Ιππασία;

Εικόνα Grace Under Pressure

Καλησπέρα σε όλους! Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου πει περισσότερα για hippotherapy (συγγνώμη δεν το ξέρω στα Ελληνικά, νομίζω οτι ειναι Θεραπευτική Ιππασία;). Υπάρχει κάπου Αθήνα, πού το κανουν; Από τι ηλικια; Πόσο κοστιζει; Πώς βοηθάει; 'Ο,τι πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε τέλος πάντων, θα ήμουν ευγνώμων!

Φιλικά,

Τίνα

Σχόλια

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

Εικόνα Fight
Καλησπέρα Tina Το site οπου δινει πληροφορίες για την θεραπευτική ιππασια www.therapeutic-riding.gr Ελπιζω να βοήθησα
like0

Καλησπέρα! Πέρα από το site...

Εικόνα stellakanelli
Καλησπέρα! Θα μπορούσες πέρα από το site της Θεραπευτικής ιππασίας να κοιτάξεις και σε συλλόγους προσαρμοσμένων αθλητικών δραστηριοτήτων.Ύπάρχουν αρκετοί και σε διάφορες περιοχές και ίσως να είναι πιο βολικό από άποψη και οικονομική και μεταφοράς..Ίσως όμως να μειονεκτούν από άποψη συχνότητας του μαθήματος και διάρκειάς του. Δεν είμαι 100% σίγουρη.Αν θες κάτι περαιτέρω σχετικά με αυτο επικοινώνησε ξανα.
like0

Thanks

Εικόνα Grace Under Pressure
Ευχαριστω παιδια! Θα τηλεφωνησω αυριο... Δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα μεταφορας καθοτι εχω αμαξι (και την υπομονη/διαθεση να το οδηγω στην απιστευτη κινηση της Αθηνας χεχε). Στελλα, δυστυχως δεν ξερω κανεναν συλλογο προσαρμοσμενου αθλητισμου. Λες στην Βαρυμπομπη να γινεται?
like3

ομιλοι ιππασίας

Εικόνα Angela Papastavrou
Θεραπευτική ιππασία κάνουμε σε δύο ομίλους στο Κορωπί. Συνήθως στους ιππικούς ομίλους έχουν και εξιδεικευμένο θεραπευτή και κάνουν οι περισσότεροι και θεραπευτική ιππασία. Εδώ θα βρεις την λίστα τους και μπορείς να τηλεφωνήσεις να ρωτήσεις σε οποιον σε βολευει πιο κοντά στο σπιτι σας http://www.e-child.gr/AthlitismosIppasia.asp Εμείς πηγαίνουμε στο ΣΕΙΡΙΟ και στο ΡΑΝΤΖΟ στο Κορωπί!
like0

Προς Stellakanelli

Εικόνα Ιωάννα
Kαλησπερα, εχω μια μικρη κορουλα 21 μηνων σημερα με εγκεφαλικη παραληση κ σπαστικη τετραπλιγια...κανουμε φυσιοθεραπειες κ προσφατα εροθεραπειες...το νοητικο επιπεδο της μικρης ειναι πολυ καλο καθως καταλαβαινει τα παντα κ λεει και κουβεντουλες ολο και περισσοτερες καθε μερα σχεδον κ απο μια καινουρια λεξη...γενικως συνενοουμαστε μια χαρα...στο κινητικο κομματι εχουμε προβλημα, δεν περπαταει ακομα και εχουεμ μελλον κ σε αυτο καθως απο οτι μας ειπε η παιδονευρολογος ειναι αρκετα σφιχτη κ δεν βλεπει πριν τα 4 να περπαταει η μικρη μου...θα ηθελα να μου μιλησεις σχετικα με την ειδικοτητα σου και τι εφαρμογες εχει κ σε τι αθληματα...η μικρη τρελενεται για πισινα...αλλα μας εφυγε η φυσιοθεραπευτρια που της εκανε πισινα κ περιμενουμε μπας κ ερθει καποια καλη αντικαταστατης που ακομα δεν ηρθε...καθως ειχαμε κ απειρη αδυναμια στην ελιζα( φυσιοθ)...θα ηταν σημαντικο να μαθω πληροφοριες κ για αυτο για να ξερω πως θα κινηθω ( αργοτερα βεβαια) ως προς το κομματι του αθλητισμου της...ευχαριστω εκ των προτερων Ιωαννα Υ.Γ. οτι μαθαινουμε καλο ειναι κ ας το εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας για να το χρησιμοποιησουμε οταν ειναι καιρος.
like1

