Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ (νέα παρουσίαση!)

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο Κέντρου ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕTo Κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Λόγω-Έργω" δημιουργήθηκε από την Ευγενία Ανδριοπούλου, Λογοθεραπεύτρια, για να παρέχει εξειδικευμένες θεραπείες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες . Το Kέντρο βρίσκεται στην οδό Αντωνίου Θεοχάρη 66, στην Καλλίπολη στον Πειραιά.

Η ομάδα των θεραπευτών αποτελείται από έμπειρους θεραπευτές οι οποίοι αγαπούν τα παιδιά και δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα κατά την διάρκεια των συνεδριών. Επίσης, οι θεραπευτές του Κέντρου εφαρμόζουν σε διεπιστημονική βάση, μεθόδους και σύγχρονες τεχνικές, με στόχο την αποκατάσταση δυσκολιών στον λόγο και την επικοινωνία, τη μάθηση, την οργάνωση και εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων, την κίνηση, τη γραφή, την ανάγνωση, το παιχνίδι και τις κοινωνικές δεξιότητες. Παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και ενημερώνονται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα θεραπευτικά προγράμματα. Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση στον Οδηγό υπηρεσιών εδώ.

Φωτογραφία από το Κέντρο ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ.Φωτογραφία από το Κέντρο ΛΟΓΩ-ΕΡΓΩ στην Καλλίπολη Πειραιά, Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ.

ΑΡΓΩ ► Θέση Εργοραπευτή (νέα!)

Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες με την επωνυ­μία "Αρ­γώ" ιδρύθηκε το 1985, με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες, συ­ζύγους ναυτικών. Είναι ΝΠΙΔ, ειδικώς ανα­γνωρισμένο ως φι­λανθρωπικό Σωμα­τείο, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Προσφέρει εκ­παίδευση σε άτομα με νοητική υστέρηση. Σήμερα, λειτουργεί Κέντρο Διη­μέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, Οικοτρο­φείο και Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνι­κής & Επαγγελματικής Έντα­ξης.

Νέα — Ανακοινώσεις

  • 01/12/2017 — Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για ένταξη σε απογευματινό πρόγραμμα διημέρευσης.
    Δικαιούχοι άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και ΔΑΦ, κάτοικοι Πειραιά και όμορων Δήμων. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως την Παρασκευή 15/12/2017. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ.

Κ.Ν.Α.Π.

Λογότυπο του ΚΝΑΠ στον Πειραιά.Το Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού (Κ.Ν.Α.Π.) είναι ένα οργανωμένο, πλήρες θεραπευτικό κέντρο για παιδιά, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1995, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Στοχεύει στην ποιοτική φροντίδα του παιδιού με αναπτυξιακές διαταραχές και της οικογένειάς του.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ► Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για τη Διαφορετικότητα

Λογότυπου του Συλλόγου Φροντίδα.Ο Σύλλογος με την επωνυμία "Φροντίδα" ιδρύθηκε, με έδρα τη Νίκαια, ως ένα πανελλαδικής εμβέλειας φιλανθρωπικό Σωματείο  για την πρόληψη, ενημέρωση και συμπαράσταση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down. Σήμερα, ο Σύλλογος εδρεύει στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (Πειραιά).

Νέα — Ανακοινώσεις

Η "Φροντίδα", στα πλαίσια των δράσεων της διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα και τα άτομα με αναπηρίες. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και περιλαμβάνει ανάγνωση παραμυθιού, παντομίμα, ζωγραφική και παιχνίδι με σκοπό τα παιδιά να αντιληφθούν την έννοια της διαφορετικότητας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες. Τα εργαστήρια αφορούν παιδιά προσχολικής ηλικίας και είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα αφορά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς της Αττικής και έχει ξεκινήσει ήδη η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα σχολεία ή εκπαιδευτήρια που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

ΠΕΚ ΑΜΕΑ

Υποστηρίξτε το ΠΕΚ ΑμεΑ!
Το ΠΕΚ ΑμεΑ στεγάζεται από τη μέρα ίδρυσής του σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο επί της οδού Αχαρνών 27, στα Καμίνια του Πειραιά. Λόγω παλαιότητας του κτιρίου η ανάγκη μεταστέγασης είναι επιτακτική για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε κατάλληλο χώρο. Μάθετε περισσότερα.

Στηρίζουμε το ΠΕΚ ΑμεΑ για τη νέα του Στέγη

Λογότυπο του ΠΕΚ ΑΜΕΑ.Το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ. ΑμεΑ) ιδρύθηκε το 1993, με πρωτοβουλία των γονέων, κη­δεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες, με την ονομασία Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Παναγιώτης Γαβαλάς" ως αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της Νο­μαρχίας Πει­ραιά.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Νέα παρουσίαση στον Οδηγό υπηρεσιών :)

Λογότυπο International Special Needs Tae Kwon Do Hellas.Η Διεθνής Ομοσπονδία Ταεκβοντο για ΑμεΑ (ISNTKDF) έχει έδρα το Hawkee's Bay στην Νέα Ζηλανδία. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι ο Ben Evans. Η Ομοσπονδία είναι αναγνωρισμένη απο την Διεθνή Ομοσπονδία Ταεκβοντό και διατηρεί θερμές σχέσεις με τον πρόεδρό της Grand Master Choi Jung Hwa, γιο του ιδρυτή του Tae Kwon Do. Στην Ελλάδα, η Ομοσπονδία ISNTKDF εκπροσωπείται επίσημα απο το 2014 από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο "Νικηφόρο Πήγασο" - Διεθνές Ταεκβοντο για ΑμεΑ Ελλάς, που ιδρύθηκε 9/6/2014 με έδρα το Πασαλιμάνι Πειραιά.

ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ

Το Παράρτημα Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου με την επωνυμία "Μιχαλήνειο" λειτουργεί στον Πειραιά, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), με επίκεντρο την πρόληψη, διάγνωση, πιστοποίηση προβλημάτων και χορήγηση γνωματεύσεων, σε παιδιά ηλικίας από 0 έως 18 ετών  που παρουσιάζουν διαταραχές της σωματικής, νοητικής-γνωστικής και ψυχοσυναισθηματικής τους ανάπτυξης, προβλήματα λόγου και επικοινωνίας, μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες στην προσοχή και στη συγκέντρωση, προβλήματα συμπεριφοράς ή συνδυασμό των παραπάνω μειονεξιών. Στη σημερινή του μορφή λειτουργεί από το 2011 μετά τη συγχώνευση του "Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Πειραιά" με το "Μιχαλήνειο Κέντρο Προστασίας Παιδιών".

Λογότυπο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ

Το συμβουλευτικό κέντρο "Συν-εργάζομαι" λειτουργεί, από το 2009, στον Πειραιά. Ασχολείται με θέματα ψυχικής υγείας, λόγου και κίνησης, παιδιών και ενηλίκων. Η επιστημονική ομάδα στελεχώνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό σε ειδικότητες όπως: Κοινωνικής Εργασίας, Ψυχολογίας, Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας. Στοχεύει στον σχεδιασμό και την εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης, που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ατόμου, ολιστικά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

η Πειραϊκή Ένωση Γονέων Κηδε­μόνων & Φί­λων ΑμεΑ ίδρυσε το 1993, με πρωτοβουλία των γονέων, κη­δεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες, το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.) ΑμεΑ, με την τότε ονομασία Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Παναγιώτης Γαβαλάς". 

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.