Νόμος για τον Αυτισμό: Ψηφίζεται ο πρώτος στην Αγγλία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Το Νομοσχέδιο για τον αυτισμό, που έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής του Κόμματος των Συντηρητικών στην Αγγλία, Gheryl Gillam, και η Εθνική Οργάνωση της Αγγλίας για τον Αυτισμό (National Autistic Society - NAS), κατάφερε να φτάσει έως το τελικό νομοπαρασκευαστικό στάδιο, ώστε να αποτελέσει σύντομα τον πρώτο Νόμο για τον Αυτισμό. Ένα σημείο που τονίζεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό είναι ότι πρόκειται για τον πρώτο Νόμο, που αφορά συγκεκριμένη αναπηρία και είναι αποκλειστικά σχεδιασμένος για να διαφυλάξει τα δικαιώματα μία συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με αναπηρία. Το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε από μία συμμαχία 16 οργανώσεων αυτισμό, είχε μεγάλη κοινοβουλευτική υποστήριξη, και υποστηρίχθηκε από όα τα κύρια πολιτικά κόμματα. Τα βασικά σημεία του Νόμου για τον Αυτισμό (Autism Act) επικεντρώνονται στην υιοθέτηση ενός γενικού πλάνου που καθορίζει το τρόπο με τον οποίο η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναπτύσσει τις υπηρεσίες τις για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ατόμων αυτισμό. Το πλάνο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: υγεία, κοινωνική πρόνοια, απασχόληση και την κατάρτιση. Βασικός σκοπός του πλάνουν είναι να αποτελέσει τη βάση για τις νομικές δεσμεύσεις που θα συνοδεύουν το νομικό καθεστώς, ως προς τις υποχρεώσεις όσων σχετίζονται με το σχεδιασμό και εφαρμογή υπηρεσιών προς τα άτομα με αυτισμό. Αναμένεται ότι το πλάνο που θα προκύψει από την εφαρμογή του Νόμου για τον Αυτισμό θα δημοσιευθεί τον Απρίλιο του 2010. Συνοδευτικά, έως τον Δεκέμβριο του 2010, θα έχει δημοσιευτεί και το κείμενο με τις σχετικές υποχρεώσεις κατά το νόμο, που θα βαρύνουν τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πηγή: Εθνική Οργάνωση της Αγγλίας για τον Αυτισμό (National Autistic Society - NAS) http://www.nas.org.uk/

Διαφημιστικό μήνυμα

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.