Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ. ► Σχολή Γονέων

Λογότυπου του ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΚΕΨΥ στο Χαλάνδρι.Το Κέντρο Οικογενειακής Συναισθηματικής Κινητικής και Ειδικής Ψυχολογικής Υποστήριξης (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) στο Χαλάνδρι και απευθύνεται σε επίπεδο κοινότητας, σε παιδιά με ψυχολογικές, κινητικές και συναισθηματικές δυσκολίες που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς (επιθετικότητα, παρορμητικότητα, υπερκινητικότητα, διάσπαση, απομόνωση), μαθησιακές δυσκολίες, αναστολή στην ανάπτυξή τους, ψυχοκινητική ανωριμότητα, δυσκολίες στην άρθρωση και την ομιλία, δυσκολίες στις κοινωνικές τους σχέσεις αλλά και ψυχολογικά συμπτώματα όπως σχολικό άγχος, φοβίες, άγχος αποχωρισμού, ενούρηση, εγκόπριση, εκλεκτική αλαλία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, υποχονδριακά και ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Επίσης, η "ΣΚΕΨΥ" απευθύνεται σε έφηβους με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, που επιθυμούν να δεσμευτούν σε μια ψυχοθεραπευτική σχέση ώστε να μοιραστούν αυτές τις δυσκολίες αλλά και τα ψυχικά τους βιώματα, αλλά και σε ενήλικες, που εκδηλώνουν ποικίλα συμπτώματα (άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, εξαρτήσεις & εθισμούς, εμμονές, ψυχαναγκασμούς, παθολογικό πένθος, χαμηλή αυτοεκτίμηση κ.α.) και επιθυμούν με δικό τους αίτημα να κατανοήσουν βαθύτερα και να επιλύσουν τις ενδοψυχικές τους συγκρούσεις ανασυνθέτοντας τα κομμάτια του εσωτερικού τους παζλ. Παρέχεται ατομική ψυχοθεραπεία, θεραπεία γονέων ή ζεύγους αλλά και θεραπεία σε ομάδα.

Νέα — Ανακοινώσεις

 • 14/11/2017 — Σχολή Γονέων: Η σχολή γονέων έχει ως στόχο να υποστηρίξει ψυχολογικά και εκπαιδευτικά τους γονείς στο σημαντικό γονεϊκό ρόλο τους, ούτως ώστε να προάγει τη βαθύτερη κατανόηση του παιδιού τους, να βελτιώσει τη συναισθηματική επικοινωνία τους μαζί του, να ενισχύσει την ουσιαστική σχέση τους, να προσφέρει τη βέλτιστη δυνατότητα ανατροφής και εξέλιξης του παιδιού. Μάθετε περισσότερα εδώ.
 • 13/11/2017 — Ζητείται εργοθεραπευτής με μπλοκάκι και σφραγίδα για συνεργασία με με ​το Κέντρο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΚΕΨΥ στο Χαλάνδρι. Βιογραφικά στο E-mail του Κέντρου (βλ. παρακάτω: Επικοινωνία — Πληροφορίες)

Υπηρεσίες — Δράσεις

 • Ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής και συναισθηματικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων
 • Συμβουλευτική γονέων/ ζεύγους
 • Σχολή γονέων
 • Προγράμματα θεραπειών
  • Λογοθεραπεία
  • Εργοθεραπεία
  • Ειδική Διαπαιδαγώγηση
  • Παιγνιοθεραπεία
  • Μουσικοκινητική αγωγή
 • Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους & νέους

Ωράριο λειτουργίας:

 • Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 21:00

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Επιδαύρου 53Β' — 152 33 ΧΑΛΑΝΔΡΙ 

Υπεύθυνες:

 • Σταθοπούλου Ανδρονίκη Ρόζα, MSc Ψυχολόγος, τηλ. 6948851420
 • Βιτωράτου Μαρίνα, MSc Ειδική Παιδαγωγός, τηλ. 6977251040

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.