Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ

Εικόνα NOESI.gr

Το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ" στη Νέα Σμύρνη, δημιουργήθηκε το 2013, με σκοπό να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναγκών παιδιών και εφήβων. Τα προγράμματα που λειτουργούν αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση και άμεση αντιμετώπιση της όποιας δυσκολίας παρουσιάζει το παιδί, παρεμβαίνοντας πάντα με το κατάλληλο υλικό και δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες του.

Λογότυπο του Κέντρου ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.

Υπηρεσίες και προγράμματα

Φωτογραφία εισόδου του Κέντρου ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.Τα προγράμματα είναι απογευματινά κυρίως και αφορούν παιδιά ηλικίας από 2 ετών. Ενδεικτικά αναφέρονται : ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, δημιουργική απασχόληση παιδιών με δυσκολίες μάθησης, έξοδοι στην πόλη (στα πλαίσια κοινωνικής ένταξης), εκπαιδευτικά εργαστήρια, καθώς και ομάδες εκπαίδευσης και υποστήριξης γονέων. Σε ειδικές περιπτώσεις, τα προγράμματα πραγματοποιούνται κατ’ οίκον. Ταυτόχρονα υποστηρίζουμε τα παιδιά στο σχολικό τους περιβάλλον (παράλληλη στήριξη) και στην καθημερινή τους μελέτη.

Φωτογραφία από το Κέντρο ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.Φωτογραφία από το Κέντρο ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.

Από τον Σεπτέμβριο, στο Κέντρο θα λειτουργήσει πρωινό τμήμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά από 2 έως 6 ετών με αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες. Τα τμήματα λειτουργούν καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. και οι αιτήσεις για την ένταξη νέων παιδιών για τη σχολική χρονιά 2016-2017 έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους ειδικούς θεραπευτές (ψυχολόγους - ειδικούς παιδαγωγούς – λογοθεραπευτές – εργοθεραπευτές - νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής), με την εποπτεία παιδοψυχιάτρου.

Φωτογραφία από το Κέντρο ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.Φωτογραφία από το Κέντρο ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.

Τα διαγνωστικά εργαλεία που παρέχονται στο Kέντρο είναι τα εξής:

Φωτογραφία εισόδου του Κέντρου ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.

  • Α΄ Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας (από εξουσιοδοτημένο συνεργάτη) / 5-6 ετών
  • Ελληνικό Wisc-III (Wechsler Κλίμακες Νοημοσύνης για παιδιά / 6-16 ετών
  • Πώς αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου (ΠΑΤΕΜ ΙΙΙ) / 13-15 ετών
  • Αξιολόγηση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών (The Bangor Dyslexia Test) / 7
  • Τεστ ανίχνευσης αναγνωστικής ικανότητας / 6-10 ετών

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι:

  • Training and Education of Autistic and Related Communication Handicapped
  • Children (TEACCH)
  • Social Skills – κοινωνικές ιστορίες
  • Picture Exchange Communication System (PECS)
  • Μέθοδος πρώιμης παρέμβασης "Portage"

Επικοινωνία

Φωτογραφία εισόδου του Κέντρου ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 105, Ν. Σμύρνη 171 23

Τηλ.: 2112141459, 6936687623

E-mail: noimathisi@gmail.com

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.noimathisi.gr

Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Φωτογραφία αίθουσας αναμονής του Κέντρου ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.