Αυτά προσεύχομαι σε σένα Θεέ μου!

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Διάβασα κάπου μία προσευχή που σήμερα στιγμάτισε την σκέψη μου.Σας την παραθέτω... "Θεέ μου δε σου ζητώ ξεκούραση και ηρεμία, της ψυχής ή του σώματος... Δεν ζητώ πλούτη, επιτυχία ή ακόμη υγεία. Αυτά τα πράγματα τα ζητούν τόσο πολύ και άρα δε θα έχεις άλλα να δώσεις. Δώσε μου Θεέ μου αυτά που σου έχουν περισσέψει. Δώσε μου αυτά που κάνένας δε θέλει από εσένα..." Και εδώ είναι αυτά που προσεύχομαι σε σένα ΘΕΈ ΜΟΥ ...να έχω το κουράγιο να μην αρκούμαι στην εύκολη λύση ...να μπορώ να προστατεύω τα ανέφικτα και υπερβολικά όνειρά μου και να μάχομαι για αυτά. ....να μην κάνω την παραίτηση επιλογή ...να μην θεωρώ το "αδύνατον" δεδομένο αλλά προσωρινό ...να είναι η έκπληξη ο σύμμαχος της αυριανής μου μέρας. ...η ήρεμη και σιωπηλή απελπισία να δώσει την θέση της σε ακατάπαυστο αγώνα ακόμα και αν δεν τον κερδίσω. ...να μην κάνω τον φόβο επιλογή γιατί ο φόβος είναι φυλακή που παγώνει την σκέψη και το συναίσθημα.Να μπορώ να αντιστέκομαι στην εξαθλίωση του φόβου γιατί ο έμφοβος άνθρωπος είναι ανελεύθερος άνθρωπος ...να ζω και όχι απλά να επιζώ ...να κρατάω την ελπίδα λάβαρο ακόμη και αν όλα έχουν γύρω μου καταρρεύσει. Να στέκει εκεί ματωμένη, σκισμένη, κουρελιασμένη ,να συντροφεύει την ψυχή μου και να οδηγεί τον αγώνα μου.

Σχόλια

Ελπιδα

Εικόνα Ιωάννα
Αυτο είναι ζωγραφιά σήμερα...μαζι σου κ εμείς στην προσευχή σου!
like0

Ζήτησα...

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Ζήτησα από το Θεό δύναμη και μου έδωσε δυσκολίες για να με κάνει δυνατό Ζήτησα σοφία και μου έδωσε προβλήματα για να επιλύσω Ζήτησα ευημερία και μου έδωσε μυαλό και μυς για να εργαστώ Ζήτησα να πετάξω και μου έδωσε εμπόδια για να τα υπερβώ Ζήτησα διευκολύνσεις και μου έδωσε δυνατότητες και ευκαιρίες Ζήτησα αγάπη και μου έδωσε πρόσωπα με προβλήματα να τα βοηθήσω... Δεν έλαβα τίποτε απ'όσα ζήτησα,έλαβα όμως όσα είχα ανάγκη.Ζήσε άφοβα,αντιμετώπισε όλες τις δυσκολίες και απόδειξε ότι μπορείς να τις υπερβείς...Πάνω απ'όλα όμως μη γίνεις εμπόδιο για τους άλλους να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα. Απόσπασμα από Βίους Αγίων Αυτό μου ήρθε στο μυαλό καθώς διάβαζα την συγκλονιστική προσευχή σου... Λένα
like1

Καταπληκτικό

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
'Ο,τι ακριβώς έχω εισπράξει στην ζωή μου γιατί το περίεργο είναι ότι ο Θεός σου δίνει αυτά που ΠΡΕΠΕΙ πρίν ακόμη να τα ζητήσεις. Μερικές φορές μόνο που αναρρωτιεσαι για τα κριτήριά του. Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου! Έτσι δεν λένε;
like2

Καλή μου Ιωάννα

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
είναι όμορφο να έχεις συντροφιά όταν η προσευχή σου υψώνεται στα άστρα,στο άπειρο,στο σύμπαν στο ΘΕΟ ,ΣΤΗΝ ΘΕΊΑ ΠΡΌΝΟΙΑ που ευχόμαστε να μας συντροφεύει έστω και αν κάνει την εμφάνισή της τελευταία στιγμη. Φιλιά
like0

Ναι... Έτσι λεν...

Εικόνα Λένα Γκαντιά
έτσι λεν... ίσως είναι και το άλλο που λεν,ότι σου δίνει ότι μπορείς να αντέξεις... ποιός ξέρει...
like3

Aλοίμονο τότε

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Οχι δεν θέλω να μου δώσει όσα μπορώ να αντέξω.Άν παρόλα αυτά είναι εγώ να σηκώσω σταυρούς που μπορεί να είναι να σηκώσουν τα παιδιά μου ας γίνει έτσι!
like2

Μόνο...

Εικόνα Λένα Γκαντιά
...αλοίμονο καλή μου Ελπίδα!
like0

Τα λόγια περιττεύουν...

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Μας έδωσες κουράγιο, ενδυνάμωσες την πίστη μας, έγινες αρωγός στον αγώνα μας και με τα λόγια σου απέδειξες πως χωρίς πίστη, χωρίς προσευχή, χωρίς ελπίδα, τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Είναι τόσο σημαντικό να συναντάς - έστω και διαδικτυακά - ανθρώπους που οι δυσκολίες τους έχουν κάνει πιο σοφούς, ανθρώπους που οι δυσκολίες τους δυνάμωσαν, με κόπο, με πόνο, με αγώνα... Είχα τόσο πολύ ανάγκη τα λόγια αυτής της προσευχής ...Να είσαι καλά!
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.