Ρακοσυλλέκτης για μία σπίθα

Εικόνα ligeri
Ανακατεύω τις στάχτες, στα αποκαΐδια του χρόνου και των καημών... ψάχνω μια σπίθα να βρω. Θαμμένα όνειρα που δεν άντεξαν στο ξημέρωμα. Ελπίδες πεθαμένες προσπαθούν να αναστηθούν απεγνωσμένες. Έρωτες θριαμβευτές, κατακτητές και νικημένοι. Νιάτα, κυρίαρχοι του παιχνιδιού και γηρατειά παραδομένα. Μορφές που αγαπηθήκαμε σημαδέψαμε και μας σημάδεψαν. Γειτονιές του κόσμου που γίνανε μνήμες. Φεγγάρια που μας ξελόγιασαν. Ιθάκες που δεν φτάσαμε ποτέ. Ταξίδια που μας άφησαν μεσοπέλαγα. Πηγαιμοί πάνω σε κόψη ξυραφιού που γυρισμό δεν είχαν. Μουσικές, φωνές, σιωπές, κελαηδήματα, ακούσματα που σίγησαν. Κραυγές μαχαιριές, ανάσες ζωής και θανάτου, στήνανε χορό τις νύχτες και καρτέρι την ημέρα. Ένας άνεμος προδότης, μας πήρε και μας σήκωσε στα ύψη για να μας ρίξει να μας αφήσει μόνους κ έρημους πάνω στη γη. Σιωπές που θορυβούν σαν ερινύες. Συγγνώμες κ ένοχές ξεθωριασμένες ασπρόμαυρες παλιές φωτογραφίες. Αλισβερίσι με το θάνατο. Ζωή μου ακροβάτισσα σε τεντωμένοι σχοινί. Μιαν ακρούλα ψάχνω ανάμεσα στις στάχτες, να χωρέσω, να κουρνιάσω να ζεσταθώ. Η ματιά μου τρεμοπαίζει σε μια σπίθα που επιμένει. Είναι το χαμόγελο ενός παιδιού. Η σπίθα γίνεται φλόγα. η στάχτη ανάβει, ζωντανεύει, μια ανοιχτή αγκαλιά πυρρά, να με φυλακίσει περιμένει. Και γω παραδίδομαι σαν άλλοτε, και τώρα και για πάντα. Λυγερή

Σχόλια

Πολύ όμορφο, πολύ αληθινό

Εικόνα marmar
Πολυ όμορφο, πολύ αληθινό. Πόσο περίεργο, άγνωστοι άνθρωποι και άγνωστες ζωές, να νοιώθουμε οικείοι και όμοιοι!Ξέρετε πόσες φορές έχω κυριολεκτικά κουρνιάσει στην αγκαλιά του μεγάλου μου γιού, που είναι πολύ εκφραστικός και συναισθηματικός,γυρεύοντας πάνω από όλα συγχώρεση και κουράγιο; Παράδοξο, αλλά ένα αυτιστικό παιδί μου δίνει την αγάπη που χρειάζομαι!
like0

Καλημερα Ligeri

Εικόνα Soula
Καλημερα Ligeri και χρονια πολλα, πολυ ωραιο αλλα συναμα και πολυ θλιβερο. Καθε στιγμη, καθε εικονα της ζωης μας, καθε δακρυ, καθε χαμογελο ειναι ενα κομματι δικο μας, ειναι εμεις. Ζησε καθε στιγμη και πιες και την τελευταια σταγονα του ποτηριου οσο πικρη κι αν ειναι αυτη. Να εισαι καλα και μην ξεχνας μετα την χειροτερη μπορα παντα ερχεται ενα πολυχρωμο ουρανιο τοξο. Με εκτιμηση Σουλα.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.