Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

Σημαντική ειδοποίηση

Λυπούμαστε! Η παρουσίαση αυτή ενδέχεται να αφαιρεθεί στις 20/06/2017.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ► Θέσεις Ψυχολόγου, Ειδικού Παιδαγωγού, Λογοθεραπευτή

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του Κέντρου Λόγου Γραφής και Συμπεριφοράς - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ.To Κέντρο Λόγου, Γραφής και Συμπεριφοράς "Λογοτεχνία" ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011, ως ένα σύγχρονο Κέντρο που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και θεραπευτική παρέμβαση σε δυσκολίες που αφορούν το λόγο, την ομιλία, τη γραφή, τη μαθησιακή πορεία και την επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον. Η διεπιστημονική ομάδα του απαρτίζεται από Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Παιδοψυχίατρους και Αναπτυξιολόγους με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των κοινωνικών επιστημών και πολυετή θεραπευτική εξειδίκευση σε παιδιά και ενήλικες.

Το Κέντρο Λόγου, Γραφής και Συμπεριφοράς ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ στεγάζεται σε καινούργια και υπερσύγχρονα γραφεία, έκτασης 150 τ.μ., εύκολα προσβάσιμα στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Νέα - Ειδήσεις

 • Το Κέντρο ειδικών θεραπειών "Λογοτεχνία" αναζητά συνεργασίες με Ψυχολόγο και Ειδικό Παιδαγωγό. Απαραίτητες προϋποθέσεις... Μάθετε περισσότερα.
 • Το Κέντρο "Λογοτεχνία" επίσης αναζητά και Λογοθεραπευτή. Μάθετε περισσότερα.

Με πολύ αγάπη και συνείδηση δημιουργήσαμε ένα χώρο φιλικό και ζεστό, άρτια εξοπλισμένο με στόχο να καλύψουμε τις θεραπευτικές ανάγκες παιδιών και ενηλίκων

Με γνώμονα την μοναδικότητα κάθε ατόμου και με σεβασμό στις ξεχωριστές δεξιότητες και τις ιδιαίτερες ανάγκες του, παρέχουμε εξατομικευμένα προγράμματα θεραπευτικής παρέμβασης τα οποία, σε συνδυασμό με την στοχοθεσία του ειδικού θεραπευτή, αποτελούν το ιδανικό πλαίσιο ώστε να επιτευχθεί η άμεση αποκατάσταση κάθε δυσκολίας σε ένα ευχάριστο και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους.

Υπηρεσίες - Δράσεις

Στη ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες οι οποίες αφορούν παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που μελετά και ασχολείται με δυσκολίες που αφορούν τις διαταραχές του λόγου, της ομιλίας και της φώνησης. Σκοπός της Λογοθεραπείας είναι η έγκυρη πρόληψη / διάγνωση και θεραπείας των δυσκολιών που αφορούν την ειδικότητα. Οι τομείς στους οποίους παρεμβαίνουμε είναι:

 • Αρθρωτικές Δυσκολίες/ Φωνολογικές Διαταραχές.
 • Επικοινωνιακές Δυσκολίες.
 • Δυσκολία στην Έκφραση.
 • Δυσκολία στην Κατανόηση/ Επεξεργασία.
 • Αναπτυξιακές Διαταραχές.
 • Νοητική Υστέρηση.
 • Τραυλισμός – Tαχυλαλία.
 • Καθυστέρηση Λόγου – Ομιλίας.

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών που εμφανίζουν προσωρινή ή μόνιμη δυσχέρεια στην εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων. Σκοπός της Εργοθεραπείας είναι μέσω κατάλληλων δραστηριοτήτων να βελτιώσει τις απαραίτητες δεξιότητες της καθημερινής ζωής και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση και την κοινωνική συνδιαλλαγή του ατόμου. Η Εργοθεραπευτική παρέμβαση παρέχεται σε άτομα που παρουσιάζουν δυσκολία στους παρακάτω τομείς:

 • Δυσκολία σε λεπτές κινήσεις (να πιάσουν σωστά το μολύβι, να κόψουν με ψαλίδι).
 • Δυσκολία σε δραστηριότητες αδρής κίνησης (πέταγμα/ πιάσιμο μπάλας).
 • Δυσκολία στην ισορροπία, στο να οργανώσουν τις κινήσεις τους στον χώρο.
 • Δυσκολίες στον συντονισμό των χεριών.
 • Δυσκολία στον οπτικοκινητικό συντονισμό (πέταγμα μπάλας σε στόχο).
 • Δυσκολία σε δραστηριότητες αυτουπηρέτησης (σίτιση, ένδυση κλπ.)
 • Έχουν μικρό χρόνο συγκέντρωσης, διασπάται η προσοχή τους είναι έντονα κινητικά ή είναι παρορμητικά.
 • Έχουν φτωχή οπτική και ακουστική μνήμη.
 • Δυσκολία στην αντίληψη χρωμάτων, σχημάτων, ποσοτήτων, μεγεθών και χρήση καθημερινών αντικειμένων.
 • Δείχνουν υπερβολική ευαισθησία στο άγγιγμα, σε ήχους ή θορύβους, αποφεύγουν τροφές ή υφές, δραστηριότητες περιποίησης όπως χτένισμα ή κόψιμο νυχιών.
 • Δυσκολίες Χρονικού – Χωρικού Προσανατολισμού.

