CD-ROM για την Ειδική Αγωγή με τίτλο "Ακτίνες" (;;;)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Υπάρχει ένα λογισμικό CD-ROM (νομίζω) για την Ειδική Αγωγή με τίτλο "Ακτίνες" από την εταιρεία "Inte*learn" με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για τον άνθρωπο, τον περιβάλλον, τα αντικείμενα, τη γλώσσα και τα μαθηματικά. Μήπως το έχει δοκιμάσει κάποιος και έχει άποψη για το πόσο καλό - πρακτικό είναι για παιδιά με νοητική καθυστέρηση ή αυτισμό;

Σχόλια

Tο έχω δει σε παρουσίαση

Εικόνα kv
Tο έχω δει σε παρουσίαση. Δεν το έχω δουλέψει με τους μαθητές μου. Καλύπτει πολλές γνωστικές ενότητες αλλά δεν βρήκα κάποιο στοιχείο που να το ξεχωρίζει και να το κάνει πιο φιλικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες από ότι άλλα λογισμικά. Επίσης, τα γραφικά του δεν είναι ιδιαίτερα μοντέρνα ενώ η τιμή του είναι αρκετά υψηλή. Σε περίπτωση που διαθέτετε τα χρήματα μπορείτε να το αγοράσετε αν το παιδί σας αγαπάει τον υπολογιστή γιατί θα μπορούσε να το βοηθήσει. Μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρία να σας στείλουν demo.
like3

Για το λογισμικό

Εικόνα Ιωάννα
Σε παιδια ποιας ηλικιας απευθυνεται το προγραμμα αυτο και γενικα τετοια προγραμματα; μονο για αυτισμο και νοητικη υστερηση υπαρχουν τετοια ρογραμματα; Η κορη μου ειναι 2 ετων με εγκεφαλικη παραλυση - σπαστικη τετραπληγια, ξεχωριζει εδω και σχεδον ενα χρονο 10 ζωα, κανει τους ηχους της φωνης τους κ τα δειχνει ενα ενα ξεχωριστα με το δαχτυλακι της στο βιβλιο... Λεει το ονομα της το επιθετο της πως λενε την μαμα τον μπαμπα την αδελφουλα την γιαγια τον παππου την θεια τα ξαδελφακια,,ποια σαλατα της αρεσει( μπροκολο...λεει μποκολο) λεει και αλλες λεξουλες.. Και γενικως βλεπω οτι πληθαινει το λεξιλογιο της... Και μετα απο δικη μας προσπαθεια με βιβλια και φιγουρες εικονες κ.τ.λ. αλλα και μονη της απο οτι ακουει απο την διδυμη αδελφη της...φυσικα οχι πολυ καθαρα αλλα αρκετα καθαρα ετσι ωστε να καταλαβαινεις τι λεει... Και γενικως μπορω να πω οτι εχουμε πολυ καλη επικοινωνια μια κ μας δειχνει τι θελει τι δεν θελει λεγοντας ναι και ουκου( οχι- ειναι πιο δυσκολη η λεξη οχι για εμας) τωρα τελευταια αρχισε να μας δερνει κιολας...κανοντας με το χερι την κινηση κ λεγοντας μας ΝΤΑΑ οταν νευριαζει για κατι που δεν θελει ..οπως π.χ οταν δεν θελει να βγει απο την μπανιερα οταν κανουμε το μπανακι μας με τα παπακια μας...τωρα τελευταια τσαμπουκαλευεται το μικρο!!!!! :) Ολα αυτα δεν ειναι καλα στοιχεια σε οτι αφορα το νοητικο επιπεδο;;; ποτε ειναι η καταλληλη ηλικια για να παει η μικρη μου παιδικο σταθμο; ισως χρειαστει να τις χωρισω με την αδελφη της στο σχολειο και δεν το θελω... Δλδ θα ηθελα να πανε κ οι δυο μαζι στον παιδικο σταθμο οταν ερθει η ωρα... προτεινετε κατι σχετικα με αυτο; θα εκτιμουσα ιδιαιτερα την γνωμη κ εμπειρια σας αν υπαρχει σχετικα! Ευχαριστω πολυ Dany d
like1

