Η μουσική ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας

Workshop για τη μουσική ως εναλλακτικό θεραπευτικό εργαλείο από την ΕΛΕΠΑΠ
Τετάρτη, 8 Μάρτιος, 2017 - 09:00 - 11:30

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, διοργανώνει workshop με θέμα "Η μουσική ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας", την Τετάρτη 8/3 στις 9:00πμ, στις εγκαταστάσεις της.

H μουσική, ως εναλλακτικό θεραπευτικό εργαλείο, προσφέρεται στην ΕΛΕΠΑΠ στο πλαίσιο του ολιστικού θεραπευτικού προγράμματος, με στόχο την  αποκατάσταση, διατήρηση και βελτίωση της πνευματικής, ψυχικής, και σωματικής υγείας. Η τέχνη της μουσικής βοηθά στην πραγματοποίηση των θεραπευτικών στόχων και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αντίληψης και της απόκτησης γνώσης, στη βελτίωση κίνησης, στην ανάπτυξη του λόγου, στην αύξηση του χρόνου συγκέντρωσης σε μία δραστηριότητα κ.α.

Η μουσική ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας ► Workshop από την ΕΛΕΠΑΠ.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν κάποια θεωρητικά στοιχεία σχετικά με την χρήση της τέχνης  και πιο συγκεκριμένα για το πώς χρησιμοποιείται η μουσική ως εναλλακτικό εργαλείο στο πλαίσιο του ολιστικού θεραπευτικού προγράμματος της ΕΛΕΠΑΠ.

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει βιωματική δραστηριότητα που θα συνοδεύει την θεωρητική υποστήριξη του θέματος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω της μουσικής βιώνοντας έτσι έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Προτείνεται να φορεθούν άνετα ρούχα.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από τους:

  • Σοφία Σφελινιώτη, παιδοψυχίατρο
  • Μαρία Σιακαλή, μουσικοσυνθέτη
  • Γιάννα Πανταζή, κοινωνική λειτουργό
  • Αθηνά Ζαχαριάδου, ψυχολόγο

Το workshop απευθύνεται σε ιατρούς αποκατάστασης, θεραπευτές, γονείς, εκπαιδευτικούς/ειδικούς  παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Συμμετοχή: 10€

Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2310318218, 2310318228 και στο email: info_thes@elepap.gr

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ΕΛΕΠΑΠ στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/pronoise/elepap

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.