Γνωρίζει κάποιος το Ντεπακίν; Τι παρενέργειες έχει;

Εικόνα Vana Kalisperati
Γεια σας και παλι εχω να γραψω απο την ημερα που εμαθα τα αποτελεσματα της Μαριας. Σημερα εβαλα τον 2ο γιο μου στο νοσοκομειο γιατι εκανε 2 επεισοδια σπασμων. Μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι ρολανδειος επιληψια και θα πανε ολα καλα.

Αφιέρωμα στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2010

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Οι Πανελληνίοι Αγώνες Special Olympics 2010 και οι Δοκιμαστικές Διοργανώσεις των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 άρχισαν!

Ας χειροκροτήσουμε!!!


Τι είναι τα Special Olympics (Σπέσιαλ Ολύμπικς)
Οι Special Olympics δημιουργήθηκαν το 1968 από τον Eunice Kennedy Shriver, υποδιευθυντή του Ιδρύματος Joseph P. Kennedy Jr. To 1988 οι Special Olympics αναγνωρίστηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο τη μοναδική αθλητική διοργάνωση που έχει εξουσιοδοτηθεί από την ΔΟΕ να χρησιμοποιεί τον τίτλο "Ολυμπιακός" (Olympic)...
Μάθετε τη συνέχεια εδώ...

Ανοικτή Ημέρα στο ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η "Ανοικτή Ημέρα" στο ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ήταν πραγματικά ανοικτή! Ήρθε κόσμος από παντού! Tο χειροκρότημα ήταν τόσο μεγάλο στην αυλαία της παράστασης που θα μείνει "...what a Day!".

Καταστατικό Ίδρυσης και Λειτουργίας NOESI.gr

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Οι παρακάτω όροι και συμφωνίες διέπουν τη "NOESI.gr | Η Νόηση στο διαδίκτυο" απέναντι στους εταίρους, Άγγελο Κουτουμάνο, Κοινωνικό Λειτουργό, και Ιωάννη Μπίστα, Εκπαιδευτικό, που συνιστούν την ετερόρρυθμη εταιρεία, και τον νόμο.

Πόσο κοστίζει η Ειδικη Αγωγή σε χλμ.;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Χαλκίδα - Σχηματάρι η Εθνική Οδός γράφει ότι κόστισε 4.500.000€ ανά χλμ. Συνολικο μήκος 10 χλμ. Συνολικό κόστος 45.000.000€. Δηλαδή όσο η χρηματοδότηση λειτουργίας τού Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» για 40 χρόνια!!!

Φυσικά και δεν είστε οι μόνες με παιδί με Williams Syndrome

Εικόνα Betty

O γιος μου διαγνώστηκε με σύνδρομο Williams από την ηλικία των 2,5 μηνών. Από τότε ξεκινήσαμε έναν αγώνα ώστε να αντιμετωπίσουμε με διάφορες παρεμβάσεις το πρόβλημά του. Σήμερα που είναι ήδη 10 ετών και μετά από τόσα χρόνια θεραπείας (λογοθεραπεία - εργοθεραπεία, ομάδες κοινωνικοποίησης κλπ) συνεχίζουμε τις συνεδρίες και τις κάθε μορφής δραστηριότητες που φανταζόμαστε ότι μπορούν να τον βοηθήσουν, εξακολουθεί όμως να έχει πρόβλημα επικοινωνίας (κοινωνικής συμπεριφοράς) και κυρίως συγκέντρωσης.

Ν. 3838/2010 Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κατεβάστε εδώ τον νέο ΝΟΜΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3848 "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις".

Βοήθεια για αυτισμό

Εικόνα Johny_2007

Γειά σας, είναι η πρώτη μου δημοσίευση εδώ και κατ' αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημιουργούς του site, γιατί μέσω αυτού μας βοηθούν πολύ. Ο μικρός μου γιός Γιαννάκης, είναι τώρα 3 ετών και φαίνεται να έχει συμπτώματα αυτισμού. Το σημαντικότερο είναι ότι ακόμα δεν μιλάει. Το ψάχνουμε εδώ και 1,5 χρόνο, αλλά ακόμα δεν έχουμε βρει κάποιον ειδικό που μπόρεσε να τον βοηθήσει, παρότι έχουμε επισκεφτεί και αναπτυξιολόγους και εργοθεραπευτές. Αν και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι περίπτωση πολύ σοβαρού αυτισμού, παρά ταύτα δεν βρήκαμε κάποιον ειδικό που να μας πεί, ή να κάνει κάτι που θα βελτιώσει τις αδυναμίες του Γιαννάκη. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν τέτοιοι ειδικοί, απλά εμείς δεν τους έχουμε ακόμα βρει. Γι αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω αν κάποιος έχει δει βελτίωση στο παιδί του, μέσω κάποιου ειδικού, να μου απαντήσει για να πάμε και εκεί.

Το πρωτο μας... "φάγαμε πόρτα"

Εικόνα Ιωάννα

Ηρθε ο Μαιος και μαζι του ξεκινησαν και οι εγγραφες στους παιδικους σταθμους... πηγα λοιπον στον δημοτικο παιδικο σταθμο της περιοχης που ανοικει η συνοικια μας να γραψω τις μικρες μου... Σαφως και επρεπε να εκθεσω στην διευθυντρια του παιδικου σταθμου την ιδιαιτεροτητα της μιας απο τις μικρες μου... Εξεeθεσα λοιπον το θεμα μας... η μικρη μου κατανοει τα παντα μιλαει και επικοινωνει απολυτως αλλα δεν περπαταει και δεν μπορει να εξυπηρετηθει μονη της... Σπαστικη τετραπληγια... Δεν ειναι παραμορφωμενο παιδι (αυτο το ανεφερα για να μην μου πει.. "θα σοκαριστουν τα αλλα παιδακια")...

Ειδικό σχολείο ή τμήμα ένταξης

Εικόνα Atsival

Θα ήθελα τι γνώμη σας. Ο γιος μου με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή επανέλαβε φέτος την μεγάλη νήπια σε τμήμα ένταξης. Δεν έχει λόγο αλλά ξέρει να επικοινωνεί με το σύστημα PECS και για αυτιστικός είναι πολύ κοινωνικός. Φέτος τίθεται το μεγάλο ερώτημα της πρώτη δημοτικού. Πιστεύω ότι το παιδί μου πρέπει να πάει σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον για να μην το υποβάλλω σε όλες αυτές τις αρνητικές καταστάσεις που έχω κατά καιρούς διαβάσει εδώ στο φόρουμ.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.