Κέντρα υποστήριξης ενηλίκων ατόμων με διανοητική καθυστέρηση και απασχόλησης αυτών στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα εξαδακτύλου
Η αδελφή μου έχει διανοητική καθυστέρηση από παιδική επιληψία. Σήμερα είναι 65 ετών. Θα ήθελα να μάθω εάν στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κέντρα υποστήριξης και απασχόλησης αυτών των ατόμων.

Αναρωτιέμαι... πειράζει?

Εικόνα χριστινα-j
Ζηλεύω (με την καλή έννοια) τις μανες που έχουν συνομήλικα παιδιά με το δικό μου και μου διηγουνται κάθε μερα τις διαφορες ατάκες που πετάνε τα μικρά, τα κατορθώματά τους τις σκανδαλιές τους. Πιανω τον εαυτό μου να ζηλεύει οταν βλέπω ένα συνομηλικο παιδάκι να προσπαθει να γράψει το ονομα του.

Ιδιωτικά σχολεία που δέχονται παιδια με ΔΑΔ

Εικόνα stakat
Παρακαλώ πολύ όποιον γονέα γνωρίζει, να με ενημερώσει εάν υπάρχει κάποιο ιδιωτικό σχολείο που δέχεται μαθητές με διάχυτη και παράλληλη στήριξη στις περιοχές του άξονα Αμπελόκηποι έως Παλλήνη.

Παιδονευρολόγος που μπορεί να βοηθήσει για κυλίες εγκεφάλου

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον γιό μου που είναι τώρα 2 χρόνων και ακόμα να περπατήσει. Έχει γεννηθεί 32 εβδομάδων και 4 ημερών και φάνηκε από την μαγνητική εξέταση που του κάναμε ότι έχουν επηρεαστεί οι κυλίες του εγκεφάλου του. Του κάνουμε φυσιοθεραπεία και έχουμε δει διαφορά αλλά ακόμα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο θέμα ισορροπίας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε Αθήνα για να δούμε την Δρ. Παπαβασιλείου στο παίδων Πεντέλης και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και άλλες οικογένεις που έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα και πως εξελίχθηκαν.

Kέντρο υποστηριζόμενης διαβιωσης για άτομα με νοητική υστέρηση με ψυχικές διαταραχές

Εικόνα Anonymous
Ο αδελφός μου είναι σχεδόν 20 ετών και έχει νοητική υστέρηση η οποία του έχει προκαλέσει ψυχικές διαταραχές. Ως αποτέλεσμα αυτών έχει βγάλει επιθετικότητα στο παρελθόν και για αυτό νοσηλέυεται σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, στην οποία δεν γίνεται καμιά σπουδαία δουλειά (δεν μαθαίνει κάτι, δεν κοινωνικοποιείται, κλπ). Η μητέρα μου έχει προσπαθήσει να βρει ένα χώρο (έστω και στο εξωτερικό) ο οποίος θα είναι αξιοπρεπής, οι ασθενείς θα παρακολουθούνται και θα αξιολογούνται από ψυχιάτρους και ειδικούς, και όπου θα μπορεί να μαθαίνει και κάτι γιατι είναι πολύ σημαντικό να απασχολείται με κάτι.

Προγράμματα για μικρά παιδιά από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ»και του Περιβαλλοντικού της Προγράμματος στο Δήμο Ιλίου, ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Εικόνες από δράσεις της ΕΔΡΑΣ

Special ΑΘΗΝΑ 2011: Επιδόσεις αθλητών!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Χάλκινο μετάλλιο για την ορφανή Ναντίτα από την Ινδία

Είναι ορφανή. Κανείς δεν γνωρίζει το επώνυμό της αλλά ούτε και πόσο χρονών είναι. Μια μικρή όμως περιοχή της Ινδίας πανηγυρίζει εξαιτίας της. Η Νandita από την Ινδία πήρε την τρίτη θέση στα 5 χιλιόμετρα ποδηλασίας με χρόνο 12:58.19. Είναι μαθήτρια του "School of Hope" και έχει υιοθετηθεί από την φιλανθρωπική οργάνωση A.I.W.C. Tata Steel. Μέσα σε ένα μόλις χρόνων από τη στιγμή που ανέβηκε στο ποδήλατο, κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.

"Θέλω να γίνω πρώτος στον κόσμο!"

Ο Βασίλης μόλις 8 ετών είναι ο νεότερος αθλητής της ενόργανης γυμναστικής των Special Olympics στην Αθήνα. Παρά το μικρό της ηλικίας του κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες. Κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια, στον ίππο με λαβές, στο δίζυγο και στο μονόζυγο καθώς και δύο ασημένια στους κρίκους και στο μονόζυγο, στο δεύτερο επίπεδο. «Όνειρό μου είναι να γίνω πρώτος στον κόσμο» δήλωσε ο Βασίλης Γιοβάνογλου.

Ο Βασίλης είναι μαθητής της τρίτης τάξης του δημοτικού (2011) από τις Σέρρες. Η προπόνησή του διαρκεί δύο ώρες ημερησίως. Τη βράβευση του Βασίλη Γιοβάνογλου έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους Δημοσθένης Ταμπάκος. Αγωνιστική δράση: 29/6/2011

"Οικοδεσπότες" χωρίς οικοδεσποσύνη, αυτό ήμασταν χθες

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Μία Τελετή Έναρξης των Special Olympics 2011, χειρότερη από ό,τι περίμενα - τι περιμένεις; Εγώ άλλο πράγμα είδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και δεν ήταν ...άλλο οι Ολυμπιακοί. Ίσα - ίσα εδώ έπρεπε να είμαστε καλύτεροι!

Κερκιδωλενική συνοστέοση

Εικόνα Anonymous
Έχω ένα αγοράκι 5 ετων. Πρίν ένα χρονο μου είπαν ότιέχει κερκιδωλενική συνοστέοση το δεξί του χεράκι. Aν υπάρχει κάποιος που μπορεί να με ενημερώσει σχετικά με αυτό θα το εκτιμούσα. Σας ευχαριστω.

Ισχαιμική - υποξική εγκεφαλοπάθεια !!!

Εικόνα Nikol

Καλησπέρα. Υπάρχει άραγε κάποιος να έχει κάτι αντίστοιχο; Έχω την Αναστασία 14μηνών με διάγνωση ισχαιμική - υποξική εγκεφαλοπάθεια. Έγινε στην διάρκεια του τοκετού. Έμεινε 2,5 μήνες στην ΜΕΝ. Η μικρή ακόμα δεν κάνει τίποτα, δεν μπαμπαλίζει, γελάει αραιά και που σε εμένα μόνο, δεν κάθεται, δεν στηρίζει το κεφάλι.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.