Είμαι μαμά δύο παιδιών και περνάμε μία περιπέτεια με το μεγάλο γιο μας

Εικόνα Ελένη Π

Καλημέρα σας. Είμαι μαμά δύο παιδιών και αυτό που με έφερε εδώ είναι η περιπέτεια που περνάμε με το μεγάλο μου γιο. Μόλις έκλεισε τα τέσσερα. Ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά προνήπιο. Από την αρχή φάνηκαν δυσκολίες. Είναι ο πιο μικρός στην τάξη του (τα υπόλοιπα παιδιά είναι νήπια) και η δασκάλα μας είπε ότι είναι συναισθηματικά και κοινωνικά ανώριμος. Δεν ξέρει πως να παίξει με τα άλλα παιδιά και είναι συνέχεια μόνος του. Αυτό σε συνδυασμό με κάποια άλλα στοιχεία του παιδιού με οδήγησαν σε αναπτυξιολόγο.

Ο μικρός παρουσιάζει εδώ και καιρό εμμονές και ψυχαναγκασμούς που τον κάνουν να έχει ξεσπάσματα όταν δεν ικανοποιηθούν. Μέχρι τώρα το αποδίδαμε στην ηλικία. Η γιατρός μας είπε ότι το παιδί εφάπτεται στο φάσμα και να ξεκινήσουμε εργοθεραπείες στοχευμένες σε εμμονές. Μια φίλη λογοθεραπεύτρια στην οποία απευθυνθήκαμε μας είπε ότι δεν υπάρχει αυτού του είδους η εργοθεραπεία. Να σημειώσω ότι η γιατρός δε μας έδωσε καμία γραπτή διάγνωση ή αξιολόγηση (η φίλη μας, μας είπε ότι χρειαζόμαστε ένα τέτοιο έγγραφο για να ξεκινήσουμε τις εργοθεραπείες). Η ερώτηση μου είναι αν γνωρίζει κανείς κάτι για τέτοιου είδους εργοθεραπεία και ποιές θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις μας γιατί είμαστε πραγματικά πελαγωμένοι. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ

Σχόλια

Ήμασταν στην ίδια θέση με εσας, πριν πέντε χρόνια

Εικόνα Georgia31

Καλημέρα Ελένη,

ήμασταν ακριβώς στην ίδια θέση με εσας καθώς πριν από 5 χρόνια περίπου ο γιος μου είχε περίπου τα ίδια θέματα και η εργοθεραπεία βοηθά πάρα πολύ σε αυτά που περιγράφετε. Το καλύτερο για να ξεκινήσετε είναι να πάτε σε αναπτυξιολόγο ή παιδοψυχίατρο σε δημόσιο νοσοκομείο, για να σας δώσει μία επίσημη διάγνωση μαζί με οδηγίες για παρεμβάσεις (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία ή ό,τι άλλο κρίνει). Το ταμείο σας δικαιολογεί αυτές τις παρεμβάσεις, μονο αν υπάρχει διαγνωση από δημόσιο φορέα. Αν θέλετε μπορώ να συστήσω τη γιατρό η οποια παρακολουθεί και το γιό μου και είναι εξαιρετική. Στείλτε μου αν θέλετε ένα  email στο: geo_papag@yahoo.com

Γεωργία

like2

Θεραπείες

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα,

Μηπως εννοείτε οτι η εργοθεραπεια στοχεύει στην οριοθετηση και την οργανωση και αρα στη μειωση των εμμονων; 

Επίσης ειναι πολυ σημαντικό να εκπαιδευτει με ειδικο παιδαγωγικο ή λογοθεραπεια ωστε να ωριμασει κοινωνικα και συναισθηματικα. Δηλαδη να μάθει να αλληλεπιδρα, να παιζει σε ομαδα, να παιρνει πρωτοβουλιες, να διαπραγματευεται, να καταλαβαινει τα αισθηματα και τις σκεψεις των αλλων και τα δικα του, να μοιράζεται.

Θερμές Ευχές

Βικυ

like1

Είμαι αρκετά μπερδεμένη

Εικόνα Ελένη Π

Καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Είμαι αρκετά μπερδεμένη όσον αφορά το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε καθώς δε γνωρίζω τίποτα σχετικά με το θέμα της εργοθεραπείας. Η γιατρός δε μας έδωσε ούτε καν μια γραπτή οδηγία, μας είπε μόνο αυτά που ανέφερα παραπάνω. Ήδη έχω κλείσει ραντεβού για δεύτερη γνώμη. Ελπίζω αυτή τη φορά να λυθούν οι απορίες μας και να μας κατατοπίσουν καλύτερα ως προς το τι συμβαίνει και ποιες ακριβώς πρέπει να είναι οι κινήσεις μας.

like3

Καλησπέρα σας,

Εικόνα Ευγενία Ανδριοπούλου

Καλησπέρα σας,

Το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείτε σε αναπτυξιολόγο παιδίατρο. Να αξιολογήσει το παιδί, να σας δώσει μια γνωμάτευση και αναλόγως να κινηθείτε. Θα σας κατευθύνει.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια

Ευγενία Ανδριοπούλου
Λογοθεραπεύτρια (ΛΟΓΩ ΕΡΓΩ)

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.