specialneedsNOW ~ Λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Εικόνα Jackie

SpecialneedsNOW. Όπως βλέπετε παραπάνω, ο Άγγελος έχει βάλει ένα link για να μπορείτε εύκολα να γραφτείτε μέλη και να συμμετέχετε και εσείς στη συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν όλους εμάς που έχουμε κάποιο λόγο να μας ενδιαφέρει το τι γίνεται στην Ελλάδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (special needs στα αγγλικά). Ποιος είναι ο συντονιστής της προσπάθειας αυτής;

Αυτή την ονομασία έδωσα στην καινούργια μας λίστα επικοινωνίας του Yahoo, σε συνδυασμό με τη λέξη "now" ("τώρα"), γιατί πιστεύω ότι έχει έρθει ο καιρός να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για τους φίλους μας, για του μαθητές μας. Ότι έχει έρθει ο καιρός για την κοινωνική αποδοχή που ζητούν, την υποστήριξη που χρειάζονται και την εκπαίδευση που δικαιούνται.

Ανήκω εδώ και 5-6 χρόνια σε μια παρόμοια λίστα για το σύνδρομο της κόρης μου Μάϊας (σύνδρομο Aicardi) που αποτελείται από γονείς. Έχει αποδειχτεί πολύ ουσιαστική στήριξη πολλές φορές για εμάς αλλά επίσης καλή και άμεση πηγή πληροφοριών. Έτσι, σκέφτηκα ότι ένα τέτοιο εργαλείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εδώ στην Ελλάδα για να ενώσει όλους εμάς όπου και να είμαστε – σύλλογοι, γονείς, φίλοι, δάσκαλοι, θεραπευτές σε όλη την Ελλάδα... Να ενώσει όσους θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αυτοί που αγαπάμε. Πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κάνουμε κάποια διαφορά και αυτός είναι με το γινόμαστε πολλοί. Πρέπει να μαζευτούμε όλοι και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να βρούμε έξυπνους τρόπους να ακουστούμε – ευφάνταστους, θορυβώδεις, αποτελεσματικούς. Η λίστα αυτή είναι σαν ένα forum που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ανταλλάξουμε ιδέες αλλά και πληροφορίες και υποστήριξη.

Πώς λειτουργεί;

Η λειτουργία μιας list-serv – για όσους δεν τη γνωρίζουν – είναι πολύ απλή. Γράφεσαι μέλος και από εκεί και πέρα, οτιδήποτε γράφεται (σε μορφή e-mail) από οποιοδήποτε μέλος της λίστας πάει σε όλα τα μέλη. Εάν θέλεις να σχολιάσεις, με ένα απλό πάτημα του "reply" γράφεις τη δικιά σου απάντηση και αυτή επίσης πάει σε όλα τα μέλη. Με αυτό τον τρόπο έχεις άμεση ενημέρωση κάθε φορά που ανοίγεις το e-mail σου με ένα εύκολο και πολύ άμεσο τρόπο. Εάν το θέμα δεν ενδιαφέρει, γρήγορα και χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιβάρυνση του χρόνου σου, πατάς "delete" και πας στο επόμενο θέμα. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που μας λείπει σήμερα και ότι είναι αυτό που μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα και να συμμετέχουμε καλύτερα στις εξελίξεις αλλά και να ενημερωνόμαστε.

Μέχρι στιγμής είμαστε μια χούφτα φίλοι και γνωστοί και πειραματιζόμαστε με τη λειτουργία και κάποια απλά θέματα ενημέρωσης. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το τι έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής πατώντας το "messages" στην αρχική σελίδα της λίστας. Όταν θα γραφτείτε, αφιερώστε ένα-δύο λεπτά για να συστηθείτε και να μας πείτε τι θα θέλατε να δείτε να συζητήσουμε πρώτα. Θυμηθείτε ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει κάποιο νόημα εφ’ όσον έχουμε ένα αξιόλογο αριθμό μελών ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί στις συζητήσεις μας αλλά και να είμαστε σε θέση να δείξουμε τη δύναμή μας όταν χρειαστεί.


Ενημερώστε όσους μπορείτε

Στείλε αυτή τη διεύθυνση http://health.groups.yahoo.com/group/specialneedsNOW σε φίλους, σε μέλη του συλλόγου σου, στους θεραπευτές στο Κέντρο που πηγαίνεις το παιδί σου – όπου μπορείς να σκεφτείς ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται. Και γραφτείτε εσείς σήμερα – δεν πρέπει να χάνουμε άλλο χρόνο.

Θα τα πούμε στη λίστα!
Jacqueline Poitras-Μιχαλάκου

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.