Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΨΥΧΟΔΟΣ JUNIOR ► Αναζητά Ψυχολόγο και Εργοθεραπευτή

Λογότυπο για το Ψυχοδός Junior που ειδικεύεται στην Θεραπευτική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.Η "Ψυχοδός Junior" ειδικεύεται στην Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και της οικογένειας, τη σωστή διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, τη θεραπευτική παρέμβαση σε προβλήματα ομιλίας, λόγου και γραφής, καθώς και την επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σπίτι και στο σχολείο. 

“Κατανοώ τις δυσκολίες του παιδιού μου.
Αποδέχομαι την μοναδικότητά του.
Μαθαίνω να αναπτύσσομαι μαζί του.”

Η εξειδικευμένη ομάδα των θεραπευτών, παιδοψυχιάτρων, παιδοψυχολόγων, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών και ειδικών παιδαγωγών, με την πολυετή της εμπειρία στον τομέα της φροντίδας και της θεραπείας, στοχεύει με υπευθυνότητα, σεβασμό και ευαισθησία στην υποστήριξη και αντιμετώπιση των πολύμορφων ειδικών δυσκολιών που εμφανίζονται στην προσχολική και σχολική ηλικία.

Επικοινωνία :
Παράσχου Αχιλλέως 85 (πλησίον στάσης Μετρό Αμπελοκήπων), Γκύζη, Αθήνα
Τηλ.: 2106421184, 2106421104, 6941566104

Νέα — Ανακοινώσεις

 • 19/10/2017 Θέση εργασίας — Η ΨΥΧΟΔΟΣ JUNIOR αναζητά Εργοθεραπεύτρια, για κατ' οίκον περιστατικό δύο φορές την εβδομάδα 16.00 - 17.30. ​
   
 • 13/10/2017 Θέση εργασίας — Η ΨΥΧΟΔΟΣ JUNIOR αναζητά ψυχολόγο που να διαθέτει εξειδίκευση - πιστοποίηση στη χορήγηση των προβλητικών δοκιμασιών RORSCHACH. T.A.T. καθώς και των τεστ MMPI, WAIS & WISC, BENDER GESTALT και CATELL. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μπορεί να ζητηθεί η χορήγηση μιας δοκιμασίας.

  Επικοινωνία:
  — Παρακαλούμε αποστείλετε βιογραφικό ​προς info@psychodos.gr​ ή​ καλέστε στο 2106421184 απογευματινές ώρες​ για πληροφορίες.​

  — Πρόσωπο επικοινωνίας για την αγγελία από την ΨΥΧΟΔΟ JUNIOR: Ηρώ Πανέτσου (Ψυχολόγος)

 • Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Οι κοινωνικές δεξιότητες αποτελούν σημείο αναφοράς για τη σχολική, προσωπική και επαγγελματική ζωή των ατόμων. Μάθετε περισσότερα για τις ομάδες εδώ.

Υπηρεσίες Θεραπείας & Ανάπτυξης

 • Ψυχολογική Υποστήριξη Παιδιού – Εφήβου.
 • Παιδοψυχιατρική εξέταση- παρακολούθηση.
 • Λογοθεραπεία.
 • Εργοθεραπεία – Αισθητηριακή Ολοκλήρωση.
 • Μαθησιακές Δυσκολίες – Ειδική Αγωγή.
 • Σχολική Μελέτη.
 • Συμβουλευτική Γονέων.
 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός.
 • Η θεραπευτική μας προσέγγιση

Φωτογραφία από το Ψυχοδός Junior, που ειδικεύεται στην Θεραπευτική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.

Δίνουμε έμφαση στην έγκυρη αξιολόγηση και έγκαιρη παρέμβαση, με στόχο τη βέλτιστη αποκατάσταση. Σε έναν κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, το παιδί, μέσα από σύγχρονες μεθόδους, ποικίλες δραστηριότητες και θεραπευτικό παιχνίδι, διευρύνει τις δεξιότητες και τις δυνατότητές του. Το σύνολο του θεραπευτικού προγράμματος επιδιώκει την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού, καθώς και την ψυχολογική και συναισθηματική του ενθάρρυνση.

Φωτογραφία από το Ψυχοδός Junior, που ειδικεύεται στην Θεραπευτική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.Η βελτίωση του παιδιού εξαρτάται απόλυτα από τη συνεργασία θεραπευτή-γονέα. Οι γονείς ως συμμέτοχοι της θεραπευτικής διαδικασίας, μετατρέπονται σε συν-θεραπευτές. Μαθαίνουν να στέκονται με γνώση πλάι στο παιδί τους, σε κάθε μεγάλο ή μικρό βήμα, σε κάθε προσπάθεια υγιούς ανάπτυξής του.

Λίγα λόγια για τις θεραπευτικές παρεμβάσεις μας

Λογοθεραπεία

Η Λογοθεραπεία βοηθά το παιδί να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο λόγο, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις καθημερινές δραστηριότητές του και τη διαπροσωπική επικοινωνία. Ο Λογοθεραπευτής ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία των διαταραχών στο λόγο, τη φωνή και την ομιλία. Συγκεκριμένα, ο ρόλος του υπόκειται στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αφορούν στην έκφραση, άρθρωση, φωνολογία, γραμματική, σύνταξη, καθώς και άλλων γλωσσικών διαταραχών.