Προς dany d- Iωάννα

Εικόνα stellakanelli
Αγαπητή Ιωάννα, Για να σου δώσω να καταλάβεις με λίγα λόγια τι κάνουμε οι γυμναστές προσαρμοσμένης κινητικής αγωγής η βασική λέξη κλειδι είναι η λέξη προσαρμογή.Προσαρμόζουμε όποιο άθλημα μπορείς να φανταστείς στα δεδομένα των ασκούμενων με ειδικές ανάγκες γνωρίζοντας πάντα τα όρια που μας θέτει η παθολογία κάθε κατάστασης, προσπαθώντας να συνδυάζουμε ένα στόχο σε κινητικό επίπεδο που θα εξυπηρετεί στην αυτονομία του ατόμου ή στην επίτευξη βασικών κινητικών μοτίβων όπως πχ. βάδιση, χωρίς όμως να αφαιρούμε τη διασκέδαση που προσφέρει ο αθλητισμός καθώς και το παιδαγωγικό στοιχειο.Ως προς το κομμάτι του αθλητισμού σου προτείνω ανεπιφύλακτα την υδροθεραπεία- θεραπευτική κολύμβηση γιατι βοηθά πάρα πολύ στη χαλάρωση του παιδιού και στο να δουλευτούν πολλές κινήσεις.Θα σου πρότεινα αν μπορέσεις εφόσον αρέσει και στη μικρή να συνεχήσεις οπωσδήποτε!από εκει και πέρα υπάρχουν πολλά αθλήματα που μπορεί να κάνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες αλλά προτείνονται ύστερα από την αξιολόγηση του κινητικού επιπέδου του παιδιού(ποιες βασικές κινητικές δεξιότητες εκτελεί),αλλά εντελώς εξειδικευμένο για Ε.Π. ειναι το boccia,δεν ξέρω αν το γνωρίζεις σαν αθλημα?Πάντως όσο αφορα γενικά στους συλλόγους προσαρμοσμένου αθλητισμου θες να μου δωσεις λίγο χρόνο να το κοιτάξω και να σου κάνω μια λίστα?εγώ δουλεύω ήδη σε ένα αλλα δε θα ήθελα να σου στείλω μόνο το δικό μου,δεν είναι σωστο,οκ?
like0

Τίποτα!!!

Εικόνα stellakanelli
Ελεγα και στη Danny D να φτιάξω μία λίστα με τους Συλλόγους προσαρμοσμένου αθλητισμού και να τη στείλω,ωαπλά χρειαζομαι λίγο χρόνο να βρω στοιχεία και για τους υπόλοιπους περαν αυτου που δουλευω εγω, ΟΚ; Τα ξαναλέμε!
like0