Το λογισμικό είναι για παιδιά

Εικόνα kv
Το λογισμικό είναι για παιδιά 4 ετών και άνω. Η κόρη σας είναι αρκετά μικρή για να περνάει πολλή ώρα μπροστά στον υπολογιστή. Σίγουρα είναι ένα παιδί που μπορεί να δείξει πρόοδο. Καλό θα ήταν όμως να αναζητήσετε τις κατάλληλες θεραπείες για εκείνην τώρα που είναι σε ηλικία που ο εγκέφαλος απορροφά πιο εύκολα τη γνώση. Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με λογοθεραπεία και Εργοθεραπεία άμεσα (αν δεν το έχετε ήδη κάνει). Σε παιδιά με παρόμοιες δυσκολίες όσο πιο πρώιμη η παρέμβαση τόσο μεγαλύτερη είναι η πρόοδος. Παιδικό σταθμό καλό θα είναι να ξεκινήσετε όταν το παιδί θα μπορεί να επικοινωνήσει με αρκετές λεξούλες της καθημερινότητας και κυρίως όταν θα βγάλει την πάνα. Είμαι σίγουρη ότι οι θεραπευτές της θα σας δώσουν τις απαραίτητες συμβουλές. Στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.
like0

kv σε ευχαριστω πολυ

Εικόνα Ιωάννα
καπως ετσι μας τα εχουν πει κ εμας τα πραγματα. ναι εχουμε αρχισει εδω κ 9 μηνες και εργοθεραπεια εκτος απο φυσιοθεραπεια που κανει απο 40 ημερων.οντως βλεπω οτι συνεχως λεει καινουριες λεξεις κ θα αρχισουμε κ λογο σε λιγο καιρο...και ο λογος της κανει αλματακια...κ στο κινητικο κομματι παει καλα εχει καλη εξελιξη κ η ργοθεραπεια της προσφερει παρα πολλα!!! η διαφορα ειναι εμφανης τους τελευταιους μηνες σε ολα τα επιπεδα...σε οτι αφορα την πανα της λεω να παμε στο γιογιο κ μου λεει ...ναι μαα(μαμα) εγω...την βαζω εδω κ μια εβδομαδα αλλα ακομα δεν τα εκανε εκει...τωρα αρχισε κ η διδυμη αδερφη της να παει γιογιο...κ μαλιστα απο οτι βλεπω υπαρχει κ ανταγωνισμος μεταξυ τους...οταν λεω την μια να παει γιογιο για τσισακια η αλλη απανταει...εγωωωωω!!! καλο αυτο μου φαινεται μια κ ενθαρυνει κ τις δυο!!!επισκεφτομαστε κ μια παιδοψυχολογο για την διαχειρηση της οικογενειας μας δλδ για τις αναγκες κ των 2 παιδιων μας..κ της μιας που εχει το θεμα με το κινητικο κ της αλλης που εχει αδελφουλα με τετοιο θεμα!γονεις ειμαστε αλλα ισως κανουμε κ καποιες λανθασμενες κινησεις εν αγνοια μας κ στην προσπαθεια μας να ειμαστε παροντες κ για τις δυο που εχουν ταυτοχρονα ιδιες αλλα κ διαφορετικες αναγκες! παντως ειναι σημαντικο θεωρω να την ξεκολησουμε απο πανω μας να μην την παραχαιδευουμε που ισως κ αυτο να το κανουμε ασυναισθητα..για να μπορεσει να ανεξαρτητοποιηθει να γινει δυνατη να αποκτησει θαρρος, δυναμη, αυτοπεποιθηση, να μην φοβαται, να ειναι καλο παιδι καλος ανθρωπος κ πανω απ ολα να μην νιωθει κατωτερη απο τους αλλους!!! οτι δλδ θελει ενας γονιος απο το καθε παιδι του!! αυτο ισχυει κ για τα δυο μου παιδια! εχετε δικιο οι θεραπευτες της ειναι αξιολογοι σε ολα τα επιπεδα κ μας συμβουλευουν οσο καλυτερα γινεται! σας ευχαριστω πολυ dany d
like1

