ΚΕΠΑ - αυτισμός

Εικόνα πετρος

Έχει περάσει κάποιος γονέας με τον γιο του απο ΚΕΠΑ για ΑμεΑ; Εγώ σε λίγες μέρες θα περασω με τον γιο μου, που έχει αυτισμό. Τι ισχύει και τι ζητάνε;

Ερωτηματολόγιο για τη διοίκηση χώρων θεραπειών

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Έρευνα με σκοπό τη συλλογή στοιχείων που αφορούν την οργάνωση και τη διοίκηση των Κέντρων Ειδικών Θεραπειών. Στόχος η δημιουργία υποστηρικτικού υλικού για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Κέντρα Ειδικών Θεραπειών.
http://surveymonkey.com/s/7WLWRMJ

Το πιο ωραίο νέο!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Την Τρίτη 1η Μαΐου 2012 το specialeducation.gr αλλάζει. Αισθητικά, γραφιστικά, δομικά, όλα αλλάζουν! Η ομάδα μεγαλώνει, το υλικό εμπλουτίζεται! Η ιστοσελίδα αποκτά και αγγλική έκδοση!

Αρχή με ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Γιάννης_1970
Την ερχομενη σχολικη χρονια ο μικρος θα παει στο νηπιο. Η δασκαλα που εχει στο προνηπιο, γνωριζοντας το κινητικο προβλημα και κρινοντας απο τα γραπτα του (ζωγραφιες και γραμματα) μας προτεινε να απευθυνθουμε σε ΚΕΔΔΥ θεωρωντας οτι τμημα ενταξης θα τον βοηθησει να βελτιωσει τον γραφοκινητικό τομεα που υστερεί. Στις 30 Απριλιου θα παω να κανω αιτηση στο ΚΕΔΔΥ Β' Αθηνας στη Νέα Ιωνια. Ξερετε απο εκει και περα την πορεια? Ποιά η διαδικασια και οι χρονοι? Εχω διαβασει οτι αργουν. Ισως κι εμεις να το καθυστερησαμε από τη μεριά μας.

ΚΕΠΑ και αυτισμός

Εικόνα πετρος
Ο γιος μου είναι 7 ετών, με αυτισμό και θα περάσουμ από ΚΕΠΑ (www.noesi.gr/kepa) για ποσοστό αναπηρία. Μέχρι τώρα είχαμε πάνω από 67%. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να μειώσουν το ποσοστό, τώρα με τις περικοπές που κάνουν και να χάσω το επίδημα από την Πρόνοια, που το έχω μεγάλη ανάγκη;

Νευροανάδραση

Εικόνα Ευφροσύνη

Θα ήθελα τη γνώμη σας, την εμπειρία σας πιθανώς, πάνω στη νευροανάδραση. Σκέφτομαι να ξεκινήσω στον Ιάσωνα κάποιες συνεδρίες. Εχω μιλήσει με τις υπεύθυνες σε ένα κέντρο στην Πανόρμου. Θα το εκτιμούσα πολύ εαν μου μεταφέρατε δική σας παρόμοια εμπειρία, πόσο βοήθησε, πόσο διήρκησε. Επίσης ψάχνω και για την μέθοδο Τomatis. Τέλος ενδιαφέρομαι για εργοθεραπεία στο σπίτι (κάποιο άτομο που να έχει δουλέψει μαζί σας και να είναι επαγγελματικά σωστό αλλά και να πληρεί τις προυποθέσεις για καλή επικοινωνία και χειρισμό του παιδιού).

Σας ευχαριστώ,
Ευφροσύνη

Καθυστέρηση παροχών από ΤΣΕΜΔΕ

Εικόνα nenemari
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μου πει αν κάποιος γνωρίζει τι γίνεται με την καθυστέρηση πληρωμών για λογοθεραπείες απο το ΤΣΕΜΔΕ, δεν έχει ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ. Μέχρι και τον Φεβρουάριο πλήρωναν κανονικά εδώ και 1 μήνα δεν μου έχουν πληρώσει το Μάρτιο και ούτε και οι υπάλληλοι λένε κάτι ξεκάθαρο. Ευχαριστώ καλή συνέχεια σε όλους

Αυτισμός και γάλα καμήλας

Εικόνα Little Victoria
Καλημέρα σε όλους, Εδώ και πολύ καιρό ψάχνουμε να βρούμε ειδικό γάλα για την 8χρονη κόρη μας που έχει δυσανεξεία στην καζεϊνη και είναι στο φάσμα του αυτισμού. Πρόσφατα ακούσαμε για το γάλα καμήλας, το οποίο είναι ευεργετικό για πολλά αυτιστικά παιδιά, επειδή μπορεί να θεραπεύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δεν περιέχει το είδος της καζεΐνης που δημιουργεί προβλήματα.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.