Αγαπητή Στέλλα Κανέλλη

Εικόνα Ιωάννα
Σε ευχαριστω πολυ που επιβεβαιωνεις για ακομη μια φορα τα οσα εχω μαθει για την θεραπευτικη κολυμβηση. η μικρη τρελενεται...αφου να φανταστεις επειδη ειχαμε κανει για 4 φορες θεραπευτικη κολυμβηση ( γιατι μετα διοριστηκε η κοπελα) η μικρη μου τρελενεται απο την χαρα της κ ουρλιαζει ακομα κ στο ακουσμα του ονοματος ελιζα( η κοπελα που της εκανε πισινα) κ οταν την ρωταω αν θελει να την παρω τηλεφωνο να παμε να κανουμε πλιτς πλατς η μικρη μου απανταει με ενα τεραστειο ΝΑΙΙΙΙ...ΝΑΙΙΙΙ...ΝΑΙΙΙΙ... κ κουναει τα χερια της σαν να πλατσουριζει...θα ηθελα να μαθω πληροφοριες κ για αυτο που ειπες οτι ειναι καταλληλο για τα ατομα με εγκεφαλικη παραλυση. περιμενω νεα σου σε ευχαριστω απο καρδιας...δεν ξερεις τι ανακουφηση μου δινεις μετα απο ερωτησεις επι ερωτησεων για το αν κανει η μικρη μου να το ξεκινησει κ για το αν ειναι ζωτικης σημασιας για την εξελιξη της μικρης μου η θεραπευτικη κολυμβηση...να σαι καλα στελλα!!!!
like0

Βoccia

Εικόνα Ιωάννα
Το Μποτσια εννοουσα. Οχι δεν το γνωριζω τι αθλημα ειναι. Θα ηθελα να μαθω και για τους συλλογους κατα τοπους. Ευχαριστω πολυ και παλι.
like1

Boccia

Εικόνα stellakanelli
Το boccia είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από παιδιά με εγκεφαλική παράλυση κυρίως και προυποθέτει το παιδί να είναι σε καροτσάκι.Παίζεται ως εξής:κάθε παίκτης ή ομάδα παικτών έχει από 5 μπάλες, τις κόκκινες ή τις μπλε. Υπάρχει και μία λευκή μπάλα, η μπάλα Jack η οποία είναι η πρώτη που πετιέται μέσα σε ένα οριοθετημένο χώρο που είναι ο έγκυρος χώρος παιχνιδιού.Αφού έχει παιχτεί η Jack ξεκινούν οι ομάδες να ρίχνουν κάθεμία τη μπάλα τους με τη σειρά που πρέπει(έχει κ αλλους κανόνες)με σκοπό η μπάλα τους να πάει όσο πιο κοντά γίνεται στη jack.Η ομάδα-παίκτης που έχει τη μπάλα της πιο κοντά στη jack κερδίζει.Δεν ξέρω πως σου φαίνεται αλλα επειδή έχω παρακολουθήσει αρκετά ξέρω ότι τα παιδιά το ευχαριστιούνται πάρα πολυ!!
like1

Σύλλογοι boccia

Εικόνα stellakanelli
Για τους Συλλόγους Boccia δεν ξέρω πολλές πληροφορίες να σου δώσω, ξέρω ονόματα συλλόγων αλλά για περισσότερες πληροφορίες ίσως μπορεί να σε βοηθήσει ένα τηλεφώνημα στην Ε.Α.Ο.Μ. Α.με α.(Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) Το τηλ είναι 2106496154-185
like1

Λίστα Συλλόγων Προσαρμοσμένων Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

Εικόνα stellakanelli
1.Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλητικών& Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Μοσχονησίων 42,Πλατεία Αμερικής 210.8664100,6932242414 κ γίνεται κ στο Φάληρο εγκατάσταση. 2.Επιστημονικός Αθλητικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων victοr artan- Νικη Ακτή ΕΟΤ Αλίμου, Λ.Ποσειδώνος 210.9836140 3.Α.Σ. Αετοί Δαιδαλίδων 41, Κάτω Πετράλωνα 2103451564 4.Α.Σ. Ηφαιστος Παπαρηγοπούλου 28 Αγ. Παρασκευή 2106011639 Υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι αλλά για αυτούς μπορούσα να βρω επαρκείς πληροφορίες. Ότι άλλο θελεις μου λες!!
like0

