Ένταξη παιδιού με ΔΑΦ σε παιδικό σταθμό

Εικόνα Βίκυ

Γεια σας,

Έχω έναν υπέροχο γιο 2,5 ετών, ο οποίος βρίσκεται στο αυτιστικό φάσμα.  Έχουμε διανύσει ήδη 7 μήνες εργοθεραπείας με αισθητή βελτίωση και από Σεπτέμβριο σκέφτομαι να δοκιμάσουμε τον παιδικό σταθμό.   Ο βρεφονηπιακός που διάλεξα, με έχει διαβεβαιώσει πως η ένταξη του παιδιού θα είναι επιτυχημένη και πως στο προσωπικό τους, έχουν δασκάλα η οποία έχει εξ' ειδίκευση με παιδιά στο φάσμα. 

Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά έχω αγχωθεί υπερβολικά πολύ, με το πως θα το πάρει το παιδί και αν θα καταφέρουμε να ενταχθούμε κανονικά στον σταθμό.  Με το παιδί δεν μπορούμε ακόμα να συνεννοηθούμε σε λεκτικό επίπεδο.

Θα ήθελα τις εμπειρίες σας πάνω σ' αυτό το θέμα ... σας ευχαριστώ πολύ! 

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.