Α' Δημοτικού

Φέτος αρχίζει το Δημοτικό διπλά στο περσινό νηπιαγωγείο του. Ξυπνάει με χαρά και πάει αυτές τις 2 πρώτες φόρες. Χει όμως άγχος για το αν θα έχει πολλά να κάνει στο σπίτι. "Δεν θέλω να γράφω, μόνο να διαβάζω" "Θα γράφω πολλές σελίδες?".

  Προσπαθούμε να του πούμε ότι δεν θα έχει πολλά, ότι θα τους τα δείχνει πρώτα η δασκάλα και μετά θα τα κάνουν αυτοί.

  Μειωμένο ωράριο στο Δημόσιο για γονείς με ανάπηρα τέκνα

  To Υπουργειο Διοικητικης Μεταρυθμισης με την εγκυκλιο Αριθμ.Πρωτ.: ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.3/5469 στις 11/02/2013 καθοριζει οτι γονεις με αναπηρα τεκνα (απο 67% και ανω) δικαιουνται μειωμενο ωραριο εργασιας στο Δημοσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, αθροιστικά με τυχον αλλη μειωση ωραριου. Δηλαδη αν ειναι το παιδι μεχρι 2 ετων υπαρχει μειωση 1+2 ωρες, για 2-4 ετων μειωση κατα 1+1 ωρες.

  Θεραπευτική ιππασία και ημιπληγία

  Θα ηθελα να ρωτησω γονεις με παιδια που εχουν εγκεφαλικη παραλυση, γενικα ή και ειδικα ημιπληγια, οπως ο δικος μου. Εχουν δοκιμασει τα προγραμματα ιππασιας για αυτες τις περιπτωσεις και ποια η εμπειρια τους; Σκεφτομαστε φετος περαν των κλασσικων φυσιο- εργο- λογοθεραπειων να κανει 1 φορα την εβδομαδα κι αυτο.

  4 χρόνια θεραπείες

  Κλείσαμε 4 χρόνια θεραπειών στο κεντρο όπου και ξεκινησε ο αγώνας. Ηταν 1 έτους όταν πρωτοπήγαμε. Αγωνία, ερωτηματικά και ανησυχίες... Σιγά σιγά ηρθε και το περπάτημα στον 17 μήνα, αργότερα κι άλλες "κατακτήσεις", να βαζει μπλουζα, παντελόνι μόνος του, το γράψιμο και κόψιμο με ψαλιδι (σε αυτά θέλει ακομα δουλειά). Η ημιπληγία ειναι μια κατάσταση που σε δυσκολευει σε αρκετές καθημερινές δραστηριότητες, αλλά σε γενικές γραμμές είσαι ανεξαρτητο άτομο. Αυτό θέλουμε να έχει κι ο Αχιλλέας στη ζωή του.

  Σελίδες

  Μπορώ να συνδράμω;

  Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

  ANANOESI ®

  Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

  Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

  Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

  Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

  Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

  Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

  Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
  Δείτε παλιά ...Nousletter!
  Εγγραφή στο RSS - Βιολόγιο μέλους Γιάννης_1970

  Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

  Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

  Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
   

  Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

  Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

  Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;