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ: Η Ειδική Διαπαιδαγώγηση έχει σκοπό την πρόληψη, αξιολόγηση και αντιμετώπιση μαθησιακών διαταραχών. Ο Ειδικός Παιδαγωγός, διαμορφώνει το πρόγραμμα αποκατάστασης, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες και τις ικανότητες του κάθε παιδιού ξεχωριστά, εντάσσοντας τα στην καθημερινή εξατομικευμένη συνεδρία του. Το πρόγραμμα της ειδικής διαπαιδαγώγησης αφορά παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν:

 • Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσαναγνωσία, Δυσαρηθμησία, Δυσορθογραφία).
 • Νοητική Υστέρηση.
 • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).
 • Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Η ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων επιτυγχάνεται μέσω της ψυχοθεραπείας με σκοπό την προώθηση ή την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας. Το έργο του Ψυχολόγου είναι να βοηθήσει το άτομο να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του, να αντιμετωπίσει τυχόν δυσκολίες και να βελτιώσει τη συμπεριφορά του σε θέματα που αφορούν:

 • Προσαρμογή στο ευρύτερο περιβάλλον.
 • Διαπροσωπικές σχέσεις.
 • Αυτοεκτίμηση.

ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση ή εν συντομία Ψπ είναι η συνεδρία στην οποία εμπλέκεται η θεραπεία της συμπεριφοράς (Ψ) και των βασικών γνωστικών λειτουργιών (Π) παιδιών κυρίως προσχολικής ηλικίας ή των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Πιο συγκεκριμένα όταν κάποιο παιδί (ηλικίας 2- 6 ετών κυρίως) παρουσιάζει δυσκολίες στην επικοινωνία, στην αλληλεπίδραση, στη βλεμματική επαφή, στην κοινωνικοποίηση, στο παιχνίδι, στη συγκέντρωση, στην αντίληψη, κρίνεται απαραίτητη η ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση από ειδικούς.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ: Η Συμβουλευτική Γονέων έχει ως βασικό στόχο να βοηθήσει τους γονείς να διαχειριστούν λειτουργικά και αποτελεσματικά θέματα της καθημερινότητας. Μέσω των συμβουλευτικών συναντήσεων, οι γονείς λαμβάνουν πληροφόρηση, υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να κατανοήσουν πως συχνά χρειάζεται να κάνουν κάτι με διαφορετικό τρόπο και όχι κάτι παραπάνω από αυτό που κάνουν.

ΧΩΡΗΓΗΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΕΣΤ: Η Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Λόγου, Γραφής και Συμπεριφοράς ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ διαθέτει άριστα καταρτισμένο προσωπικό διαπιστευμένο κατάλληλα ώστε να παρέχει με ακρίβεια και διακριτικότητα τις παρακάτω σταθμισμένες για την Ελλάδα δοκιμασίες:

 • WISC III: Επίπεδο Γνωστικών και Πρακτικών Δεξιοτήτων (Δείκτης Ευφυΐας) Weschler Intelligence Scale for Children – III

 • Test Προσχολικής Ετοιμότητας.

 • ΑΘΗΝΑ test: Διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών

 • Α’ test: Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητα

 • RAVEN (IQ- test): Νοομετρική Προϊούσα Δυσχέρεια

Σεμινάρια για γονείς: Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, παρέχει τη δυνατότητα στους γονείς να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν σεμινάρια. Τα σεμινάρια για γονείς προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για εσάς και τα παιδιά σας, αφού παρέχεται η απαραίτητη πληροφόρηση και εκπαίδευση, ώστε να μπορέσετε να βρείτε τους τρόπους και τα εργαλεία να ανταποκριθείτε στο ρόλο σας.

Δωρεάν Αξιολόγηση: Πριν εκτιμηθεί ο κατάλληλος τρόπος θεραπευτικής αντιμετώπισης του παιδιού ή του ενήλικα, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε της διαδικασία αξιολόγησης δωρεάν. Η διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποιείται ύστερα από ραντεβού και έχει ως στόχο τη λεπτομερή αξιολόγηση του ατόμου.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Είμαστε δίπλα σας για να σας καθοδηγήσουμε στην επαφή σας με τους δημόσιους φορείς, με στόχο την εξασφάλιση της απαραίτητης ασφαλιστικής κάλυψης καθώς το  Κέντρο Λόγου, Γραφής & Συμπεριφοράς ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Γρ. Λαμπράκη & Δημητρακοπούλου 70
18121 Κορυδαλλός

Λογότυπο Love Facebook. Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ είναι στο Facebook

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;