Βοήθεια

Εικόνα ταχτα
Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια απο οποιον γνωριζει καποιον ειδικο να μπορεσω να του μιλησω για τις ανησηχιες μου. Οσο και αν θελω να προχωρησω μπροστα, νιωθω ακομα θυμωμενη και με ενα γιατι στη σκεψη μου. Ειναιολη μου η ζωη, η ανασα μου, ειναι τα παντα...

Σχόλια

Είναι ο βηματισμός του καθενός που ξετυλίγει διαδρομές

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
..οι επιλογές και οχι οι προσευχές είναι αυτές που ψιθυρίζουν λύσεις σκόρπιες από εκει που δεν φαντάζεσαι. Αυτό είναι κάτι που διάβασα πρόσφατα σε ένα βιβλίο που λέγεται''ΖΩΗ ΜΕ ΛΕΣ΄''.Μόλις διάβασα αυτά που γράφεις μου ήρθαν αυτά τα λόγια στο μυαλό.Τελευταία άκουσα και άλλη περίπτωση με σύνδρομο DOWN που είχε κάνει τον προβλεπόμενο έλεγχο (ΟΧΙ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΙΣΗ)και ήταν όλα καλά.Ψάχνεις ειδικό να στηριχτείς.Εγώ θα σου αντιπροτείνω κάτι που βοήθησε εμένα.Ο μόνος ειδικός που θα στηριχτείς ,καλή μου,είσαι ΕΣΥ.Στα επόμενα χρόνια θα μάθεις να εκπαιδεύεσαι στα πάντα.Θα γίνεις ίσως λογοθεραπεύτρια,εργοθεραπευτρια ,ειδική παιιδαγωγός,ψυχολόγος...Συγκεντρωτική εξουσία .Όλα σε ένα πρόσωπο.Στο δικό σου.Γιατί είναι μέσα στον προορισμό σου,στην φύση σου .Όλα εσύ για το παιδί σου ,για σένα ,για τον άντρα σου ,για τα υπόλοιπα παιδιά σου.Γιατί είσαι ΜΑΝΑ.Δεν θέλω να απαξιώσω τους ανθρώπους που είναι ειδικοί αλλά αυτοί βλέπουν το παιδί σου συγκεκριμένες φορές και ώρες την εβδομάδα ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΖΕΙΣ και θα σε μάθει αυτά που πρέπει ΕΣΥ να μάθεις από αυτό.ΑΠΟΔΟΧΗ, ΠΕΙΣΜΑ , ΘΑΡΡΟΣ,ΦΙΛΟΤΙΜΟ,ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.Σαν μια υπενθύμιση ,σαν να βρίσκεις τον προορισμό σου σε αυτή την ζωή. Οι φάσεις που θα περάσεις πολλές αλλά πιστεύω ότι είναι κοινές σε όλους όσους βιώνουν κάτι παρόμοιο.Απλά κάποιοι δεν μπορούν να περάσουν από το ένα στάδιο στο άλλο εύκολα.Είναι αυτό που κάνεις δεν μας δίδαξε όταν ήμασταν παιδιά ...Η ζωή έχει πολλές παραμέτρους και πρέπει να προζαρμοζόμαστε σαν τους χαμαιλέοντες αν θέλουμε να επιβιώνουμε.Αυτό που σήμερα είναι πρόβλημάμας αύριο μπορεί να είναι και κάποιου άλλου.Αγώνας είναι η Ζωή αγώνας να στηρίζεσαι να μην πέσεις ,αγώνας να σηκώνεσαι όταν ισοπεδώνεσαι.Τίποτα δεν είναι τέλειο ,αλλα αυτή είναι η ομορφιά της... Αγωνιάς για το παιδί σου,για εσένα ,για τους άλλους ,για τους τρίτους,για το μέλλον.Στεναχωρίεσαι για τα όνειρα που έκανες όταν το παιδί σου ήταν στην κοιλιά σου γιατί η πραγματικότητα ανέτρεψε το μέλλον.Ξυπνάς τα βράδυα και ψάχνεις τα αμέτρητα γιατί και κλείνεις τα μάτια με το δάκρυ να κυλάει όταν σου έρχεται στο νού ότι δεν θα μπορέσεις ούτε και να πεθάνεις ήσυχη. Αυτά και άλλα πολλά.Αλλά εσύ είσαι σύχρονη ηρωίδα.θα μπορούσες να γίνεις έμπνευση αρχαίου έλληνα τραγωδού,στίχος σε ποίημα που υμνεί την ανδρεία και το θάρρος,η μορφή σου γλυπτό σε μουσείο.Εσύ εκεί Διγενής Ακρίτας να μάχαισαι την θλίψη και τον θάνατο.Εσυ εκεί...
like7

