Οι άνθρωποι της εκπαιδευτικής πράξης ρωτούν, οι άνθρωποι της ακαδημαϊκής έρευνας απαντούν

Ημερίδα από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Σάββατο, 3 Δεκέμβριος, 2016 - 09:30 - 14:30

«Οι άνθρωποι της εκπαιδευτικής πράξης ρωτούν, οι άνθρωποι της ακαδημαϊκής έρευνας απαντούν»,, είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και/ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Στόχος της ημερίδας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 9.30-14.30, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι να φέρει σε άμεση επαφή τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα ποικίλα προβλήματα της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των Ατόμων με Αναπηρία και/ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στην καθημερινή πράξη, με τους ανθρώπους που διεξάγουν εφαρμοσμένη ακαδημαϊκή έρευνα για τη διαλεύκανση σχετικών επιστημονικών ζητημάτων.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ημερίδας, το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, οι γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και τα ίδια τα άτομα με αναπηρίες, μπορούν να αποστείλουν μέχρι 25/11/2016 ερωτήματα που σχετίζονται με:

1. την αξιολόγηση – διάγνωση

2. τη διδακτική και ψυχο-εκπαιδευτική στήριξη και

3. την κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών (παιδιών) τους στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Από τα ερωτήματα που θα σταλούν θα επιλεγούν αυτά που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όσο το δυνατό ευρύτερο κοινό και θα απαντηθούν από καθηγητές ή ειδικούς ερευνητές και επιστήμονες του Τμήματος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.

Ερωτήματα που αναφέρονται σε θέματα της Α/θμιας εκπαίδευσης μπορούν να απευθύνονται στην κ. Κιρπουίκη στο: anatolikirpouiki@hotmail.com

Ερωτήματα που αναφέρονται σε θέματα της Β/θμιας εκπαίδευσης μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μόγκα στο: nmonga@uom.edu.gr

Τοποθεσία:
Αμφιθέατρο Τελετών, ΠΑΜΑΚ
Εγνατία 156 (στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
540 06 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;