Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του Κέντρου Επικοινωνία στη Λαμία - Κατερίνα Τσούμα, Λογοθεραπεύτρια. Η Κατερίνα Αρ. Τσούμα, Λογοθεραπεύτρια αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ το 2006 και δημιούργησε το Κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής και Παιδοψυχιατρικής υποστήριξης "Επικοινωνία" το 2011, στη Λαμία, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαταραχών / δυσκολιών σε παιδιά εφήβους και ενήλικες, ακολουθώντας σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους. Το θεραπευτικό πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ατόμου και της οικογένειάς του. Η θεραπευτική ομάδα αποτελείται από Λογοθεραπεύτρια, Παιδοψυχίατρο, Εργοθεραπεύτρια, Ψυχολόγο και Ειδική Παιδαγωγό.

Σημ.: Το NOESI.gr επισκέφτηκε το "Επικοινωνία" στις 01/03/2013

Στο Κέντρο "Επικοινωνία" αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σεβασμό κάθε άτομο δίνοντάς του τη δυνατότητα για θεραπεία από έμπειρους και καταρτισμένους επιστήμονες, με σημαντική εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία ατόμων με διαταραχές, όπως αυτισμός, αναπτυξιακά σύνδρομα, ΔΕΠ-Υ, μαθησιακές δυσκολίες, τραυλισμό, αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές κ.ά.

Υπηρεσίες

Στο Κέντρο "Επικοινωνία" παρέχονται υπηρεσίες:

 • Λογοθεραπείας,
 • Παιδοψυχιατρικής αξιολόγησης,
 • Παρακολούθησης και ψυχοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους,
 • Συμβουλευτικής γονέων και ψυχοθεραπείας από ψυχολόγο,
 • Εργοθεραπείας και μαθησιακής αποκατάστασης,
 • Ομάδων κοινωνικοποίησης παιδιών και εφήβων.

Μπορείτε να βρείτε την "Επικοινωνία" σε δύο σημεία στην πόλη της Λαμίας, στο κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο, στην οδό Βύρωνος 13 (στον 2ο όροφο) για όσους προτιμούν κεντρική τοποθεσία καθώς και στον νέο περιφερειακό της Λαμίας, στην περιοχή του Αγίου Λουκά, στην οδό Καλαμαριάς 13 (στο ισόγειο), όπου μπορούν να μας προσεγγίσουν απο όλες τις γύρω περιοχές της Λαμίας, καθώς και όσοι έρχονται από άλλες πόλεις, με εύκολο πάρκινγκ, κήπο και πρόσβαση για ΑμεΑ.

Παρέχουμε υπηρεσίες λογοθεραπείας εξ αποστάσεως, σε εξειδικευμένη ασφαλή πλατφόρμα, για όσους δεν μπορούν να έρθουν στο κέντρο μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site μας.

Η πρώτη συνεδρία παρέχεται δωρεάν!

Οι υπηρεσίες του Κέντρου μπορούν να καλυφθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες.

Εξειδίκευση στις μεθόδους:
 • Makaton (μέθοδος εναλλακτικής επικοινωνίας)
 • TEACCH (μέθοδος δόμησης του περιβάλλοντος)
 • Intensive interaction (εντατική αλληλεπίδραση για άτομα με αυτισμό)
 • Κοινωνικές Ιστορίες, Comic Strip Conversation (συζήτηση μέσω ιστορίας εικόνων)
 • Lidcombe (θεραπευτική μέθοδος για παιδιά με τραυλισμό) κ.ά.
 • Oral Placement Therapy (θεραπευτική μέθοδος με μυο-κινητικές δραστηριότητες των αρθρωτών(σαγόνι-χείλη-γλώσσα)για βελτίωση της άρθρωσης, της φώνησης και της ευκρίνειας της ομιλίας) 
 • Accent Method (για την αποκατάσταση των διαταραχών φώνησης)
Χρησιμοποιούμε αναγνωρισμένα και σταθμισμένα (σε ελληνικό πληθυσμό) τεστ για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της θεραπείας:
 • Α-τεστ
 • Μεταφων-τεστ
 • ΕΔΑΛΦΑ
 • Πρωτόκολλο Γλωσσικής και Γνωστικής αξιολόγησης
 •  Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου
 • Δοκιμασία Εικόνων Δράσης
 • Ειδικά ψυχομετρικά εργαλεία και ερωτηματολόγια

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Κεντρικό:
Καλαμαριάς 13 (ισόγειο) — ΛΑΜΙΑ 351 00
(περιοχή Αγίου Λουκά, στον νέο περιφερειακό δρόμο)
Υποκατάστημα:
Βύρωνος 13 (2ος όροφος) — ΛΑΜΙΑ 351 32
(στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης)

Υπεύθυνη:
Κατερίνα Αρ. Τσούμα
Λογοθεραπεύτρια

Λειτουργούμε μόνο με ραντεβού.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

You must have Javascript enabled to use this form.