Επιληψία με πυρετικούς σπασμούς

Εικόνα nantiafx
Καλημερα σας... Εχω μια ζουζουνα που τωρα ειναι 3ετων,απο 8 μηνων μας παρουσιασε καποιες κρισεις και επειδη ειχε δεκατα 37,3 μας ειπαν(στο πρωτο επεισοδιο)οτι ειναι πυρετικοι σπασμοι. Οι κρισεις που κανει ειναι να κολλαει το βλεμα της για καποια δευτερολεπτα σε καποιο σημειο, μετα το σωμα της τεντωνεται και τα ματια της γυριζουν προς τα πανω, και εχει σπασμους, τα χειλη της μελανιαζουν, βγαζει λιγα σαλια και δεν εχει επαφη με το περιβαλλον. Μολις σταματανε οι σπασμοι κοιμαται συνηθως για αρκετη ωρα και μετα ειναι κουρασμενη. Στο 2 επεισοδιο λοιπον μας ειπαν παλι τα ιδια, οταν ζητησα να το ψαξουμε παραπανω μου ειπα οτι μετα απο το 3 επεισοδιο αρχιζουν να το κοιτουν παρα περα. Μολις μας εκανε το 3 πηγαμε και κανονησαν να της κανουν ΗΕΓ που πανω που πηγαμε να πας πουν τι γινεται κανει αλλη μια κριση παλι μπροστα στον Νευρολογο.(3 & 4 κριση χωρις καν να εχει δεκατα)Μας ειπε οτι Επιληψια εχει μια γενικευμενη ευαισθησια, καναμε και MRI αλλα ευτηχβς ειναι καθαρη.Ξεκινησαν αγωγη με το Epanutin που στην εβδομαδα της εκανε αλλεργια και της το εκοψαν και της εδωσαν το Kaneuron σε σταγονες. Το εχουμε ξεκινησει εδω και 1,5 χρονο και ευτηχως παμε καλα. Δεν εχουμε κανει καμια κριση απο τοτε,οι εξετασεις ειναι καλες του αιματος. Τα εγκεφαλογραφηματα ειναι ολα σχετικα καλα αλλα αυτη η ευαισθησια υπαρχει ακομα...! Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανοικει στην Επιληψια, αυτα που λενε τονικοκλονικες κ.λ.π. Θα μπορουσε καποιος να μου πει? Ο γιατρος δεν μου την εχει χαρακτηρησει καπως. Σιγα σιγα ειπαν θα κοψουμε κ το φαρμακο να δουμε αν θα ξανα κανει κατι. Επισης μου ειπαν να κανω αιτηση για να περασουμε επιτροπη περασαμε και της εδωσαν ενα ποσοστο 55% και μου ειπαν να κανω ενσταση. Θα βγει κατι εσεις εχετε ακουσει πολλα και ισως γνωριζετε αν οντως δικαιουται κατι ή οχι. Εχω πολυ αγχος μαζι της,δεν την αφηνω μονη της καθολου. Όλο διπλα της, σε σχολειο φοβαμαι απο την μια να την στείλω, απο την αλλη σε καποια σχολεια που συζητησα το θεμα δεν ευκολο λεει να αναλαβουν τετοια παιδια λογω κρισεων και λογο των φαρμακων που θα πρεπει αν χρειαστει να δωσουν... Δεν ξερω ειμαι πολυ αγχωμενη με ολη την κατασταση της μικρης.

Σχόλια

΄Ισως πρέπει να κάνετε κάποιες εξετάσεις για την επιληψία

Εικόνα Theodosios2006
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΟΥ ( ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ -ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΑ). ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΤΑΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ( DNA) ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΥΧΟΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΣΕ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΡΦΕΣ - ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ Π.Χ. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΡΑΒΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ.
like1

Αναπτυξιακά και ψυχοκινητικά είμαστε καλά

Εικόνα nantiafx
Ευτηχως αναπτυξιακα και ψυχικινητικα ειμαστα καλα.Απο τα διαγραμματα και του παιδικου βιβλιαριου της ολα ειναι καλα.Περπατησε στη ωρα της 11-12 μηνων,λεξεις ελεγε οχι πολλες το τελευταιο 6 μηνο εχει παρει αερα και μιλαει κανονικα.Μπορεις να μιλησεις μαζι της και λεει ολες τις λεξεις που ακουει.Ενταξει σε καποιες κανουμε καποια λαθακια αλλα νομιζω οτι ειμαστε πολυ καλα.
like0

