Θα ηθελα να σας περιγράψω τις υπόνοιες μου και χρειάζομαι τη βοήθεια σας

Εικόνα Katerina

Καλησπερα... Θα ηθελα να σας περιγραψω τις υπονιες μου και χρειαζομαι τη βοηθεια σας... Εχω ενα γιο 14 μηνων... Και επειδη οι πληροφοριες στο internet θα με τρελανουν... για πιθανο αυτισμο... Ο γιος μου γυριζει στο ονομα του ανταποκρινεται στο χαμογελο, δειχνει τα συναισθηματα του, δεν εχει κανενα προβλημα στον υπνο. Η αλλαγη απο αλεσμενη τροφη σε μη αλεσμενη εγινε αμεσως, περπαταει μονος του, σκαρφαλωνει κανει βηματα προς τα πισω ανεβενει σκαλια με βοηθεια μας μιμείται κανει γεια παλαμακια, ακουει σε απλες εντολες π.χ. φερε τη μπαλα μας δινει τα παιχνιδια του μοιραζεται δηλαδή μας, δειχνει με τα ματια μαμα - μπαμπας μου, δινει τα σωστα αντικειμενα οταν τα ζητησω και στο βρεφονηπιακο που παει περναει ωρα με αλλα παιδακια δε παιζει ακομα βεβαια αλλα αποζητα την προσοχη τους και κανει παιχνιδι προσποιησης τυπου παιρνει το τηλεκοντολ και κανει οτι αλλαζει καναλι. Αλλα... δε μιλαει ακομα λεει τα δικα του, δε δειχνει με το δαχτυλο και παιζει για 3 λεπτα με τις ροδες του αυτοκινητου αλλα πολυ γρηγορα περνα σε αλλο παιχνιδι, δε μιμείται ηχους ζωων μονο του αλογου αλλα μιμείται το χαμογελο μου... Δε ξερω... παρακαλω για μια απαντηση σας γιατι ο ανδρας μου η και μητερα μου λενε οτι ειμαι υπερβολικη. Σας ευχαριστω που με ακουσατε...

Σχόλια

Πολλά παιδιά ξεκινούν στα δύο τους να μιλούν

Εικόνα Vaso Br

Καλησπέρα!! Καταρχήν το παιδάκι σου είναι μικρό. Ξεκίνα να του δείχνεις εικόνες σε βιβλία κ μετά να του ζητάς να δείχνει. Πολλά παιδιά κατακτούν το δειξιμο με το δάχτυλο στους 15 μήνες. Μπορεί να δείχνει κ με το χέρι για αρχή. Όταν τον πηγαίνεις στην παιδική χαρά ρώτησε τον τι θέλει να κάνει. Να δεις θα σου δείξει π.χ την κούνια. Πολλά παιδιά ξεκινούν στα δύο τους να μιλούν.

like1

Θα ακολουθησω τις συμβουλες που μου εδωσες

Εικόνα Katerina

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.....και θα ακολουθησω τις συμβουλες που μου εδωσες....γιατι οταν νιωθεις οτι εισαι μονη μεσα στις αμφιβολιες δε κανεις καλο ουτε στον εαυτο σου ουτε και στο παιδακι σου οποτε πραγματικα σε ευχαριστω!!!

like1

Μην δίνεις τοση σημασία σε αυτά που διαβάζεις στο διαδίκτυο

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Κατερίνα Καλησπέρα.

Το πρώτο που θα σου πρότεινα θα είναι να μην δίνεις τοση σημασία σε αυτά που διαβάζεις στο διαδίκτυο γιατί κάθε παιδί είναι διαφορετικό.  

Συμφωνώ με τη Βάσω ότι το παιδί είναι μικρό και άλλα παιδιά στην ηλικία του δεν μιλάνε. Επίσης νομίζω ότι αν νιώθουμε άγχος αγωνία φόβο όλα αυτά εκτός ότι βασανίζουν εμάς μεταφέρονται και σε όλους. Τονίζω ότι επειδή είμαστε γονείς και όχι γιατροί η βοήθεια που μπορεί να δώσει ο καθένας είναι από τη δική του εμπειρία και τον τρόπο που τη βιώνει. Άρα μπορείς να ακούσεις πολλά διαφορετικά πράγματα. Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να εξελιχθεί με το χρόνο και σένα δίπλα του. Αφιέρωσε όσο χρόνο μπορείς μαζί του δημιουργικά.  Σε βεβαιώ ότι πολλά παιδιά τα οποία δυσκολεύτηκαν  με το λογο δεν διαγνώστηκαν με αυτισμό. Εύχομαι να επικοινωνήσουμε με την καινούρια χρονιά και να εξελίσσονται όλα καλά.

like0

Οι πληροφορίες στο internet μπορεί να σε τρελάνουν

Εικόνα Katerina

Εχεις δικαιο....οι πληροφοριες στο internet μπορει να σε τρελανουν οπως με τρελαναν και οσο και να ηθελα να το σταματησω τοσο πιο πολυ διαβαζα.... Μακαρι να ειναι ιδεες μου, ασχολουμε παρα πολυ με τον μικρο μου και περιμενω την προοδο του με αγωνια σαν καινουργια μαμα που ειμαι... Επελεξα να στειλω σε αυτο το site γιατι ειδα το με ποσο προσοχη και αγαπη απαντατε... Υποσχομαι οτι θα ενημερωσω με την εξελιξη του μικρου μου.

