Θεραπεία με βλαστικά κύτταρα

Εικόνα Koinoniologos

Τυχαίνει μήπως να γνωρίζει κανείς εαν όντως τίθεται σε εφαρμογή η διαδικασία θεραπείας με βλαστικά κύτταρα σε περιπτώσεις νοητικής στέρησης, ή αυτισμού ή οποιασδήποτε άλλης νοητικής πάθησης; Έτυχε να πληροφορηθώ πως υπήρξε η περίπτωση όπου άτομο με κάποια νοητική πάθηση (στέρηση νομίζω) το οποίο παρουσίαζε σημαντική ανικανότητα σε πολλους τομείς και υποβλήθηκε σε τέτοιου είδους διαδικασία παρουσίασε σημαντικότατη βελτίωση. Θα ήμουν ευγνώμων σε οποιαδήποτε πληροφορία ή σχόλιο.

Σχόλια

για τα βλαστικα

Εικόνα Ιωάννα
σε οτι αφορα την νοητικη στεριση δεν εχω ακουσει τιποτα για βλαστικα κυτταρα. εσεις τι ακουσατε δλδ; μηπως εχετε πιο σαφης πληροφοριες; εγω εχω πληροφοριση για χρηση βλαστικων κυταρρων μονο σε εγκεφαλικη παραλυση ,κινητικα προβληματα, σκληρυνση κατα πλακας, παραλυση απο κακωση σπονδ στηλης, νοσο κινητικου νευρωνα,καρδιακη ανεπαρκεια . Ισως να εχει γινει κατι σχετικα με αυτο που λετε σε ατομα που ειχαν εγκεφαλικη παραλυση και συνυπαρχουσα νοητικη στεριση λογω βλαβης ισως...γιατι μερικες φορες αυτα τα 2 συνυπαρχουν, οχι παντα αλλα μερικες φορες.αν οχι θα με ενδιεφερε να μαθω πληροφοριες δλδ που το ακουσατε, αν διαβασατε καποιο αρθρο κτλ. ευχαριστω πολυ.
like0

Βλαστικα Κυτταρα

Εικόνα Emma
Υπαρχουν πολλες διαφημισεις για ιδιοτικα κεντρα που προσφερουν θεραπεια με βλαστικα κυτταρα για παρα πολλα πραγματα. Ομως δεν υπαρχουν δεδομενα για τα αποτελεσματα, μονο "parent testimonials". Τα κεντρα που προσφερουν βλαστικα κυτταρα ως θεραπεια για ΝΚ και αυτισμο, ειναι στη χορες οπως Mexico, Argentina κλπ, που δεν υπαρχει το ιδιο ελεγχο οπως ΗΠΑ, Καναδα, κλπ. Εδω δυο κεντρα http://www.repairstemcells.org/DiseaseTreated.php http://www.regenecell.com/article-autism.htm Εγω προσωπικα, δεν τους πιστυεω. Χθες, ενας γιατρος στη ΗΠΑ μιλησε για βλαστικα κυταρρα για angelman syndrome, ειναι παρα πολυ μακρια απο "θεραπεια" ακομα. http://www.cureangelman.org/News/weeber_stem_cells.html Emma
like0

Περισσοτερες πληροφοριες για Βλαστικα Κυτταρα

Εικόνα Emma
Απο το BBC Disability News Ο9/02/09 http://www.bbc.co.uk/ouch/fact/what_s_all_this_about_stem_cells_.shtml Emma
like0

Παρενέργειες βλαστικών κυττάρων

Εικόνα -Aναστασία
Επειδη κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, καλό είναι να τις γνωρίζουμε! http://tovima.dolnet.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=255911
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.