Λογοθεραπεία, ποιά μέθοδος είναι η κατάλληλη για ένα παιδί υπερκινητικό;

Εικόνα valia

Καλησπέρα σας, προβληματίζομαι στο θέμα της λογοθεραπείας που θέλουμε να αρχίσει ο μικρούλης μας, για το ποιά μέθοδος είναι η κατάλληλη για ένα παιδί υπερκινητικό, που αντιδρά με κλάματα και φωνές όταν τον περιορίσεις που ηχολαλεί που έχει στερεοτυπίες κλπ.

Επίδομα απώλειας όρασης (τυφλότητας)

Εικόνα giannis30

Είμαι 47 χρονών και απο το 2004 εχω ολικη απωλεια ορασης στο ενα ματι. Στο αλλο εχω 7 βαθμους μυωπια. Γνωριζετε αν δικαιουμαι καποιο επιδομα απο ΙΚΑ;

Νταρή Κατερίνα, Ψυχολόγος

Εικόνα NOESI.gr

Η Κατερίνα Νταρή διετέλεσε μέλος του δικτύου επαγγελματιών "Specials" του NOESI.gr το διάστημα από 26/06/2012 έως 26/06/2020. Εάν αναζητάτε επαγγελματίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.noesi.gr/specials.

Δίδυμα με ΔΑΔ: Ένταξη στο σχολείο

Φίλοι γονείς καλησπέρα. Είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ μέσα από το forum. Είμαι πατέρας δίδυμων αγοριών ηλικίας πέντε ετών με διάγνωση Δ.Α.Δ. Έχουν ξεκινήσει εργοθεραπεία και λογοθεραπεία από δυόμιση χρονών και παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση .Επίσης πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό (προνήπια) και έχουν ενταχτεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στο σύνολο. Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία για το σχολείο (πρέπει να πάνε κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2013). Επίσης, θα ήθελα να αποφύγω όσο είναι δυνατόν την ένταξη τους σε ειδικό σχολείο, θα προτιμούσα δηλαδή να εξαντλήσω πρώτα τις όποιες πιθανότητες έχουν να παρακολουθήσουν κανονικό σχολείο.

Αντί Editorial, προσβάσιμες κατοικίες για άτομα με πλήρη αναπηρία (ΑμεΑ)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δύο γονείς αγωνίζονται και ο πατέρας γράφει στο noesi.gr. Θέλουμε, όσοι μπορείτε να συνδράμμετε, με τις γνώσεις και την εμπειρία σας. Θα περιμένουμε να μας γράψετε ό,τι γνωρίζετε, για να το μεταδώσουμε στην οικογένεια. Ή, αν θέλετε μπορείτε να προωθήσετε αυτή τη σελ. σε άλλους που ίσως γνωρίζουν.

Αναζήτηση ειδικής παιδαγωγού - λογοθεραπεύτριας - εργοθεραπεύτριας

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα

Μένουμε στις Σπέτσες και προσπαθούμε να βρούμε Ειδική Παιδαγωγό ή άλλη ειδικότητα π.χ. λόγου- έργου- για να στηρίξουμε το Γιωργάκη μας τη νέα σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο του, στο νησί μας. Το Ε-mail μου είναι li***dima@gmail.com και το τηλ. είναι 693***1737. Μπορεί να είναι δύσκολο, σίγουρα όμως δεν είναι ακατόρθωτο... Να είστε όλοι καλά!

Πληροφορίες για ειδικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό

Εικόνα Tsarli

Καλησπερα, θα ηθελα να με ενημερωσετε αν γνωριζετε καποιο ειδικο σχολειο για παιδια με αυτισμο. Γνωριζω οτι υπαρχουν ειδικα σχολεια αλλα δεν ξερω τι ακριβως κανουν εκει. Θα ηθελα, για παραδειγμα, να κανουν εργοθεραπεια, λογοθεραπεια και ειδικη αγωγη, οτι δηλ. κανουν τα παιδια μου σκορπια μεσα στην εβδομαδα να τα κανουν εκει συγκεντρωμενα καθε μερα.

Σεμινάρια κατάρτισης για ενήλικες με σύνδρομο 'Ασπεργερ

Εικόνα Γιάννα
Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αν διεξάγονται στην Αθήνα σεμινάρια κατάρτισης για ενήλικες με σύνδρομο 'Ασπεργκερ και αν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να απευθυνθώ. Εννοώ Σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με άσπεργκερ όπως πχ. πληροφορική, κηπουρική, μουσική που να προέρχονται απο κάποιο δημόσιο φορέα.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.