Σπάνιο σύνδρομο Οkamoto

Εικόνα annakyrozi
Δεδομένου ότι η κόρη μας Μαριλένα πάσχει από το Σύνδρομο ΟΚΑΜΟΤΟ, το οποίο είναι παντελώς άγνωστο στην Ελλάδα, μια και μέχρι στιγμής έχουν διαγνωσθεί μόνο 4 παιδιά παγκοσμίως (η Μαριλένα είναι η 4η περίπτωση), ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος, τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αναγνωρισθεί και να καταγραφεί στους καταλόγους του Κράτους με τις ασθένειες; Είχαμε προσπαθήσει να επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο Υγείας, αλλά δεν βγάλαμε άκρη...

Αυτισμός: Το βιβλίο της οικογένειας (επιμέλεια έκδοσης NOESI.gr)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κλικ για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο από τις εκδόσεις ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ.Το βιβλίο γράφτηκε από μία μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό, την Κατερίνα Μανουσάκη. Αποτελεί την περίληψη της εμπειρικής και επιστημονικής γνώσης, που απέκτησε μεγαλώνοντας το παιδί της. Διαβάζοντας και παρακολουθώντας σεμινάρια, δοκίμασε τρόπους να αντιμετωπίσει τα βασικότερα ελλείμματα στην επικοινωνία, την αντίληψη του εαυτού και την κοινωνική συναναστροφή, που συχνά αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό. Είναι ένας "οδηγός" για γονείς γεμάτος δραστηριότητες και ιδέες, που θα πλαισιώσουν την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του παιδιού στο σπίτι. Είναι ένα "εργαλείο" για επαγγελματίες, για να αντλήσουν ιδέες και να εμπλουτίσουν το έργο τους, ενδυναμώνοντας τη σχέση μεταξύ εκπαιδευτή / θεραπευτή και γονιού στην παρέμβαση στον αυτισμό.

Ιστοσελίδα με έργα καλλιτεχνών με αναπηρίες (Art & Disability)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ονομάζομαι Γιώργος Κουτλής, μένω στη Μυτιλήνη, είμαι εκπαιδευτικός Πληροφορικής και κάνω μεταπτυχιακό στο Τμήμα "Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας" του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ως μεταπτυχιακή εργασία θέλω να δημιουργήσω μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου θα προβάλλεται το έργο καλλιτεχνών με (οποιασδήποτε μορφής) αναπηρία. Καλώ - αναζητώ, όσους καλλιτέχνες με αναπηρία θα ήθελαν να προβληθεί δείγμα του έργου τους σε έναν κοινό δικτυακό τόπο (δωρεάν).

E-ISOTIS

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr παρουσίασε τη E-ISOTIS από το 2011 έως το 2014. Ο Φορέας ιδρύθηκε το 2004, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός (ΜΚΟ) με σκο­πό να διευκο­λύνει την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην εκπαίδευ­ση, την επαγ­γελματική αποκατάσταση και την κοινω­νική ζωή. Εδρεύει στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο εκπροσώπησης στο Βέλγιο. Οι υπηρεσίες πα­ρέχονται χωρίς κόστος για τα ΑμεΑ. Η ονομασία προέρχεται από τα αγ­γλικά: Electronic Information Society Open To ImpairmentS (E-ISOTIS).

Παράλληλη Στήριξη μαθητών για το σχολικό έτος 2011-2012 (εγκύκλιος)

Εικόνα D.Mariliza

Aυτή είναι η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου αναφορικά με την παράλληλη Στήριξη μαθητών. http://www.dipevath.gr/may12/28/parallhlh-sthriksh.pdf

Υπουργείο Υγείας: Aνακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα

Εικόνα Stathis
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ολοκλήρωσε τις διαδικασίες, που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητά του, σχετικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του β’ διμήνου 2012 των δικαιούχων ΑμεΑ. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί η μετάπτωση των τεχνικών δεδομένων της απογραφής και ως αποτέλεσμα, τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν μεταφερθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών. Οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών σε Δήμους και Περιφέρειες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εκπαίδευσης, ακόμη και σε Δήμους οι οποίοι δεν είναι συνδεδεμένοι με τα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Αυτισμός και διατροφή

Εικόνα Anastasia Kap.

Καλημέρα σας! Ο Ρωμανός είναι 3,5 ετών και μέχρι πριν 2-3 μήνες έτρωγε μόνο μπισκότα, ψωμί, φέτα, τόστ με τυρί και γαλοπούλα, τυρόπιττα, πορτοκαλάδα, γιαούρτι. Τότε μου φαίνονταν πολύ λίγα... σήμερα όμως ο Ρωμανός σταδιακά έφτασε να πίνει μόνο το γάλα του και να τρώει μπισκότα, ίσως και μισό τόστ... δεν δοκιμάζει τίποτα. Ο,τιδήποτε καινούργιο το κοιτάζει γύρω γύρω και το διώχνει μακρυά... χρειάζομαι την βοήθειά σας!!! Παρακαλώ αν κάποιος μπορεί να μου πει τι να κάνουμε!!

Παπαδήμα Ευαγγελία, Γυμνάστρια

Εικόνα NOESI.gr

Η Παπαδήμα Ευαγγελία διετέλεσε μέλος του δικτύου επαγγελματιών "Specials" του NOESI.gr το διάστημα από 30/04/2012 έως 30/04/2014. Εάν αναζητάτε επαγγελματίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.noesi.gr/specials.

Ψαρράκου Μαρία, Ψυχολόγος (LLM)

Εικόνα NOESI.gr

Η Μαρία Ψαρράκου διετέλεσε μέλος του δικτύου επαγγελματιών "Specials" του NOESI.gr το διάστημα από 18/04/2012 έως 18/04/2015. Εάν αναζητάτε επαγγελματίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.noesi.gr/specials.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.