Παράσταση διαμαρτυρίας Σάββατο 13/10/2012, στις 11.00πμ, στην Ηρ. Αττικού και Βασ. Σοφίας

Εικόνα Jackie
Παρόλες τις διαβεβαιώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας ότι κάποια λύση θα βρεθεί για τις μεταφορές, φαίνεται πως η λύση αυτή έχει χαθεί για τα καλά... Το σημερινό Δ.Τ. της Περιφέρειας Αττικής δεν λέει τίποτε διαφωτιστικό, οι μέρες περνάνε και η Παρασκευή που λήγει η δική μας προσθεσμία είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η παράσταση διαμαρτυρίας που αποφασίστηκε για το Σάββατο 13/10/2012, στις 11.00πμ, στην Ηρ. Αττικού και Βασ. Σοφίας, πρέπει να μπει σε άμεσο προγραμματισμό εκτέλεσης. Οπότε θα θέλαμε να σημειώσουμε λοιπόν τα εξής πολύ χρήσιμα για τη στιγμή:
  • [Συνημμένη θα βρείτε την αφίσα που είχαμε χρησιμοποιήσει στην διαμαρτυρία στο Υπ. Παιδείας. Μπορείτε να την τυπώσετε, να την κολλήσετε σε ένα χαρτόνι και να την έχετε μαζί σας στη διαμαρτυρία. Δεν αρκεί να βλέπουν "κόσμο", πρέπει να βλέπουν και τι διεκδικούμε.]
  • Χρειαζόμαστε τις ιδέες σας για συνθήματα - στείλτε τα. Μια λίστα συνθημάτων στη διαμαρτυρία θα είναι χρήσιμη.
  • Όσοι μπορούν ας φτιάξουν το δικό τους πανώ ως σχολείο κλπ. (Δεν είναι εύκολο - το ξέρουμε).
  • Η συνέντευξη τύπου πρόκειται να μετακινηθεί για τις 14.00, ώστε να υπάρχει χρόνος να μείνουμε αρκετά στο χώρο της διαμαρτυρίας.
  • Καλό θα είναι μέχρι την Παρασκευή βράδυ να ελέγχετε συχνά τα email σας για έκτακτες ανακοινώσεις.
Τα Μουσικά Σχολεία έχουν αποδεχτεί την πρόσκλησή μας και θα συμμετάσχουν με μεγάλο αριθμό παιδιών και γονέων. Μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας θα κατευθυνθούν με τα όργανά τους προς Μοναστηράκι - όσοι θέλετε ενωθείτε μαζί τους στην πορεία τους. Με τον τρόπο αυτό ενημερώνεται ο κόσμος για τα προβλήματά μας. Η δική τους συμπαράσταση είναι και δική μας. Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε όλους στα σχολεία μας να παρευρεθούν: γονείς και δασκάλους. Όσοι βρίσκονται κοντά μας μπορούν να ενωθούν μαζί μας - συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι... Όποιος καταλαβαίνει τη θέση που βρισκόμαστε δεν μπορεί παρά να είναι μαζί μας. Δίκτυο Ειδικών Σχολείων Περισσότερα: http://on.fb.me/VY7frE

Σχόλια

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!

Εικόνα Jackie
Δυστυχώς, αύριο είναι Παρασκευή και δεν έχουμε ακόμα λύση για το θέμα των μεταφορών των παιδιών στα περισσότερα ειδικά σχολεία της Αττικής. Έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση για το Σάββατο, 11:00 έξω από τα γραφεία τις ΕΕ. Δεν έχει σημασία εάν το δικό σας σχολείο έχει το πρόβλημα ή όχι αυτή την στιγμή - θα το βρούμε μπροστά μας και εμείς. Χρειάζεται να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί - και φίλοι, και θείες / θείοι, και γιαγιάδες και παππούδες και αδέλφια και όποιος έχει το χρόνο και την διάθεση να συμμετέχει. Θα έχουμε ΠΟΛΛΑ παρόμοια προβλήματα το ερχόμενο καιρό και θα είναι η πρώτη κινητοποίηση που θα κάνουν τα ειδικά σχολεία - είναι σημαντικό να μας δουν ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ.
like0

Προχωράμε κανονικά για την αυριανή κινητοποίηση

Εικόνα Jackie
Επειδή υπήρξαν ερωτήσεις, συνεχίζουμε κανονικά με την αυριανή την κινητοποίηση. Και αυτό επειδή: η Π.Ν.Π. που κατατέθηκε αφορά μεταφορά μαθητών για το 2012-13 και δε διευκρινίζει τι γίνεται με το σύνολο των χρεών προς μεταφορείς. Ήδη με βάση τις χτεσινές δηλώσεις, από τα εκταμιευμένα λείπουν 15 εκατ. τα οποία δεν διευκρινίζεται πού και πότε θα βρεθούν. Η ΓΕΠΟΕΤ (μιλήσαμε με κ. Σιάμο) δεν έχει καμμιά επίσημη ενημέρωση, διότι δεν έχει ενημερωθεί σε αυτούς κάτι επίσημα από κανέναν - ούτε από την Κ. Βασιλάκου/Περιφέρεια μέχρι πριν λίγο. Ανακοίνωση της ΓΕΠΟΕΤ μπορεί να υπάρξει το απόγευμα εφόσον έχουν επίσημη ενημέρωση και συνεδριάσουν. Ρπικοινωνία με την κ. Βασιλάκου δεν είναι εφικτή από το πρωί. Δεν υπάρχει καμμιά πληροφορία στην Περιφέρεια/Μεταφορές στον κ. Γαβαλά. Δεν υπάρχει Δ.Τ. στην Περιφέρεια που να δηλώνει πως το πρόβλημα λύθηκε. Άρα: για τη στιγμή, η εκτίμηση είναι ότι ναι μεν υπάρχει μια κίνηση από πλευράς Υπ. Εσωτερικών να λύσει το πρόβλημα, αλλά η πείρα των όσων έχουμε ζήσει ως γονείς μέχρι λέει ότι ούτε άμεση θα είναι και μάλλον ούτε πλήρης. Απευχόμαστε να βρεθούμε πάλι σε λίγο καιρό σε παρόμοια κατάσταση με τα παιδιά μας και τις μεταφορές, αλλά από την άλλη οφείλουμε να πιέζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για σωστή και δίκαιη λύση και όχι άλλα παρατράγουδα. Οπότε ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. Παρακαλούμε να ελέγχετε τα Mail σας για ανακοινώσεις. Με εκτίμηση, Δίκτυο Ειδικών Σχολείων
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.