Από πού παίρνω το μπότοξ;

Εικόνα anna kal
Ήρθε ο καιρός να κάνει το παιδί το πρώτο του μπότοξ. Λόγω του κόστους, απευθυνθήκαμε στο ταμείο μας για να το καλύψει. Το ταμείο μας εξήγησε ότι χρειάζεται να γραφτεί το φάρμακο στο βιβλιάριο από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου, να συνοδεύεται από γνωμάτευση για την ανάγκη χρήσης του φαρμάκου και ότι το προμηθευόμαστε μόνο από φαρμακείο δημόσιου νοσοκομείου, εκτός αν έχουν έλλειψη, οπότε μας δίνουν μια σχετική βεβαίωση και πηγαίνουμε σε φαρμακείο ιδιώτη. Για το πρώτο σκέλος εντάξει, κλείσαμε ραντεβού στο Παίδων για αρχές Ιουνίου. Για το δεύτερο σκέλος όμως, η περίπτωση είναι για γέλια και για κλάματα. Επικοινώνησα και με το φαρμακείο του Παίδων ''Αγία Σοφία'' και με το φαρμακείο του Παίδων'' Αγλαϊα Κυριακού''. Και από τα δύο έλαβα την απάντηση ότι δεν μπορούν να προμηθεύσουν το μπότοξ γιατί δεν το έχουν στη λίστα (δεν έχω ιδέα ποια λίστα). Μου είπαν ν'απευθυνθώ σε εξωτερικό φαρμακείο. Επικοινώνησα με ιδιωτικό φαρμακείο και έλαβα την απάντηση ότι δεν μπορεί να μου πουλήσει τέτοιο φάρμακο. Μου είπε ότι πρέπει να το προμηθευτώ από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ. Επικοινώνησα με το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ και έλαβα την απάντηση ότι αφού το ταμείο μας δεν έχει μπει ακόμη στον ΕΟΠΠΥ, δεν μπορώ να το πάρω απ' αυτούς. Πρέπει ν'απευθυνθώ σε φαρμακείο (χα,χα) δημόσιου νοσοκομείου. Εάν κάποιος έχει ιδέα από που το παίρνω τελικά, παρακαλώ να με ενημερώσει. Υποψιάζομαι ότι το παίρνω από το φαρμακείο του νοσοκομείου, αλλά μιας και αυτοί δεν έχουν ιδέα και αρνούνται, πρέπει κάπως να τους πείσω.

Σχόλια

Γιατρός για μπότοξ

Εικόνα Angela Papastavrou
Πήρα το θάρρος και δημοσίευσα την δική σας δημοσίευση στο facebook στην σελίδα του περιοδικού "Αναπηρία Τώρα" (http://on.fb.me/Jy9ops) και λάβατε την εξής απάντηση που ελπίζω να σας βοηθήσει: Katerina Mposnidou Kαλησπερα.! H μαμα μου κανει αρκετα χρονια μποτοξ και θα σας πω τη διαδικασια.. To φαρμακο μπορει να το γραψει μονο γιατρος που κανει και μποτοξ (Δημοσιο Νοσοκομειο).. Δινει λοιπον αυτος ο γιατρος μια γνωματευση οτι χρειαζεται να γινει μποτοξ και απο κει το πηγαινουμε στην νευρολογο η οποια μας δινει αλλη μια γνωματευση για παραγγελια του φαρμακου. Μετα πηγαινουμε στο ΙΚΑ δινουμε τα χαρτια και μας το παραγγελνουν οι ιδιοι το φαρμακο.. Προσοχη ομως την γνωματευση την πρωτη που ανεφερα πρεπει να την παρετε μονο απο γιατρο που ειδικευεται το μποτοξ γιατί κι εμεις την πρωτη φορα την πηραμε απο εναν νευρολογο του δημοσιου νοσοκομειου και δεν μας εδιναν τ φαρμακο.. οσο για τον ΕΟΠΥΥ η μαμα μου εκανε πριν δυο εβδομαδες μποτοξ και της εγραψε την καθιερωμενη γνωματευση ο γιατρος για να κανουμε την ιδια διαδικασια παραγγελιας και δεν δεχονταν τα χαρτια γιατι λενε πως τωρα το Ταμειο δεν ειναι μεσα και αλλα τετοια κουφα.. Επιμειναμε ομως και εν τελει δεχτηκαν τα χαρτια... Ειναι πολυ δυσκολο το συστημα και το ξερετε ολοι καλα.. Αν δεν βρισεις, δεν επιμεινεις, δεν ξεθεωθεις δεν γινεται τιποτα.. Ευχομαι να σας βοηθησα. Καλη τυχη..!!"
like1

