Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

A MILLION SENSES

Λογότυπο της Κοινωνικής Επιχείρησης A Million Senses.Η "Α Million Senses" είναι μία κοινωνική επιχείρηση (ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία – ΙΚΕ) που δημιουργήθηκε το 2016 και σχεδιάζει προγράμματα διακοπών για οικογένειες με μέλος με αυτισμό. Η "A Million Senses" προέκυψε μέσα από την 20χρονη επαγγελματική εμπειρία των ιδρυτών της και την καθημερινή επαφή τους με άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους.  

Η ιδέα αναδείχθηκε μέσα από τη συμμετοχή των ανθρώπων της "A Million Senses" (AMS) σε workshop κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, το 2015.

Φιλοσοφία — Όραμα

Στην "Α Μillion Senses" πιστεύουμε ότι οι διακοπές είναι πολύτιμες και αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας αποτελεί η δυνατότητα για χαλάρωση και ξεκούραση σε αυτές. 

Δουλεύοντας 20 χρόνια στον χώρο του αυτισμού στην Ελλάδα και με κίνητρο την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών με μέλη στο φάσμα του αυτισμού (ΔΑΦ) αναγνωρίσαμε την ανάγκη για τη δημιουργία οργανωμένων πακέτων διακοπών. Κάθε οικογένεια έχει την ευκαιρία να καλύπτει τις εξατομικευμένες της ανάγκες και να συμμετέχει σε δημιουργικές δραστηριότητες είτε κάθε μέλος ξεχωριστά είτε όλα τα μέλη της, ως σύνολο.

Η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό διακοπών για όλο το χρόνο. Ο καιρός, οι παραλίες, η κουλτούρα, η φύση, η γαστρονομία συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό διακοπών.
 
H AMS συνεργάζεται με ταξιδιωτικά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδα και επιλέγουμε τους συνεργάτες μας με βάση την ευαισθησία, την προθυμία και την ικανότητα τους να καλύψουν τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με ΔΑΦ και των οικογενειών τους. 

Υπηρεσίες — Δράσεις

Τα άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) συμμετέχουν σε ένα ημερήσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με δραστηριότητες διακοπών προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, υποστηριζόμενα από έμπειρη, στον αυτισμό, ομάδα επαγγελματιών.
 
Οι γονείς έχουν το δικό τους χρόνο χαλάρωσης και ξεκούρασης και τη δυνατότητα να βρεθούν μαζί χωρίς έγνοια για τη φροντίδα του παιδιού τους.
 
Από την πρώτη μέρα διακοπών διοργανώνουμε έξι (6) ώρες διασκεδαστικών δραστηριοτήτων. Με χρήση οπτικοποιημένων προγραμμάτων και εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας, όλοι μπορούν να χαλαρώσουν, να αισθανθούν ασφαλείς και να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Ο στόχος μας είναι το παιδί ή ο ενήλικας με αυτισμό (ΔΑΦ) να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τον τόπο διακοπών. Ενδεικτικά παιχνίδια: παιχνίδια γνωριμίας, παιχνίδια με το νερό, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες στη φύση, ιππασία, δημιουργικές κατασκευές.

Banner A MILLION SENSES - Προορισμοί – Καλοκαίρι 2017.Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα της AMS

  • Οικογένειες με μέλος τους άτομο στο φάσμα του αυτισμού (ΔΑΦ).
  • Οργανώσεις γονέων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού (ΔΑΦ).

Στην ιστοσελίδα www.amillionsenses.com είναι αναρτημένα τα προγράμματα και οι τιμές. Ειδικές τιμές για συλλόγους γονέων. 

Η ομάδα της A Million Senses

Παρασκευή (Βιβή) Σιδηροφάγη, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής – Υπεύθυνη Δραστηριοτήτων και Προσωπικού.
Η ομάδα της A Million Senses.Eίναι δημιουργός των προγραμμάτων της A Million Senses. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του ΕΚΠΑ, και έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στον Αυτισμό που πραγματοποιήθηκε από την ΕΕΠΑΑ και το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Η συνεχής της εκπαίδευση στον αυτισμό, την εναλλακτική επικοινωνία, κίνηση, αισθητηριακή ολοκλήρωση και άλλα πολλά, την οδήγησε στις υπηρεσίες θεραπείας παιδιών και εφήβων στο φάσμα του αυτισμού από το 1996. Από το 2005 είναι Διοικητική Υπεύθυνη της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου", η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής στη Χίο και την Αθήνα. Η αποστολή της είναι να σχεδιάσει τις μοναδικές διακοπές για τα άτομα που θα ταξιδέψουν με την A Million Senses.

Αγγέλα Μεννή, Κοινωνική λειτουργός – Υπεύθυνη Επικοινωνίας.  
Η ομάδα της A Million Senses.Είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία της A Million Senses. Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Αθηνών και εκπαιδεύεται από το 2009 στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Ήταν Μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας σύστασης για την ίδρυση του 2ου Πανελληνίως Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης του Τομέα Ψυχικής Υγείας Χίου, στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος από το 2007 έως το 2010. Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται στην Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία, Κέντρο παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) “Child and Adolescents' Center”. Της αρέσει η συνεργασία με ομάδες και άτομα που έχουν κοινό όραμα και φιλοσοφία τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Η επαφή της με άτομα στον αυτισμό και τις οικογένειές τους, αποτέλεσαν έναυσμα και κίνητρο για τη συμμετοχή της στην A million senses. Το κοινωνικό όφελος αποτελεί υψηλό ιδανικό για τη δραστηριοποίησή της.

Κώστας Μπουλαζέρης, Οικονομολόγος – Υπεύθυνος Οικονομικών.
Η ομάδα της A Million Senses.Eίναι υπεύθυνος οικονομικών της A Million senses. Είναι κάτοχος διπλώματος του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης και μεταπτυχιακού στα Οικονομικά και στη Διοίκηση. Από το 2010 είναι επικεφαλής οικονομικού τμήματος της ΜΚΟ Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και το 2013 ήταν υπεύθυνος για την οικονομική διαχείριση του κοινωφελούς προγράμματος εργασίας, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή στην περιοχή της Χίου και χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση του έργου ΤΟΠΣΑ project, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας και πρόσφατα also ανέλαβε την οικονομική διαχείριση του έργου "Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων, που χρήζουν βοήθειας", το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Ο στόχος του έργου ήταν η στήριξη των οικογενειών με μέλη στο φάσμα του αυτισμού. Η A million senses είναι για αυτόν ένα νέο πεδίο και μία αφορμή να κάνει τη διαφορά για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες ή για οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την πιθανότητα διακοπών σας στην Ελλάδα επικοινωνήστε στο 6936690182 (Αγγέλα Μεννή, Υπεύθυνη Επικοινωνίας) ή στο hello@amillionsenses.com ή επισκεφτείτε το site: www.amillionsenses.com.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.