like0

Εγώ το παιδάκι σου το βλέπω μια χαρά

Εικόνα Michele Pan

Κατερίνα μου εγώ το παιδάκι σου το βλέπω μια χαρά. Ένα παιδί μπορεί να αρχίσει δείχνει με το δάχτυλο στους 18 με 24 μήνες,από εκεί και πέρα πρέπει να ανησυχούμε. Επίσης 14 μηνών είναι πάρα πολύ μικρός για να μιλήσει. Οκ κάποια παιδιά είναι πάρα πολύ γρήγορα στην ομιλία αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Επίσης με τις ρόδες ασχολούνται σχεδόν όλα τα παιδιά σε μικρή ηλικία. Μην διαβάζετε τίποτα στο ίντερνετ θα αρρωστήσετε το έκανα και το μετανιώνω. Να χαίρεστε το παιδάκι σας

like1

Προσπαθώ.. να αποβάλλω τη σκέψη αυτή

Εικόνα Katerina

Προσπαθω.. να αποβαλλω τη σκεψη αυτη αλλα δε το καταφερνω παντα....εχεις δικαιο οντως το internet  με εφτασε στα ορια της καταθλιψης δε διαβαζω πλεον κ χαιρομαι το μικρο μου τιγρη αλλα θα πω ψεματα οτι δε το σκεφτομαι....πλεον δειχνει με την παλαμη κ νομιζω πως αν, οταν δειξει με το δαχτυλο του θα κλαψω απο χαρα...σας ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινετε γιατι οτι μα οτι κ αν αν υπαρχει θα το αντιμετωπισουμε 

Αυτο...με τις ροδες μου εχει κολλησει....η αληθεια ειναι αλλα το κανει ολο κ λιγοτερο...

Ευχομαι αν εχεις παιδια να τα χαιρεσε με ολη σου την καρδια

like1

Έχω ένα γλυκό αγοράκι 4 ετών

Εικόνα Michele Pan

Έχω ένα γλυκό αγοράκι 4 ετών. Είναι η χαρά της ζωής μέσα στο χαμόγελο όλη μέρα. Αντιμετωπίζει όμως κάποιες δυσκολίες και έχουμε πάρει διάφορες γνώμες ειδικών. Ανωριμότητα που σημαίνει ότι είναι πίσω σε κάποιους τομείς της ανάπτυξης. Οι περισσότεροι μας απέκλεισαν τον αυτισμό αλλά και  κάποιοι μας είπαν για αυτιστικά στοιχεία και ήπιο αυτισμό. Εχω πάθει πολλά ψυχοσωματικά γιατί έχω χάσει 2 χρόνια από την πιο όμορφη ηλικία του παιδιού μου με τρεξίματα στους ειδικούς το ίδιο και το παιδί φυσικά που το έχουμε τρελάνει. Γι'αυτό λέω χαρείτε το παιδάκι σας αυτές οι μέρες δεν θα ξανά έρθουν. Αφήστε το να μεγαλώσει και όλα θα τα κάνει μην κάθεστε να το παρακολουθείται συνέχεια είναι πραγματικά πάρα πολύ μικρός.

like1

Εξέλιξη παιδιού

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Κατερίνα καλησπέρα.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος νομίζω από τότε που ήρθες στην παρέα μας εκφράζοντας τις ανησυχίες σου.

Είμαι σχεδόν σίγουρη από αυτά που περιγραφές ότι το παιδί θα έχει μεγάλη πρόοδο. Ελπίζοντας για το καλύτερο θα χαιρόμουν να μάθω πως εξελίσσεται.

Με εκτίμηση Κατερίνα.

like1

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!!

Εικόνα Katerina

Κ. Νιώτη καλησπέρα σας,

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας!!!

Πάμε πάρα πολύ καλά οι ανησυχίες μου ήταν μάλλον υπερβολικές......

Ο μικρός μου ήρωας από 17μηνών ξεκίνησε και να δείχνει να μιλάει με λεξούλες σιγά σιγά και από 24 μηνών να κάνει μικρές προτασούλες , εκτελούμε εντολές κα παίζουμε κανονικά με τα παιχνίδια μας αφήνοντας τις ρόδες για το πάτωμα!!!!!!προσπαθεί να τραγουδήσει και δε βλέπω κάτι που να με βάζει σε σκέψεις....

Τελικά ότι χειρότερο μπορούσα να κάνω ως μητέρα ήταν να μπω στη διαδικασία να διαβάσω στο Internet ότι με φόβιζε και να τρελαθώ πριν την ώρα μου

Εδώ το site με βοήθησε πάρα πολύ και οφείλω να το πω....

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και με ηρεμήσατε....όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για τα παιδία μας και ακόμα και κάτι να υπάρχει θέλουμε να τους δώσουμε την καλύτερη δυνατή βοήθεια

like1

Εξέλιξη παιδιου

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Καλησπέρα Κατερίνα.

Με μεγάλη χαρά διάβασα τα νέα σας.

Ευχαριστώ που απαντήσατε και χαίρομαι επίσης που βοήθησε ο καθένας μας με τον τρόπο του δείχνοντας ότι αυτή η ανοιχτή αγκαλια τους χωράει όλους.

Σας εύχομαι τα καλύτερα.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.