Επίσης KV

Εικόνα Ιωάννα
εχει πολυ πλακα η μικρη μου...με τα gagets κ τους υπολογιστες τα παει θαυμασια...οταν καμια φορα την εχω μπροστα στο pc παταει με το δαχτυλακι της τα πληκτρα κ με το αλλο χερακι πιανει το ποντικι ...εχει πολυ γελιο...για να μην πω κ με το κινητο...τα κουμπια του ασανσερ που θελει εκεινη να τα παταει, το κουμπι του θερμοστατη του καλοριφερ κτλ κτλ... και επισης για τον παιδικο σταθμο θα ξεκινησουμε μετα τα 3,5 χρονων για να μπορεσει να ειναι περισσοτερο λειτουργικη κ να μπορει να συμμετεχει.μου το ειπε κ η νηπιαγωγος που την γνωριζει κ η θεραπευτες της συμφωνουν. πιστευω στην μικρη μου πολυ γιατι βλεπω οτι εχει δυνατοτητες και ικανοτητες παρ ολη την κατασταση που βρισκεται!!
like0

Προς Dany d

Εικόνα Γιάννης_1970
Χαιρομαι για τις ικανοτητες της μικρης σου, πανεξυπνο πλασματακι!! Κι ο μικρος μας οταν βλεπει οθονη υπολογιστη δειχνει τον εαυτο του, εννοώντας να δουμε τις φωτογραφιες του που του δειχνω στον δικο μας υπολογιστη... Πηγαινει σε ολο το σπιτι και οπου βλεπει μπριζα λεει "τζισσ" και γελά. Αγαπη το σταθερο τηλεφωνο και τα κινητα που του τα αποφευγουμε φυσικα.Τα παιρνει και αρχιζει να λεει τα δικα του ακαταλαβιστικα... Να την χαιρεστε.
like0

γιαννη_1970

Εικόνα Ιωάννα
κ εσεις να χαιρεστε τον αχιλλεα σας. η μικρη μου λεει συνεχως λεξουλες...προσπαθει να κανει προτασουλες...καλη ειναι , θα χρειαστουμε βεβαια λγοθεραπεια για να στρωσουμε αλλα θα τα καταφερει πιστευω...εχει κ την διδυμη αδελφη της που μιλαει πεντακαθαρα κ ειναι πολυ σπουδαιο πραγμα!!!την βοηθαει χωρις να τ καταλαβαινει!!! τωρα σιγα σιγα αρχιζουν κ να παιζουν μεταξυ τους κ δεν ...μαλωνουν κ τοσο!!! γιατι επεφτε κ το σχετικο ξεμαλιασμα...επειδη η αλλη την κανει ολο νταντα κ την γρατσουναει στο προσωπο η μικρη δεν μπορει να χτυπησει καλα κ οταν ερθει κοντα της ακομα κ για ασχετο λογο την αρπαζει απο τα μαλλια!!!!!!!!!!!εεε μετα φευγουν τουφες απο το μαλλι της αλλης κ γινεται ο σχετικος θρηνος!!! σημερα με επιασαν τα κλαμματα γιατι σε καποια φαση σε ασχετο χρονο μετα που τις ειχα κανει μπανακι εβαλα την μια στον ορθοστατη που πρεπει να μπαινει καθημερινα για καποιες ωρες...η αλλη επεζε σε ενα πιανο κ πατουσε κουμπακια κ επαιζαν διαφορα τραουδακια...παω να δω τι κανουν κ βλεπω την μια να λεει στην αλλη που ηταν στον ορθοστατη: ελα δωσμου τα χερακια σου να χορεψουμε...κ τα εδωσε κ χορευε μαζι της...πηρα την βιντεοκαμερα κ τραβουσα απο την συγκινηση μου...ετρεχαν τα δακρυα...με πηραν χαμπαρι που εκλαιγα κ με ρωτησε η μια...γιατι κλαις μαμα;;; δεν κλαιω της ειπα..αφου κλαις μαμα...μερικες φορες κλαιμε κ απο χαρα κ ευτυχια τους απαντησα...οχι μονο γιατι μας κανουν ντα!!! και οι 2 με κοιταζαν με παραπον που με πηραν τα δακρυα...επρεπε να συγκρατηθω...αλλα δεν αντεξα...ετρεχαν κ δεν το ελεγχα...φαντασου εικονα γιαννη...η μια στον ορθοστατη να δινει τα χερακια της κ η αλλη να της τα κρατα κ να χορευει!!!κ οι δυο γελουσαν!!! παω για τσιγαρο εξω...δεν μπορω ..με επιασε παλι...ειχα καιρο να δακρυσω!!! φιλια στον αχιλλεα σου!
like0

