Προβλήματα με παράλληλη στήριξη

Εικόνα θανος
Έχει φτάσει τέλος Ιανουαρίου και ακόμη να υλοποιηθεί η Παράλληλη Στήριξη. Το Υπουργείο λέει ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις και ειδικοί παιδαγωγοί. Χάος! Βρήκα ιδιωτική, να προχωρήσω; Και αν έρθει κάποια στιγμή η Παράλληλη; Έμειναν 4 μήνες και πρέπει να δοκιμάσω το παιδί που δεν κάθεται μέσα στην Τάξη (Α' Δημοτικού) με Παράλληλη Στήριξη. Τι να κάνω;

Σχόλια

Τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει?

Εικόνα Arntin
Τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει? Το παιδί σας έχει διαγνωστεί με ΔΑΔ ή πρόκειται για ΔΕΠΥ? Δε ρωτάω απο αδιακρισία απλά πριν λίγες μέρες έτυχε να διαβάσω αυτό το έγγραφο του Υπουργείου http://2grpe-peiraia.att.sch.gr/sym9peir/paralili_16_6_2011.pdf στην τελευταία παράγραφο του οποίου αναφέρεται πως ο ειδικός βοηθός που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή (μιλάει για ιδιωτική παράλληλη στήριξη) προβλέπεται από το νόμο ΜΟΝΟ για τους ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ μαθητές, δεν προβλέπεται νια άλλες περιπτώσεις αναπηρίας και ειδικών Εκπαιδευτικών αναγκών ούτε για τη βοήθεια μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται. Για τις περιπτώσεις αυτές στήριξη παρέχεται μόνο από εκπαιδευτικό ή ειδικό βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τις κείμενα διατάξεις (εγκύκλιος αριθμ. πρωτ., 61660/Γ6/31-05-2011).
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.