Δεν ξέρω ποιόν γιατρό

Εικόνα chrysanthi
Δεν ξέρω ποιόν γιατρό έχετε. Εμείς μετά από 3 χρόνια, που δεν μπορούσαμε να ξέρουμε κι εμείς γιατί το παιδί μας έχει επιληψία, απευθυνθήκαμε σε γιατρό άρτι αφιχθείσα από Αγγλία, και επιτέλους μάθαμε ότι το πρόβλημα ήταν μεταβολικό που προκαλούσε και την επιληψία. Ο γιατρός θα σας πει τι είδους επιληψία έχει, αν και από αυτό που περιγράφετε, είναι αφαιρέσεις. Ακριβώς το ίδιο με τον γιο μου, ο οποίος κάνει ακριβώς τα ίδια επεισόδια μετά από υψηλό πυρετό. Τα φάρμακα θέλουν κάποιο χρόνο για να ξεκινήσετε να τα μειώνετε και να τα κόβετε κι εφόσον το εγκεφαλογράφημα είναι καθαρό. Με το θέμα του επιδόματος, δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου αν και από όσο γνωρίζω πρέπει να έχει συγκεκριμένο ποσοστό αναπηρίας. Το σχολείο, θα πρέπει να το ψάξετε καλά και να βρείτε αυτό που θα αναλάβει το παιδί. Υπάρχουν τέτοια. Εμείς τα φάρμακα, φροντίζαμε πάντα να τα δίνουμε από το σπίτιεμείς,ώστε να μην έχει τέτοιο θέμα το σχολείο, κι επειδή όλοι έχουν συγκεκριμένη εικόνα για την επιληψία, τρομάζουν. Με τον τρόπο σας, θα τους πείσετε.Το παιδί, πρέπει να πάει σχολείο και να ζει φυσιολογικά.Εάν μπορείτε και δεχτεί και το σχολείο, μπορείτε να βάλετε συνοδό. Σας καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά όταν τα βάλετε όλα σε μια σειρά θα δείτε ότι θα πάνε όλα καλά.Εμείς, έχουμε τρέξει πάρα πολύ, ρωτήστε κι άλλους γιατρούς, αν θέλετε μέσω mail, μπορώ να σας δώσω κι άλλες πληροφορίες. Το βασικό όμως είναι ότι πρέπει να μην είστε αγχωμένη εσείς, για να βοηθήσετε μερισσότερο το παιδί.Εύχομαι να βρείτε σύντομα τις απαντήσεις σας.
like0

Τι εννοείτε συνοδό για το σχολείο;

Εικόνα nantiafx
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Τι εννοειτε καποιο συνοδο για το σχολειο? Να ειναι καποιο ατομο μαζι της καθ'ολη την διαρκεια του σχολειου?Φυσικα το φαρμακο της θα το πινει απο το σπιτι το θεμα ειναι ομως το υποθετο που θα πρεπει να εχει μαζι της και θα πρεπει να της το κανουν αν κανει καποια κριση. Το υποθετο οπως θα ξερετε πρεπει να ειναι οπου ειναι και το παιδι για προστασια αν γινει κατι και αυτο απο οτι εχω μιλησει και με αλλους γονεις δεν το αναλαμβανουν να το κανουν οι δασκαλοι. Αν γινει λεει κατι θα μας ειδοποιησουν να παμε να το κανουμε....μα ειναι δυνατον? Αυτο πρεπει να γινει εκεινη την στιγμη,ετσι ειπαν καπιοι δασκαλοι σε μια μαμα που το παιδακι ειχε και αυτο επιληψια.Αφαιρεσεις λεγονται αυτα τα επεισοδια? Στην αρχη ναι ειναι αλλα μετα οπως εγραψα κανει και ολα τα υπολοιπα...δεν ξερω! Αληθεια ειμαι αγχωμενη ακομα κι ας εχει περασει 1,5 χρονος απο τοτε που το ανακαλυψαμε. Το φαρμακο μου ειπαν οτι στα 2 χρονια αν δεν κανει μες την αγωγη καποιο επεισοδιο θα πρεπει σταδιακα να κοπει για να δουμε τι γινεται.Το ΗΕΓ και ειναι καλο αλλα αυτη η ευαισθησια που ειχε εξ αρχης την εχει ακομα και αυτο με αγχωνει γιατι ηλπιζα οτι θα ειχε φυγει με τον καιρο.... ισως ειναι και νωρις ακομα για να εξαφανιστει ή να μην φυγει κιολας...! Το δικοα σας το παιδακι παει καλυτερα? Τι ακριβως εχει? Φυσικα αν θελετε μου λετε...! και φυσικα αν θελετε και μπορειτε μεσω μαιλ να μου στηλετε κι αλλες πληροφοριες...Ευχαριστω και παλι.
like0

