Έχω ένα γιο με νοητική υστέρηση, ψάχνω ειδικό Γυμνάσιο

Ειμαι η Βασια και μεγαλωνω ενα παιδι με νοητική υστέρηση. Είναι 14 χρονων. Τα προβληματα πολλα τωρα που μπαινει και στην εφηβεια. Νευριάζει με το παραμικρο δεν ξερουμε πως να του συμπεριφερθουμε. Πρέπει να ψαξουμε και για γυμνασιο ειδικο γιατι μεχρι και φετος θα παει δημοτικο. Έχει κανεις κατι να προτείνει; Υπαρχει ιδιωτικο γυμνασιο; Είμαστε απο Θεσσαλονίκη. Θα ηθελα να μιλαω με γονεις που εχουν ιδια προβληματα. Ευχαριστώ.

Σχόλια

Εμάς μας βοήθησαν πολύ

Εικόνα Petros D

Αξιότιμη κυρία,

ο γιός μας είναι 14 και πηγαίνει στην δευτέρα γυμνασίου σε κανονικό γυμνάσιο με παράλληλη στήριξη και διαβάζει με ειδικό στο σπίτι. Η εξέταση του γίνεται σε ύλη που ετοιμάζει η ειδικός.

Σχετικά με τα νεύρα που και ο δικός μας έχει, τον έχει βοηθήσει πολύ η ομάδα κοινωνικοποίησης που γίνεται σε εργαστήριο ψυχολόγου αλλά κυρίως ΜΑΣ έχει βοηθήσει το βιβλίο που διαβάσαμε ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ ύστερα από παρότρυνση της ψυχολόγου και ειδικότερα το κεφάλαιο που έχει να κάνει με την ενεργητική ακρόαση.

Να είστε καλά!

Υπαρχει μήπως στη Θεσσαλονίκη σύλλογος γονέων

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Υπαρχει μήπως στη Θεσσαλονίκη κάποιος συλογος γονέων που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες που να βρίσκονται και να συζητάνε ότι τους απασχολεί? 

Βάσια, θα χαρούμε να σε ακούσουμε

Εικόνα Petros D

Βάσια καλησπέρα και καλή χρονιά!!

Είμαστε οι Πέτρος και Λουκία και παρακολουθούμε τις δράσεις του συλλόγου "Αλλάζω". Κάποια στιγμή γινόντουσαν συγκεντρώσεις για γονείς αλλά όχι πια. Ο γιός μας είναι 15 ετών και μέχρι τώρα έχουμε μιλήσει και μοιραστεί πράγματα με άλλους γονείς χωρίς να υπάρχει κάποιο πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει, απλά δεν το γνωρίζουμε εμείς.

Έχουμε πάρει δύναμη και ιδέες από πολλούς ανθρώπους. Θα χαρούμε να σε ακούσουμε στην περίπτωση που θα ήθελες να μιλήσεις σε κάποιον. Να είσαι καλά!

Εκρήξεις θυμού

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Το θέμα που θα ήθελα να συζητήσω και δεν ξερω αν κανείς το έχει περάσει η το περνάει είναι οι εκρήξεις θυμού του γιου μου τις οποίες δεν ξέρουμε πως να τις αντιμετωπίσουμε. Από το πρωί που θα ξυπνήσει είναι όλο νευρα όλα του φταίνε αντιδράει σε ότι του πούμε με ακολουθεί συνέχεια αντιδρώντας σε όποια απάντηση  του δώσω φωνάζει πετάει πράγματα. Δεν ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε  όλο αυτό. Δεν έχουμε πάει σε κάποιον ειδικό να μας πει κάτι ή αν χρειάζεται να πάρει κάποιο φάρμακο για να τον ηρεμήσει.

Έχει κανείς κάποια παρόμοια περίπτωση? 

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.