Πήγαμε στον οπτομέτρη

Εικόνα anna kal
Ακολουθώντας λοιπόν τη σύσταση της παιδονευρολόγου και παρά την αντίθεση της παιδοφθαλμιάτρου, κλείσαμε ραντεβού στον οπτομέτρη, ένα απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας. Ο Γιώργος ήταν πολύ συνεργάσιμος και απαντούσε στις ερωτήσεις του οπτομέτρη, ενώ στην οφθαλμίατρο δεν ήταν και πολύ συνεργάσιμος όσον αφορά τις απαντήσεις του, με αποτέλεσμα να του βάλουν κολλύριο για να ελέγξουν τα μάτια και να γράψουν στο χαρτί ότι έχει πρόβλημα στην επικοινωνία. Η εξέταση που του έκανε ο οπτομέτρης έμοιαζε πολύ με αυτή της οφθαλμιάτρου, απ΄ όσο βέβαια μπορώ να πω εγώ που δεν είμαι ειδική. Έλεγξε κυρίως το βλέμμα του από διάφορες γωνίες, το συντονισμό ματιού χεριού κλπ. Είχαμε μαζί μας και την εργοθεραπεύτρια, η οποία του εξήγησε τι σχετικές ασκήσεις κάνουν με το παιδί. Στο τέλος μας είπε ότι αυτά που του κάνουν η φυσιοθεραπεύτρια και η εργοθεραπεύτρια είναι τα απολύτως ενδεδειγμένα για την όραση του Γιώργου, πρόσθεσε μόνο μια μικρή άσκηση πάνω στην ελβετική μπάλα, είπε στην εργοθεραπεύτρια ότι η δυσκολία που έχει στην οπτική συγκέντρωση προς την αριστερή πλευρά είναι θέμα κινητικό και όχι οπτικό. Ακόμη μας είπε ότι το κοίταγμα προς τα πάνω (χαρακτηριστικό της εγκεφαλικής παράλυσης)συνδέεται άμεσα με τη στήριξη της κεφαλής δηλ. προσπαθεί με τα μάτια να βοηθήσει το κεφάλι. Αυτό θα φτιάχνει όσο θα δυναμώνει ο αυχένας και θα στηρίζεται καλύτερα το κεφάλι (ήδη σε σχέση με πέρσι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά). Γενικότερα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του παιδιού, όσον αφορά τα θέματα που έχουν να κάνουν με αυτόν. Εμένα η άποψή μου είναι η εξής: Η οφθαλμίατρος μας είπε όλα τα σωστά όσον αφορά τα μάτια, δεν ήξερε όμως να μας πει για τις συνδυαστικές ασκήσεις των οφθαλμών πάνω στα όργανα της φυσιοθεραπείας. Δεν θα ήταν όμορφο να συνεργάζονταν οι ειδικοί για το μέγιστο όφελος του παιδιού; Υπάρχουν βέβαια οφθαλμίατροι που συνεργάζονται με οπτομέτρες. Τελικά, ο γονιός καλείται πάλι να πάρει αποφάσεις σε θέματα που δεν γνωρίζει. Τι να κάνουμε; οι περισσότεροι ακολουθούμε το ένστικτό μας. Εγώ έχω και κάτι άλλο πιο ασφαλές,όχι τώρα, από τότε που γεννήθηκε το παιδί, και βρέθηκα ν'αντιμετωπίζω μια κατάσταση για την οποία είχα πλήρη άγνοια. Είπα στην προσευχή μου ''Θεέ μου, εγώ δεν έχω ιδέαν τι είναι αυτό που πρέπει να κάνω για το παιδί, ποιο είναι χρήσιμο, ποιο είναι άχρηστο, ποιο είναι επικίνδυνο. Όπου πρέπει να πάω, φέρτο μου μπροστά μου κι όπου δεν πρέπει βάλε μου εμπόδια".

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.