Στην αρχή κι εγώ έδινα την διαζεπάμη

Εικόνα chrysanthi
Στην αρχή κι εγώ έδινα την διαζεπάμη ή όποιο άλλο φάρμακο χρησιμοποιείτε, στο σχολείο με τις απαραίτητες οδηγίες.Τώρα που ο μικρός πάει 1η Δημοτικού, δεν το έχω δώσει καν στο σχολείο, γιατί αν και είναι ενημερωμένοι πλήρως για το παιδί, δεν στέλνω το παιδί σχολείο, εδώ και 3 χρόνια πια, όταν έχει πυρετό από 37 και πάνω. Βέβαια, όπως μου τα γράφετε έχετε πέσει και σε όχι πολύ θετικούς. Δεν εχω καταλάβει αν η κόρη σας, κάνει ας τις πούμε αφαιρέσεις , και στην καθημερινότητα της ή μόνο σε πυρετό. Ο γιος μου, βασικά δεν έχει καθόλου B6, βιταμίνη στον οργανισμό του, που αυτό με την σειρά του, του προκάλεσε την επιληψία, η οποία είναι διάχυτη στον εγκέφαλο, που η επιληψια με την σειρά της, του έχει επηρεάσει το κέντρο ομιλίας και δεν μιλάει κανονικά.Είναι 7 χρονών και μιλάει σαν 2. Και ναι για την συνοδό εννοώ, να είναι μαζί της στο σχολείο. Εξάλλου, η περίπτωση του υπόθετου δεν συμβαίνει καθημερινά. Μπορεί και να μην της τύχει καν στο σχολείο. Με την διακοπή του φαρμάκου, έτσι γίνεται, διακόπτεται σταδιακά. Ειλικρινά από δώ δεν ξέρω πώς να βρω το mail σας¨:)Αν το έχετε βρει, επικοινωνήστε αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ,4 χρόνια τώρα, είναι ότι θέλει πολύ θετική στάση. Από τους γονείς εννοώ και τον περίγυρο και να φέρονται όλοι στο παιδί ισότιμα κι όχι με διαφορετικό τρόπο. Ξέρω πόσο αγχωτικό είναι και φανταστείτε οτι για το δικό μας το παιδί, μπορεί να κατέβει μια σκάλα, να κάνει αφαίρεση, να χάσει συνείδηση και να χτυπήσει. Όμως προσπαθούμε να τον μάθουμε πια να ζει με αυτό.
like0

Δεν ξέρω αν είναι αφαιρέσεις αυτού του είδους οι κρίσεις

Εικόνα nantiafx
Γεια σας και παλι οπως ειχα γραψει δεν ξερω αν ειναι αφαιρεσεις αφτου του ειδους οι κρισεις που κανει....?Στην αρχη μπορει να ειναι σαν να αφαιρειτε γιατι κολαει το βλεμα της σε ενα σημειο με γουρλωμενα ματια(για 5-6 δευτερολεπτα) και το σωμα της εχει τεντωθει.εχει "τσιτωσει"που λεμε μετα γυρνανε τα ματια της προς τα επανω(φαινεται δηλαδη μονο το λευκο του ματιου και οχι οι κορες)και κανει σπασμους.Ολο αυτο διαρκει περιπου στα 3-4 λεπτα και μετα ειναι σαν εχει λυποθημησει,δεν εχει επαφη με το περιβαλλον,κοιμαται για ωρα.Τα 2 πρωτα επεισοδια μου τα εκανε με πυρετο(37,3)τα αλλα 2 χωρις καθολου πυρετο,ουτε καν δεκατα.Το diazepan μου εχουν πει να το εχουμε παντα μαζι οπου κι αν ειμαστε με την μικρη γιατι δεν ξεουμε ποτε μπορει να κανει καποια κριση.Την προσεχουμε πιο πολυ φυσικα οταν ειναι αρρωστη αλλα εχουμε και το ιστορικο των 2 κρισεων χωρις πυρετο...οποτε δεν γινεται να μην εχει το κλισμα μαζι της,εννοειτε οτι αν ειναι αρρωστη δεν θα πηγαινει σχολειο. Εμεις μιλαμε καλα για την ηλικια της ειναι 3 ετων και την αγωγη την κανουμε ηδη 1,5 χρονο χωρις να εχουμε κανει καποια κριση.Το email μου ειναι: nantiafx@yahoo.gr αν θελετε μπορειτε να μου στηλετε σε αυτο πραιτερω πληροφοριες....σας ευχαριστω.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.