Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΗΒΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Εικόνα NOESI.gr

Το Κέντρο δημιουργήθηκε από το κοινό όραμα τριών θεραπευτριών από τους κλάδους της ψυχοθεραπείας, της λογοθεραπείας και της εργοθεραπείας. Συνδυάζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους, θέλησαν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή βοήθεια για τις οικογένειες που την έχουν ανάγκη. Για να πετύχουν το στόχο τους, σε συνδυασμό με την έμπειρη ομάδα θεραπευτών, έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο, φιλικό και σύγχρονο περιβάλλον σε κεντρικό σημείο της πόλης στην Πλατεία Βούλας στα νότια προάστια της Αττικής.

Λογότυπο από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.

Ομαδικά Προγράμματα (νέο!)

Ομάδες Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Αυτογνωσίας. Τα ομαδικά προγράμματα του Κέντρου Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας, ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2018 και ολοκληρώνονται το Μάιο του 2019. Οι ομάδες πραγματοποιούνται από ψυχολόγους και στα ομαδικά προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με οποιαδήποτε μορφή δυσκολίας.

Παιχνίδια του Λούνα Πάρκ.
Την Κυριακή 16/09/2018 στις 11:00 π.μ. θα καλωσορίσουμε τη νέα σχολική σχολική με παιχνίδια, διασκέδαση, περιπέτεια και υπέροχα κεράσματα. Η δωρεάν εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της Πνευματικής Εστίας της Βούλα στην οδό Ζεφύρου 2 και αφορά σε ηλικίες από 4 έως 15 ετών.

Λογότυπο από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.

Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.

 • αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, 
 • διατροφολογία,
 • εργοθεραπεία, 
 • λογοθεραπεία, 
 • παιδοψυχιατρική διάγνωση,
 • συμβουλευτική γονέων, 
 • ψυχοθεραπεία, 
 • επαγγελματικό προσανατολισμό
 • ομάδες ανάπτυξης και κοινωνικών δεξιοτήτων.
Οι θεραπευτικές συνεδρίες μπορούν να γίνουν και στα αγγλικά.

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ. Το Κέντρο παιδιού Εφήβου και Οικογένειας είναι εδώ για να καλύψει όλες τις ανάγκες που πιθανόν να προβληματίζουν όχι μόνο τους γονείς, αλλά και τα ίδια τα παιδιά. Μια έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για εσάς και για το παιδί σας.

Λογότυπο από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.

Τα βιογραφικά μας

Λουίζου Αμαλία, ψυχοθεραπεύτρια - οικογενειακή σύμβουλος

Η Αμαλία Λουίζου ειδικεύεται στον τομέα της Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MA) στη Φιλοσοφία & Ψυχανάλυση από το Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας. Έχει εκπαιδευτεί στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και στα ψυχομετρικά τεστ (α) προσωπικότητας 16PF, (β) ικανοτήτων CAB, (γ) ενδιαφερόντων OVIS, από την ISON Psychometrica, στη Διάγνωση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών από την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), και στη χορήγηση των Κλιμάκων Νοημοσύνης Wechsler για Παιδιά (Wechsler Intelligence Scale for Children). Το 2015 ολοκλήρωσε μετεκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία και τη θεραπεία μέσω Τέχνης.

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.Έχει εργαστεί για ένα χρόνο στην Αμερική σε πρότυπο βρεφονηπιακό κέντρο. Στην Ελλάδα εργάστηκε για ένα χρόνο ως εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας στο σύνδεσμο θεραπευτικής ιππασίας Ελλάδος βλέποντας κυρίως παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, νοητική στέρηση και αναπτυξιακές διαταραχές. Επιπλέον αποτέλεσε επιστημονική συνεργάτιδα της Μονάδας Εφηβικής Yγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού», στους τομείς Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων, Συμβουλευτικής Οικογένειας και Συμβουλευτικής Εφήβων. Έχει συμμετάσχει σε έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορούν την ενασχόληση των εφήβων με το διαδίκτυο όπως και ως παρουσιάστρια σε συνέδρια.

