Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ (νέα παρουσίαση!)

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο Κέντρου ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕTo Κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Λόγω-Έργω" δημιουργήθηκε από την Ευγενία Ανδριοπούλου, Λογοθεραπεύτρια, για να παρέχει εξειδικευμένες θεραπείες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το Kέντρο βρίσκεται στην οδό Αντωνίου Θεοχάρη 66, στην Καλλίπολη στον Πειραιά.

Η ομάδα των θεραπευτών αποτελείται από έμπειρους θεραπευτές οι οποίοι αγαπούν τα παιδιά και δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα κατά την διάρκεια των συνεδριών. Επίσης, οι θεραπευτές του Κέντρου εφαρμόζουν σε διεπιστημονική βάση, μεθόδους και σύγχρονες τεχνικές, με στόχο την αποκατάσταση δυσκολιών στον λόγο και την επικοινωνία, τη μάθηση, την οργάνωση και εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων, την κίνηση, τη γραφή, την ανάγνωση, το παιχνίδι και τις κοινωνικές δεξιότητες. Παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και ενημερώνονται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα θεραπευτικά προγράμματα.

Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου είναι η Ευγενία Ανδριοπούλου, Λογοθεραπεύτρια.
Απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Πατρών (2002-2007). Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών (ΣΕΛΛΕ). Έχει εκπαιδευτεί στην Μέθοδο Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε πρώιμη αναπτυξιακή παρέμβαση παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ως Λογοθεραπεύτρια. Έχει παρακολουθήσει  μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων σχετικά με την ειδική αγωγή (PECS, Makaton, TEACCH, Ziggurat Model, Δυσφαγία, Μέθοδος Voicecraft, Μέθοδος Δώρας Μαυρομάτη κ.ά.). Έχει εκπαιδευτεί στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα και πραγματοποιεί ομάδες παιδιών βασισμένες σε αυτό. Γνωρίζει σε βασικό επίπεδο την νοηματική γλώσσα. Έχει συντάξει άρθρα που σχετίζονται με την Λογοθεραπεία και έχει παραστεί ως ομιλήτρια σε ημερίδες σχετικά με την ειδική αγωγή. 

Yπηρεσίες

Φωτογραφία από το Κέντρο ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ.Το κέντρο ειδικών θεραπειών "Λόγω-Έργω" προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Eιδική αγωγή

  • Λογοθεραπεία

  • Εργοθεραπεία

  • Ειδική Διαπαιδαγώγηση

  • Συμβουλευτική γονέων

  • Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων

  • Ομάδες Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Φωτογραφία από το Κέντρο ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ.Επιπροσθέτως, το Κέντρο πραγματοποιεί πρωινό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά που παρουσιάζουν διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή βασισμένο στις Αρχές Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ).

Αξιολογούμε κάθε παιδί ξεχωριστά, αναλύουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και θέτουμε θεραπευτικούς στόχους.

Η Διεπιστημονική ομάδα είναι ενωμένη και σε συνεργασία με το οικείο περιβάλλον του παιδιού επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της θεραπείας.

Ο χώρος

Φωτογραφία από το Κέντρο ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ.

Ο χώρος έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε το παιδί να αισθάνεται οικεία και όμορφα καθώς εκτελεί το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Έχει ζωντανά και όμορφα χρώματα.  

Στον χώρο υπάρχει αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration / S.I.) πλήρως εξοπλισμένη για την υλοποίηση των θεραπευτικών προγραμμάτων με βάση το πρωτόκολλο της Αισθητηριακής  Ολοκλήρωσης.

Φωτογραφία από το Κέντρο ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ.Φωτογραφία από το Κέντρο ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ.

Φωτογραφία από το Κέντρο ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ.

Επικοινωνία

Αντων.Θεοχάρη 66, Καλλίπολη, Πειραιάς

Λογότυπο Κέντρου ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.