Για το επίδομα ειδικών συνθηκών - Διευκρινίσεις (και κάτι ακόμη...)

Εικόνα anna kal
Σύμφωνα με το ν. 3205/2003, αρ. 8, παρ. 12β καθιερώθηκε επίδομα ειδικής αγωγής για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε θέσεις ειδικής αγωγής ή ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης κλπ) με οργανική θέση, απόσπαση ή αναπλήρωση καθώς και στους σχολικούς συμβούλους ειδικής αγωγής, ποσού 195 €. Το επίδομα αυτό παρόλο που στο νόμο κατονομάζεται ως επίδομα ειδικής αγωγής, δεν έβγαινε από κάποιον Κωδικό αριθμό εξόδων με όνομα "Επίδομα ειδικής αγωγής''. Οι πιστώσεις ήταν εγγεγραμμένες στον Κωδικό (ΚΑΕ) με το όνομα ''Επίδομα ειδικών και δυσμενών συνθηκών'', στον οποίο πιθανότατα δεν πιστώνεται μόνο το επίδομα των εκπαιδευτικών αλλά και άλλων κατηγοριών που θεωρείται ότι έχουν ειδικές συνθήκες εργασίας (αυτό δεν το γνωρίζω με σιγουριά αλλά υποθέτω ότι είναι έτσι). Ο αμέσως επόμενος Κωδικός (με τον οποίο δεν έχουν σχέση οι εκπαιδευτικοί) είναι ο κωδικός με όνομα ''Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας''. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται να ενοποιηθούν οι κωδικοί. Πάντως κωδικός με το όνομα ''επίδομα ειδικής αγωγής'' δεν υπήρξε ποτέ'. Το επίδομα αυτό έχει σχεδόν ενάμισυ χρόνο που δεν είναι πλέον 195 Ευρώ (μιλάμε για μικτά). Με το νόμο για την εισοδηματική πολιτική του περασμένου έτους έχει μειωθεί από το Μάιο του 2010 στα 157,87 μικτά. Θα έλεγα να περιμένουμε να δούμε και πώς θα ονομαστεί το επίδομα και από ποιον κωδικό θα βγαίνει και σε τι ποσό θα ανέρχεται πλέον. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του νέου μισθολογίου (το δημοσιευμένο σε ΦΕΚ δεν το έχουμε δει ακόμη για να είμαστε απολύτως σίγουροι), το επίδομα ανθυγιεινής κλπ εργασίας είναι αφενός δυνητικό και αφετέρου μέχρι 150 €. Οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης θα καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση. Όσοι από μας δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να επηρεάσουν την απόφαση αυτή, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα ξημερώσει, εκπαιδευτικοί και γονείς. Όταν έχω νεότερα θα επανέλθω αν δω ότι υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.