Βλαστοκύτταρα

Εικόνα andreaschristopoulos
Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος σχετικά με τη νέα μέθοδο με τα βλαστοκύτταρα στη θεραπεία του αυτισμού. Έχω έναν γιο 14 ετών με αυτισμό και ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τη νέα αυτή μέθοδο. Αν κάποιος από τους γονείς ή ειδικούς επιστήμονες γνωρίζει κάτι από ίδια πείρα να μου απαντήσει. ΘΘΘ

Σχόλια

Δεν είμαι ειδική

Εικόνα Κρυσταλλία
Δεν είμαι ειδική απλά εχω κάνει βιολογία και βρήκα το παρακάτω άρθρο οπου εξηγείται η συγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας με αρκετά απλό τρόπο. http://www.biohellenika.gr/el/teleftaia-nea/232-2010-08-29-14-38-50.html και το ίδιο πάλι http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=12030 Υπάρχει και αυτό, η ερευνα για τον αυτισμό και τα βλαστοκύτταρα, το οποίο δημοσιεύτηκε το 2007 http://www.translational-medicine.com/content/5/1/30 εχει όμως αρκετά εξειδικευμένη γλώσσα-ορολογία στα αγγλικά. Δεν έχω προσωπική πείρα και δεν ξέρω ποιός ασχολείται στην Ελλάδα με θεραπείες με βλαστοκύτταρα, δεν ασκώ το επάγγελμα οπότε δεν έχω συνεχή επαφή με το αντικείμενο. ¨Ομως φαίνεται ότι υπάρχει κάποια δυσκολία γιατί όπως λέει στο άρθρο "Η χορήγηση του αίματος του πλακούντα έχει ορισμένους περιορισμούς επειδή λίγα παιδιά σήμερα με αυτισμό έχουν κρυοσυντηρήσει το αίμα του πλακούντα, και επειδή ο αριθμός των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων ίσως είναι ανεπαρκής, ιδιαίτερα σε αυξημένου σωματικού βάρους παιδιά. Η αλλογενής χρήση ιστοσυμβατών βλαστοκυττάρων δεν ενδείκνυται λόγω του κινδύνου της οξείας ή χρόνιας απόρριψης και της ανάγκης χορήγησης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων." και αυτές όλες είναι μέθοδοι που βασίζονται στα βλαστοκύτταρα, με εξαίρεση αυτές του μυελού των οστών, είναι πολύ καινούριες και φαίνεται οτι είναι σε πειραματικό στάδιο απο την γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο ίντερνετ. Αν κάποιος ειδικός διαβάζει μπορεί να με διορθώσει.
like0

Βλαστοκύτταρα

Εικόνα Angela Papastavrou
Σας εστειλα μαιλ με πληροφορίες.
like0

Η μέθοδος των βλαστοκυττάρων είναι σε πειραματικό στάδιο

Εικόνα Ηλίας Παρίσης
Από όση ενημέρωση έχουμε, η μέθοδος των βλαστοκυττάρων είναι σε πειραματικό στάδιο και η συμμετοχή είναι εθελοντική.Δεν έχουν δημοσιευθεί επίσημα αποτελέσματα. Στις 2-4-2011, στο Βυζαντινό Μουσείο Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), οργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και σε αυτή συμπεριλάβαμε και το θέμα που θέτετε. Μπορείτε να έλθετε να παρακολουθήσετε, η είσοδος είναι ελεύθερη. Ο Πρόεδρος της ΕΕΠΑΑ
like0

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα της ΕΕΠΑΑ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Αν θέλετε, και σας φαίνεται σκόπιμο, στείλτε περισσότερες πληροφορίες στο NOESI.gr για να δημοσιεύσουμε την ενημέρωση για την Ημερίδα για τα Βλαστοκύτταρα που οργανώνετε.
like0

Άμα δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Δείτε λεπτομέρειες εδώ http://www.autismgreece.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=1 όσοι ενδιαφέρεστε.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.