ΠΕΚ ΑΜΕΑ

Λογότυπο του ΠΕΚ ΑΜΕΑ.Το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ. ΑμεΑ) ιδρύθηκε το 1993, με πρωτοβουλία των γονέων, κη­δεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες, με την ονομασία Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Παναγιώτης Γαβαλάς" ως αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της Νο­μαρχίας Πει­ραιά.

Σκοπός του Κέντρου ΠΕΚ ΑΜΕΑ είναι η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες με στόχο την προστατευόμενη απασχόληση σε όσους δυσκολεύονται να βρουν εργασία στην ελεύθερη αγορά. Απευθύνεται σε νέους και νέες με νοητικά, αισθη­τηριακά, κι­νητικά κ.α. προ­βλήματα άνω των 14 ετών. Το 1998, μετονομάστηκε σε Πειραϊκή Ένωση Γονέων Κηδε­μόνων και Φίλων ΑμεΑ (Π.Ε.Κ. ΑμεΑ).

Υπηρεσίες – Δράσεις

  • Μαθήματα Ειδικής Αγωγής και ειδικής διαπαιδαγώγησης με ειδικούς παιδαγω­γούς με στόχο την απόκτηση και συντή­ρηση ειδικών μαθησιακών γνώσεων. Επαγγελματική κατάρτιση σε εργαστήρια: - παραγωγής εικόνας, - διακοσμητικού και εκκλησιαστικού κε­ριού, - πλυντηρίων και στεγνωτηρίων.
  • Ψυχολογική υποστήριξη – Ομαδική ψυχο­θεραπεία.
  • Λογοθεραπεία – Εργοθεραπεία.
  • Ψυχιατρική υποστήριξη.
  • Κοινωνική Υπηρεσία.
  • Τμήματα ειδικής φυσικής αγωγής με στόχο την άσκηση και τη σωματογνωσία για κινητικά προβλήματα.
  • Δημιουργική απασχόληση.
  • Μουσικοκινητική και μουσική αγωγή.
  • Συμβουλευτική γονέων.
  • Εξωτερικές δραστηριότητες / κοινωνικο­ποίηση με στόχο την πρόσβαση σε πολιτι­στικές, δη­μιουργικές, αθλητικές, τουρι­στικές δραστηριότητες.

Τα έσοδα του Κέντρου προέρχονται από συνδρομές με­λών και δωρεές. Συνεργάζεται με τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

Επικοινωνία 

Αχαρνών 27, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 185 44

Αρχείο 

Τρίπτυχο μεγέθους Α3-, χρώματος κόκκινου – λευκού.

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.