Προς stellakanelli

Εικόνα Ιωάννα
σε ευχαριστω πολυ...ειναι νωρις μαλλον για μας το boccia...ελπιζω να μην φτασουμε εκει για να παιζουμε...ελπιζω περισσοτερα...η μαλλον προσδοκω πολυ περισσοτερα...σε ευχαριστω πολυ παντως... Με εκτιμηση Ιωαννα Υ.Γ. Δεν σου κρυβω οτι παγωσα οταν σε διαβασα... Ξερεις... η μαμα Ιωαννα ελπιζει σε πολυ περισσοτερα για την μικρη της... Οχι γιατι ετσι απλα σαν μαμα ελπιζω αλλα γιατι βλεπω οτι εχει τις δυνατοτητηες... Δεν ξερω αν ειμαι πολυ αυστηρη μαζι της αλλα η μικρη μου αγγελουδινα μπορει πολυ περισσοτερα... Το ξερω το νιωθω το διαισθανομαι και πανω απο ολα το βλεπω!!! Ευχαριστω για την πληροφορηση Στελλα μου.
like0

Στον Ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης

Εικόνα εβιτα
Ξερω σίγουρα ότι στον Ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης υπάρχει ξεχωριστός στίβος για θεραπευτικη ιππασία με εξιδεικευμένους θεραπευτές-νευρολόγους-φυσικοθεραπευτές.
like0

Σχετικά με την Θεραπευτική Ιππασία

Εικόνα zoi biliali
..είναι αλήθεια οτι πλέον, οι περισσότεροι όμιλοι έχουν δημιουργήσει και από ένα τμήμα θεραπευτικής ιππασίας. Το ζητούμενο και αυτό που πρέπει να προσέχει κάποιος, είναι πόσο πραγματικά εξιδικευμένοι, γνώστες και επιστήμονες Θεραπευτικής Ιππασίας είναι αυτοί που αυτοαποκαλούνται ως "εξιδικευμένοι θεραπευτές και ιπποθεραπευτές". ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην χώρα μας επικρατεί το "ό,τι δηλώσεις είσαι"...
like0

θεραπευτικη ιππασια

Εικόνα μπουσίου κατερίνα
εχει στη βαρυμποπη , στη παινια , στο γουδι και στη παλληνη . αν θελεις μπορω να σου βρω τηλεφωνα
like0

Θεραπευτική Ιππασία

Εικόνα zoi biliali
...επειδή οι όμιλοι που παρουσίαστηκαν, είναι μόνο κάποιοι από αυτούς που κάνουν θεραπευτική ιππασία, προτείνω σε όσους ενδιαφέρονται να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Εκεί,να αναζητήσουν τα σωματεία-μέλη και επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τους ομίλους στους οποίους νομίζουν ότι έχουν ευκολότερη πρόσβαση,να εξακριβώσουν εάν έχουν τμήμα θεραπευτικής ιππασίας. Πλέον, είναι περισσότεροι οι όμιλοι που έχουν εντάξει την ιππασία για άτομα με αναπηρίες, αναπτυξιακές διαταραχές και άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες στα προγράμματά τους. Όταν μιλάμε για Θεραπευτική Ιππασία δεν αναφέρομαστε μόνο στην ιπποθεραπεία, η οποία βέβαια απαιτεί την ύπαρξη ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ στην ιπποθεραπεία εκπαιδευτή/θεραπευτή. Κάτι το οποίο ο ενδιαφερόμενος γονέας ή υπεύθυνος του εκάστοτε φορέα θα πρέπει να εξακριβώνει.
like2

Πληροφορίες για τη θεραπευτική ιππασία

Εικόνα anna kal

Αν μπορείς Άντζελα, παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια, στείλε μου στο μέιλ μου annakal4@yahoo.gr μερικές πληροφορίες για αυτούς τους ιππικούς ομίλους στο Κορωπί, όπως τιμή μαθήματος, διάρκεια μαθήματος, από τι ηλικία παίρνουν τα παιδιά, τι άλογο χρησιμοποιείται κλπ.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.