Υπουργικές προθέσεις

Εικόνα ligeri
Πεποίθησή μας ήταν και θα είναι πάντα πως ό,τι αφορά την ευπαθή αλλά πολυπληθή κοινότητα των ΑμεΑ, αφορά και ολόκληρη την κοινωνία και αντιστρόφως. Τα τεκταινόμενα στην κοινωνία συνδέονται και επηρεάζουν άμεσα την ζωή των ΑμεΑ. Στις μέρες μας ζούμε την μεγάλη ανατροπή προς τα κάτω σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και κανείς δεν μπορεί να μείνει απέξω από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η οικονομική κατάπτωση συνδέει όλες τις κοινωνικές ομάδες με κοινό παρανομαστή την ένδεια. Σε αντίθεση με την εποχή των «παχιών αγελάδων» που τα ΑμεΑ ήταν πάντα στο περιθώριο της ευημερίας και παλεύαμε για τα αυτονόητα. Σήμερα η αντικειμενική αδυναμία της Πολιτείας για την στοιχειώδη οικονομική ενίσχυση και επιβεβλημένη μέριμνα υπέρ των ΑμεΑ,συμπληρώνει το πάζλ της οδυνηρής πραγματικότητας στην Ελληνική κοινωνία από την οποία δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Για τα ΑμεΑ όμως αυτή τη φορά η απειλή της ολοσχερούς εγκατάλειψης ενισχύεται από το γεγονός ότι προφανώς εγκαταλείπεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αποτελούσε μέχρι τινός την εν δυνάμει δαμόκλειο σπάθη πάνω από το Ελληνικό κράτος όταν καταστρατηγούνταν υποχρεώσεις σε προνοιακές δομές. Πριν από λίγο καιρό ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδος με επίσημες ανακοινώσεις είχε αναλάβει την ευθύνη περί του αντιθέτου. Την 14η Απριλίου ανέλαβε εκ νέου την δέσμευση υλοποίησης αυτής της ευθύνης. Απέναντι φορέων των ΑμεΑ. Εύχομαι να μην διαψευστεί εκ των πραγμάτων. Φυσικά και στηρίζουμε στον ΠΗΓΑΙΜΟ κάθε δυναμική διεκδίκηση δικαιωμάτων υπέρ των ΑμεΑ. Φοβάμαι όμως ότι η ασύλληπτα ρευστή Ελληνική πραγματικότητα υπερβαίνει πρόσωπα, κυβερνητικές αποφάσεις και υπουργικές προθέσεις. ΚΑΛΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΠΑΣΧΑ http://ligery.pblogs.gr/2011/04/ypoyrgikes-protheseis.html

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.