Στόχος της είναι μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση να προσφέρει βοήθεια σε γονείς και παιδιά έτσι ώστε και να προληφθούν, να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες επηρεάζουν την καλή ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

Μπαντανά Μαρίκα, λογοθεραπεύτρια

Η Μπαντανά Μαρίκα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2005 στα Ιωάννινα στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου όπου και απέκτησε Πτυχίο Λογοθεραπεύτριας, εκπαιδεύτηκε σε διάφορες μεθόδους παρέμβασης όπως:

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.

 • ΜΑΚΑΤΟΝ – Μέθοδος Εναλλακτικής Επικοινωνίας για άτομα με δυσκολίες ακοής
 • PECS – Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων για άτομα στο φάσμα του Αυτισμού
 • Αισθητηριακή Ολοκλήρωση
 • Social Stories and comic strip conversations

Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω στην διάγνωση και αποκατάσταση των Μαθησιακών Δυσκολιών.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με θέματα σχετικά με:

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.

 • «Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών»
 • «Δυσλεξία»
 • «Αυτισμός»
 • «Σχιστίες και Κρανιοπροσωπικές Ανωμαλίες»
 • «Προβλήματα Σίτισης σε Παιδιά και Βρέφη 0-2»
 • «Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού»

Παράλληλα με τις σπουδές της έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες σε παιδιά με διαταραχές άρθρωσης, φωνολογίας, τραυλισμό, Σύνδρομο Down, αυτισμό καθώς και μαθησιακές δυσκολίες.

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.Από το 2007 είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ημέρας Κρωπίας «Ανοιχτή Αγκαλιά» παρέχοντας ατομικές συνεδρίες Λογοθεραπείας, ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Αυτισμό και Σύνδρομο Αsperger, εκπαίδευση γονέων και παιδιών στο σύστημα PECS και ΤEACCH.

Υπήρξε εισηγήτρια σε Συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του: 13th International – 2nd World Conference Association of Psychology & Psychiatry for Adults & Children με θέμα: «Psychology, Neuropsychiatry and Social Work in Modern Times» στο Hilton Αθηνών καθώς επίσης και βασική ομιλήτρια σε ανοιχτές συζητήσεις και ομιλίες σε σχολεία ιδιωτικά και δημόσια.

Οργανώνει ομάδες γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας με στόχο την ενημέρωση, τη συζήτηση και την υποστήριξη του παιδιού αλλά και της οικογένειάς του.

Στόχος της είναι η ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών, ο έγκαιρος εντοπισμός και η πρόληψη διαταραχών λόγου, λεπτής κινητικότητας και συμπεριφοράς σε παιδιά και τέλος η εκτίμηση της προόδου όσων παιδιών συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ντεοκμετζιάν Ανί, εργοθεραπεύτρια

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.Η Ντεοκμετζιάν Ανί είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει εργαστεί στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης σε ειδικό κέντρο αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών για παιδιά στη Μαδρίτη.

Έχει γνώσεις στην αισθητηριακή ολοκλήρωση, στη γνωσιακή επιστήμη και έχει αποκτήσει ειδίκευση στη μέθοδο της Ιδιοδεκτικής Νευρομυικής Διευκόλυνσης PNF / IPNFA Basic PNF course PNF 1/ Basic 1 & PNF 2 / Basic 2.

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια του ευρωπαϊκού δικτύου φοιτητών εργοθεραπείας, σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και ημερίδες για την παιδιατρική εργοθεραπεία και για τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Είναι υπεύθυνη του τμήματος εργοθεραπείας στο Κέντρο παιδιού εφήβου οικογένειας από το 2009. Στόχος της είναι η συνεχής απόκτηση γνώσεων, η αναζήτηση νέων υλικών ώστε να προσφέρει εργοθεραπευτική βοήθεια σε γονείς και παιδιά για την αποκατάσταση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Επικοινωνία -- Πληροφορίες

Φωτογραφία από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.Μικράς Ασίας 5, Πλατεία Βούλας, ΒΟΥΛΑ 166 73

Υπεύθυνες Κέντρου: 

 • Αμαλία Λουίζου, MA Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος 6944398048
 • Μπαντανά Μαρίκα, Λογοθεραπεύτρια 6944207307
 • Ντεοκμετζιάν Ανί, Εργοθεραπεύτρια 6932994523

Λογότυπο από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.