Α' Δημοτικού

Φέτος αρχίζει το Δημοτικό διπλά στο περσινό νηπιαγωγείο του. Ξυπνάει με χαρά και πάει αυτές τις 2 πρώτες φόρες. Χει όμως άγχος για το αν θα έχει πολλά να κάνει στο σπίτι. "Δεν θέλω να γράφω, μόνο να διαβάζω" "Θα γράφω πολλές σελίδες?".

  Προσπαθούμε να του πούμε ότι δεν θα έχει πολλά, ότι θα τους τα δείχνει πρώτα η δασκάλα και μετά θα τα κάνουν αυτοί.

  Μειωμένο ωράριο στο Δημόσιο για γονείς με ανάπηρα τέκνα

  To Υπουργειο Διοικητικης Μεταρυθμισης με την εγκυκλιο Αριθμ.Πρωτ.: ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.3/5469 στις 11/02/2013 καθοριζει οτι γονεις με αναπηρα τεκνα (απο 67% και ανω) δικαιουνται μειωμενο ωραριο εργασιας στο Δημοσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, αθροιστικά με τυχον αλλη μειωση ωραριου. Δηλαδη αν ειναι το παιδι μεχρι 2 ετων υπαρχει μειωση 1+2 ωρες, για 2-4 ετων μειωση κατα 1+1 ωρες.

  Θεραπευτική ιππασία και ημιπληγία

  Θα ηθελα να ρωτησω γονεις με παιδια που εχουν εγκεφαλικη παραλυση, γενικα ή και ειδικα ημιπληγια, οπως ο δικος μου. Εχουν δοκιμασει τα προγραμματα ιππασιας για αυτες τις περιπτωσεις και ποια η εμπειρια τους; Σκεφτομαστε φετος περαν των κλασσικων φυσιο- εργο- λογοθεραπειων να κανει 1 φορα την εβδομαδα κι αυτο.

  4 χρόνια θεραπείες

  Κλείσαμε 4 χρόνια θεραπειών στο κεντρο όπου και ξεκινησε ο αγώνας. Ηταν 1 έτους όταν πρωτοπήγαμε. Αγωνία, ερωτηματικά και ανησυχίες... Σιγά σιγά ηρθε και το περπάτημα στον 17 μήνα, αργότερα κι άλλες "κατακτήσεις", να βαζει μπλουζα, παντελόνι μόνος του, το γράψιμο και κόψιμο με ψαλιδι (σε αυτά θέλει ακομα δουλειά). Η ημιπληγία ειναι μια κατάσταση που σε δυσκολευει σε αρκετές καθημερινές δραστηριότητες, αλλά σε γενικές γραμμές είσαι ανεξαρτητο άτομο. Αυτό θέλουμε να έχει κι ο Αχιλλέας στη ζωή του.

  Σελίδες

  Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


  ► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

  NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

  ► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

  WIND F2G 6907643701, 6907643658

  COSMOTE 6984751366, 6944987319

  Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
  Σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας του ΕΟΠΥΥ (Ηπείρου) με δωρεάν συμμετοχή.
  Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας: Σεμινάρια για γονείς (δωρεάν)
  ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ► Συνέδριο για τον αυτισμό στην Αλεξανδρούπολη.
  To NOESI.gr παρουσιάζει: Προνόησε κι εσύ! (10/06)
  Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς φορά Μπλε για τον Αυτισμό!
  H Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο ‘Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι’ για τη δημιουργία του παζλ του αυτισμού! Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ.
  Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
  Δείτε παλιά ...Nousletter!

  Συντονίζουμε δίκτυα

  Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
  Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

  Οδηγός υπηρεσιών

  Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
  Μάθετε περισσότερα εδώ.
  You must have Javascript enabled to use this form.