Προς Dany D

Εικόνα Γιάννης_1970
Απλα ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ!! Να ειναι παντα αγαπημενες ετσι.
like1

Λογισμικό για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Εικόνα Christos
Διάβασα με ενδιαφέρον τις αναρτήσεις σας σχετικά με τις ΑΚΤΙΝΕΣ και τον προβληματισμό σας για το γνωστικό επίπεδο των παιδιών στα οποία απευθύνονται. Τυχαίνει να έχω ασχοληθεί με το θέμα με την ιδιότητά μου ειδικού παιδαγωγού - συμβούλου στην κατασκευή σχετικών λογισμικών. Οι ΑΚΤΙΝΕΣ είναι λίγο παρωχημένες ως προς τα γραφικά τους αλλά δεν θα βρείτε πιο πλούσιο εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά με ιδιαίτερες δυσκολίες στην Ελληνική αγορά. Το εύρος των ασκήσεων και η ποικιλία τους καθιστά το πρόγραμμα από τα καλύτερα που ξέρω. Δυστυχώς - ή ευτυχώς - τα τελευταία χρόνια η έλευση λογισμικών με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά έχει αυξήσει κατακόρυφα τις προσδοκίες όλων μας χωρίς βέβαια να λαμβάνουμε υπόψη μας ότι τα λογισμικά αυτά απευθύνονται σε τεράστιες αγορές με τις ανάλογες, φυσικά, φιλοδοξίες. Θα σας πρότεινα δύο ακόμα λογισμικά αν το παιδί σας βρίσκεται σε φάση εμπλουτισμού του λόγου δηλαδή στη μετάβαση από λέξεις σε δίλεξες ή τρίλεξες φράσεις. Τα λογισμικά αυτά λέγονται "Οι Λέξεις μου - Οι προτάσεις μου" από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και εισάγουν καθηημερινό χρηστικό λεξιλόγιο στο λόγο των παιδιών μαζί με πολύ σύντομες προτάσεις. Δοκιμάστε τα και πείτε μου την άποψή σας.
like0

Η αξία της πληροφορίας

Εικόνα Ginka
Θέλω να εκφρασω την χαρά μου για την οποιαδήποτε πληροφορία δίνεται εδώ μέσα. Το λογισμικό που αναφέρεται παραπάνω μπορεί να μην ειναι για το δικό μου παιδί όμως βρήκα ένα αλλο που αρμόζει στις δικές του ανάγκες. Οποιαδηποτε πληροφορία ειναι σημαντική ακόμα και εκείνη που για κάποιους μπορεί να φανεί ανούσια.
like0

Christos

Εικόνα Ιωάννα
σας ευχαριστω πολυ για την συμβουλη σας,εχετε δικιο σε αυτη την ηλικια βοηθουν πολυ αυτα κ το εχω παρατηρησει γιατι της αγορασα κατι καρτουλες χαρτινες απο τα jambo ,πολυ φτηνες περιπου 2 ευρω , οι οποιες εχει η καθε μια ενα γραμμα της αλφαβητου κ μια εικονα που να αρχιζει με αυτο το γραμμα κ τις εχει μαθει ολες κ οταν της τις δειχνω μου απανταει αμεσως...κ μαλιστα κ δυσκολες λεξεις...σας ευχαριστω πολυ κα παλι...καθε συμβουλη σας ευπροσδεκτη...νεες μαμαδες ειμαστε και πρεπει να μαθαινουμε...
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.