Είναι όλη σου η ζωή, η ανάσα σου, είναι τα πάντα

Εικόνα aziaka
Καλησπέρα τάχτα, Χρόνια καλά και δημιουργικά σου εύχομαι. Απο το μήνυμα σου καταλαβαίνω πως ο θυμός σου και οι ανησυχίες σου είναι ένα εμπόδιο. Ένα εμπόδιο που όσο και αν έχεις προσπαθήσει να το κάνεις κάτι, το βρίσκεις μπροστά σου και δε μπορείς να προχωρήσεις... Μεγάλο φορτίο λοιπόν και έχεις κουραστεί. Χρειάζεσαι κάποιον άνθρωπο για να μπορείς να μοιραστείς αυτές τις ανησυχίες και να ελαφρύνεις κάπως το φορτίο ώστε να μπορείς να προχωρήσεις. Είμαι στη διάθεση σου. Με εκτίμηση
like8

Πόσο δίκιο έχεις

Εικόνα ταχτα
Αγαπητη ελπιδα σε ευχαριστω για ολα αυτα που μου εγραψες ποσο δικιο εχεις σε ολα. Ολα αυτα που ειπες νιωθω και εγω. Νιωθω πικραμενη θυμωμενη γιατι ολα ειναι καινουρια για μενα και την οικογενεια μου και δεν βρισκουμε βοηθεια απο πουθενα. Ναι ειμαι εκει για τα παιδια μου βραχος σε ολα αλα παντα ειναι ενα γιατι στην σκεψη μου. Σου ευχομαι καλη χρονια σε εσενα και στην οικογενεια σου υγεια και ευτυχια.
like8

Balia

Εικόνα Ιωάννα
Την ζωη σου προχωρά την με αυτα τα γιατί...δε θα φύγουν και δεν θα πανε πουθενά...δεν εχει νόημα να τα πολεμας...ειναι άδικος πόλεμος για σένα με τον εαυτο σου τον ιδιο...δεν σου αξίζει να πολεμας τον εαυτο σου με αυτα τα γιατί...θα στο πω και αλλιώς ...ειναι φυσιολογικό να πενθεις τώρα...θα ήταν αφύσικο να μην το κανεις... Όλα τα πράγματα και οι καταστάσεις θέλουν τον χρόνο τους...δωσε χρόνο στον εαυτο σου...συμφωνώ με την ελπίδα...και όσο εγωιστικο και αν ακούγεται...ειναι αλήθεια...είμαστε μάνες...εμείς εκει για όλους...για τα παιδια μας... για τους άντρες μας που δεν αντέχει η ψυχούλα τους όσα η δικ μας...ειναι η φύση το γραφτο μας...να είμαστε παρόντες για όλους πάντα...αλλα μην αφήνεις ποτε τον εαυτο σου...πρέπει να είσαι ΕΣΥ καλα για να ναι όλοι οι άλλοι... Δες το ποτιρι μισογεματο και όχι μισοαδειο...γιατί ειναι μισογεματο...το πλασματακι σου θα σου δώσει τόσο μεγάλες χαρές που ούτε το φανταζεσαι... Σε φιλω γλυκά και σου εύχομαι δύναμη και αγάπη..πολυ πολυ αγάπη στα παιδια σου...θα δεις ότι ειναι η πιο υγειης τροφή!!!
like7

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.