωμένη μονάδα του ΠΕΣΥΠ. Τελικά το έργο δεν εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής, η δε περιφέρεια Αττικής δεν ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους φορείς για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν της την απόφαση. Οι ενδιαφέρόμενοι φορέις μέχρι σήμερα δεν έχουν πληροφορηθεί παρα τις εξώδικες διαμαρτυρίες τους!!! Η Περιφέρεια δεν δίνει τα έγγραφα!!!και με νέα απόφασή της στις 24-10-2005 ματαιώνει το έργο!!! Και να σκεφτεί κανείς ότι το έργο ήταν χωροθετημένο και νομοθετημένο αλλά είχε μπει και κονδύλι 18.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του ΠΕΠ Αττικής! " (ΕΒΔΟΜΗ 6-1-2007, αρ.φύλλου 460) Επιστρέφουμε ξανά στα γνωστά ερωτήματα: Πού πήγαν τα χρήματα ; Ποιός τα διαχειρήστηκε; Ποιός αποφάσισε την ματαίωση του έργου; Ποιός έχει τα χρήματα και τι θα τα κάνει; Υπάρχουν ακόμη ή;;; Και φυσικά θέλουμε μια σοβαρή απάντηση στο ερώτημα: Τα παιδιά μας τώρα εμείς πού θα τα στείλουμε;;; Αγγελική Παπασταύρου Mόνιμoς κάτοικος Ανατολικών Προαστίων

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.