Εργοθεραπεία – “Μέσα από το παιχνίδι, βελτιώνομαι”

Η Εργοθεραπεία αντιμετωπίζει τις δυσκολίες στην αντίληψη, την κίνηση, τη συγκέντρωση, την προσοχή και τις καθημερινές δραστηριότητες (ελλείψεις στο γνωστικό τομέα, στον τομέα καθημερινών δραστηριοτήτων ζωής). Ο Εργοθεραπευτής μέσα από το θεραπευτικό, διαδραστικό, ευχάριστο παιχνίδι και τις αισθητηριακές-κινητικές ασκήσεις, ενισχύει τις ικανότητες του παιδιού και τη λειτουργικότητά του, ενώ παράλληλα αναπτύσσει την κοινωνικότητά του και αξιοποιεί την ενέργεια και προσοχή του, με δημιουργικό τρόπο.

Αισθητηριακή ολοκλήρωση

Το παιδί που αντιμετωπίζει διαταραχή στην αισθητηριακή ολοκλήρωση, παρουσιάζει:

 • δυσκολίες στην αίσθηση της αφής,
 • λανθασμένη αντίληψη της επαφής ή του πόνου,
 • υπερβολική ευαισθησία σε νευρικά ερεθίσματα, όπως οι αρνητικές αντιδράσεις στα αγγίγματα,
 • αδυναμία στην ανίχνευση της κίνησης και δυσκολία στις κινητικές δραστηριότητες,
 • λανθασμένη αντίληψη της θέσης του σώματος στον χώρο,
 • δυσπραγία εκτέλεσης και συντονισμού διαφορετικών κινήσεων (με αποτέλεσμα να παρατηρούνται γλωσσικές ελλείψεις, μαθησιακά ελλείμματα, δυσκολία στην προσαρμογή).

Φωτογραφία από το Ψυχοδός Junior, που ειδικεύεται στην Θεραπευτική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.Παιδιά που παρουσιάζουν ανάλογες δυσκολίες είναι απαραίτητο μέσω της πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας να ανακτήσουν συγκεκριμένες αισθητηριακές λειτουργίες. Η θεραπεία επιτυγχάνεται μέσα από ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού. Διαμορφώνεται από εξειδικευμένο εργοθεραπευτή στην αισθητηριακή ολοκλήρωση και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το παιδί σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θεραπείας, παρακινείται, με την καθοδήγηση του εργοθεραπευτή, να δοκιμάσει ευχάριστες και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Στόχος είναι να συντονιστούν και να αναδιοργανωθούν συγκεκριμένα αισθητηριακά μηνύματα, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη, ολοκληρωμένη και υγιής ανάπτυξή του.

Μαθησιακές Δυσκολίες

Φωτογραφία από το Ψυχοδός Junior, που ειδικεύεται στην Θεραπευτική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.Οι Μαθησιακές Δυσκολίες αφορούν ένα ευρύ πλέγμα προβλημάτων στα εξής:

 • την ομιλία,
 • την ανάγνωση,
 • τη γραφή,
 • την κατανόηση,
 • τα μαθηματικά.

Δυσκολίες σαν τις παραπάνω επηρεάζουν την συνολική συμπεριφορά και τις κοινωνικές σχέσεις του παιδιού. Η αντιμετώπιση και αποκατάσταση των Μαθησιακών Δυσκολιών επιτυγχάνεται με την συνεργασία του ψυχολόγου, του ειδικού παιδαγωγού και του λογοθεραπευτή, με τους γονείς και το σχολείο. Το θεραπευτικό πρόγραμμα, μέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές μάθησης, αποσκοπεί στην ανάπτυξη των πραγματικών δυνατοτήτων του παιδιού, στην αύξηση της αυτοεκτίμησής του και στη βελτίωση της σχέσης του με το σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός (για εφήβους)

Ο Ψυχολόγος μέσω εξειδικευμένων ψυχομετρικών test αξιολογεί την κλίση, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του εφήβου. Συμβουλεύει και βοηθάει τον έφηβο και το νεαρό ενήλικο άτομο να πάρει σημαντικές αποφάσεις, σε ότι αφορά στην επαγγελματική κατεύθυνση και εξέλιξη της ζωής του. Παράλληλα, εμψυχώνει, προετοιμάζει και ενδυναμώνει το άτομο για μια σταθερή, ικανοποιητική και επιτυχή μετάβαση στο στάδιο του επαγγελματικού του βίου.

Προσφορές

 • Λογοθεραπευτική Εκτίμηση: Δωρεάν
 • Εργοθεραπευτική Εκτίμηση : Δωρεάν
 • Διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών / ΑΘΗΝΑ TEST: έκπτωση 50% (35€)

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Παράσχου Αχιλλέως 85 (πλησίον στάσης Μετρό Αμπελοκήπων), Γκύζη, Αθήνα
Τηλ.: 2106421184, 2106421104, 6941566104
Ιστοσελίδα: www.psychodosjunior.wordpress.com
Facebook: www.facebook.com/PsychodosJunior

Ωράριο λειτουργίας:

 • Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 22.00 (κατόπιν ραντεβού)
 • Σάββατο: 10.00 – 14.00 (κατόπιν ραντεβού)

Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Λογότυπο για το Ψυχοδός Junior που ειδικεύεται στην Θεραπευτική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οκτώβριος! Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σπάνιο Σύνδρομο Rett.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.