Άλλες δύο απαντήσεις για τα Botox

Εικόνα Angela Papastavrou
Maria Koyzinopoyloy - Theofilos Kontakis Μπότοξ έχουμε κάνει στον 5χρονο γιο μας 4 φορές, οι 3 φορές εγειναν στο Παίδων Πεντέλης με αρκετη ταλαιπωρία όσον αφορά την προμήθεια του φαρμάκου την 4η φορά όμως την κάναμε προσφατα στο ΑΤΤΙΚΟ χωρίς να ταλαιπωρηθούμε καθόλου κλείσαμε ραντεβου στην Ομάδα εγκεφαλικής παράλυσης και ο γιατρός απλά μας είπε να έρθουμε μετά από 1 μήνα περίπου να κάνουμε τα botox εκεί αυτοί είχαν το φάρμακο δεν πληρώσαμε τίποτα αν θυμάμαι καλά μόνο 5 ευρώ νομίζω επίσκεψη. Manuela Mihali Aν εισται ασφαλισμενη στον ΕΟΠΥΥ το botox το γραφουν απο το δηοσιο νοσοκομειο που θα το κανετε και απο το γιατρο που βλεπει το παιδι . το botox το παιρνετε απο φαρμακειο του ΕΟΠΥΥ.
like1

Η διαδικασία που ακολουθήσαμε εμείς για το μπότοξ

Εικόνα -Aναστασία
Καλησπέρα! Η διαδικασία που ακολουθήσαμε εμείς όσες φορές κάναμε είναι η εξής: ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ,νυν ΕΟΠΠΥ.
  • Αρχικά, παίρνουμε χαρτί από την κ. Παπαβασιλείου - Παίδων Πεντέλης. Μας το ετοιμάζει επί τόπου, αναφέρεται η πάθηση που δικαιολογεί την εγχυση κ η ποσοτητα του φαρμάκου (1-2 μπουκαλακια) τα σκευάσματα σε μας ήταν ολες τις φορές DYSPORT. Αλλιως γράφουν το BOTTOX.
  • Με το χαρτί αυτο πήγα στο ΙΚΑ, σε γιατρό αντιστοιχης ειδικότητας που μπορεί να το γράψει (νευρολόγο ή ορθοπαιδικο). Tτοιμασε χαρτί με όλα τα στοιχεία και τη σφραγίδα οτι ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ και αυτά τα 2 χαρτια τα κατέθεσα στη γραμματεια των ιατρίων του ΙΚΑ.
  • Από εκεί τα στέλνουν στα κεντρικά φαρμακεία οπου γίνεται επιτρόπη, εγκρίνονται και στέλνονται στο υποκαταστημα όπου ανηκεις(εμεις επαρχια).
Η διαδικασία μπορεί να παρει 2 εβδομάδες ή και περισσότερο, γιατί καποιες φορές ελειπε ο γιατρός απο την επιτροπή τους και καθυστερούσαν οι αποφάσεις. Δύο φορες το πήρα μόνη μου, ερχόμενη Αθήνα, μία απο το φαρμακείο της Αγίου Κων/νου και μία απο την Πειραιως. Με τα τηλεφωνα ειχαν σπασει τα νευρα μου. Να ξερεις οτι εχεις προγραμματισει την εγχυση 3 μηνες πριν και παραμονη της να μην εχεις το φαρμακο στα χέρια σου.φρικη!!! Εχω καποια τηλ., που ίσως σου φανουν χρήσιμα σε καποια φαση της διαδικασιας. Ειναι απο τις κεντρικες φαρμακαποθηκες, καποια ακρη θα βρεις: 2105240204 2105213679 2105213682 (Αγ. Κων/νου) και 2104815417 και 2104838008 (Πειραιως 167). Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!
like0

Για το μπότοξ (προς ana kal)

Εικόνα Ιωάννα
Για το μποτοξ αν πρεπει να το παρετε απο Φαρμακειο Νοσοκομειου και δεν το εχει τοτε πρεπει να σας βαλουν μια κοκκινη σφραγιδα στη συνταγη, που να γραφει "ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ" και να πατε να το παρετε απο Φαρμακειο ιδιωτικο... Αν δεν κανω λαθος εφοσον το Ταμειο σας δεν ανηκει οπως λετε στον ΕΟΠΥΥ ακομα. Αληθεια ποιο ταμειο ειναι;
like1

Σας ευχαριστώ όλους

Εικόνα anna kal
Τελικά άλλα σχεδιάζουμε εμείς και αλλιώς έρχονται τα πράγματα. Το παιδί παρουσίασε ξαφνικά μία έντονη υποτονία και έλλειψη ισορροπίας,έγινε ζυμάρι, οπότε και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να κάνει το μπότοξ τώρα. Πηγαίνει βέβαια καλύτερα, αλλά μάλλον θα το κάνει μετά τις διακοπές. Έτσι θα έχει μπει το ταμείο μας (ελευθέρων επαγγελματιών) στον ΕΟΠΠΥ, οπότε και θα πάρουμε το μπότοξ απο εκεί. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.