Επιτροπή ΚΕΣΥ για παράλληλη στήριξη

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Χαίρετε,

πρόκειται να κάνουμε αίτηση για την κόρη μας που του χρόνου θα πάει νήπια (προς το παρών είναι σε παιδικό σταθμό) και είναι στο φάσμα του αυτισμού. Μας είπαν θα μιλήσουν με τον παιδικό σταθμό από τα ΚΕΣΥ και μετά θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ΑΝ θα περάσουμε από επιτροπή.

Θέλουμε παράλληλη στήριξη, γιατί τώρα μπορεί στο παιδικό να μην χρειάζεται, αλλά στα νήπια θα χρειαστεί. Ακούσαμε ότι φέτος πολύ δύσκολα εγκρίνουν παράλληλη στήριξη και γενικά κατευθύνουν παιδάκια στα ειδικά σχολεία. Ειδικά αν απουσιάζει ο λόγος ή αν φοράνε πάνα (τα έχουμε και τα δύο).

Εχει καποιος εμπειρία αυτό το καιρό από ΚΕΣΥ; Πως αντιμετωπίζουν τα παιδάκια. Φίλοι που πήγαν το αγοράκι τους, λεει το είχαν μέσα 1,5 ώρα μόνο του και φυσικά έβγαλε άσχημη συμπεριφορά, σε ένα χώρο γεμάτο με αγνώστους. Τυπικής ανάπτυξης παιδάκια και θα αντιδρούσαν έτσι, πόσο μάλλoν τα δικά μας.

Αναμένω αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία σχετικά πρόσφατα.

Ευχαριστώ.

Σχόλια

Σχετικά με ΚΕΣΥ

Εικόνα Mariakimi

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλα... ακριβώς τα ίδια περνάμε και δεν ειμαι αισιόδοξη καθολου για τη παράλληλη από Σεπτέμβρη.. Δυστυχώς.. ειμαι νέο μέλος και ψάχνω το site θέλετε να μου πείτε συμπτώματα που έχει το παιδάκι σας σε αυτή την ηλικία.? Εμένα δυστυχώς είναι αρκετά στερεοτυπικος δλδ πάει σε άλλα παιδάκια και όταν τα βλέπει αρχίζει να χοροπηδάει να φτερουγίζει χτυπάει παλαμακια κ.α... με αποτέλεσμα να υπάρχει κοροϊδία η οποία με στεναχωρεί αφάνταστα.. Έτσι η παράλληλη είναι μονόδρομος για εμάς...

like2

Έχουμε κάνει αίτηση στο ΚΕΣΥ και περιμένουμε

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Χαίρετε,

έχουμε κάνει αίτηση και περιμένουμε, τώρα πήγανε πίσω όλα αυτά με τον Covid-19.

Συμπτώματα;

Εμάς η μικρή δε μιλάει καθόλου. Μόνο κραυγούλες και ακαταλαβίστικα για εμάς λόγια.

Εχουμε και ασιθητηριακά θέματα, τρώει πατημένα και δεν πιάνει τίποτα από φαγητό με τα χεράκια της. Ούτε καν κουλούρι. Μόνο γλειφιτζούρι έμαθε να το κρατάει από το πλαστικό. Γενικά εμείς την ταΐζουμε, φοράει πάνα γιατί δεν μας δίνει να καταλάβουμε πότε θελει να παει τουαλετα, και είναι φοβερά δυσκοίλια.

Λεπτή κινητικότητα μέτρια. Απτικά ερεθίσματα τα πάει καλα, δεν εχει θεμα με φως, ήχο.

Παλιά στριφογύριζε πολύ για να ρυθμιστεί, πλέον δε το κάνει.

Τα χεράκια της όταν χαίρεται τα σηκώνει ψηλά και στριφογυρίζει την μπουνίτσα της.

Χαίρεται με τα παιδάκια και στον παιδικό τα πάει πολύ καλά.

Αυτά εν ολίγοις

like4

Τελικά περάσαμε επιτροπή ΚΕΣΥ

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Τελικά περάσαμε επιτροπή ΚΕΣΥ.

Τους γονεις μας είδε κοινωνική λειτουργός, ενώ το παιδί ήταν σε μία αίθουσα με ψυχολογο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και ειδική παιδαγωγό για καμία ώρα, όσο κι εμείς με την κοιωνική  λειτουργό.

Αναμένουμε την ενημέρωση. Λογικά επειδή δεν αυτοεξυπηρετείται και δεν εχει καθαρίσει δε θα δοθεί παράλληλη στήριξη. Ευελπιστούμε να μη μας δώσουν ειδικό σχολείο.

Για εγγραφή σε νηπιαγωγείο το θέλουμε.

like1

Να κυνηγήσεις να πάει σε τυπικό νηπιαγωγείο

Εικόνα Vaso Br

Γειά σου Θοδωρή. Είχαμε μιλήσει πέρσι, όταν είχα γράψει τις ανησυχίες μου για το γιο μου. Ο γιος μου είναι 3 ετών υψηλής λειτουργικοτητας. Καλό είναι να κυνηγήσεις να πάει σε τυπικό νηπιαγωγειο σίγουρα θα της κάνει καλό να είναι με παιδάκια τυπικης ανάπτυξης. Ωστοσο ξεκίνησε να της μάθεις να πηγαίνει στην τουαλέτα. Δεν πειράζει που δεν μιλάει. Τσέκαρε κάθε πότε βρέχει την πάνα της έτσι θα ξέρεις περίπου την ώρα και θα την πηγαίνεις. Όταν καταλάβει τι γίνεται θα τα κρατάει μέχρι να την πας. Πρώτα κόβουν τα τσισα και μετά τα κακά μόνα τους. Έχετε όλο το καλοκαίρι!! 

like3

Γενικό νηπιαγωγειο

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Τα δύο χρόνια στο νηπιαγωγείο, γιατί θα κάνει επαναφοιτηση θα τα περάσουμε σε τυπικό νηπιαγωγείο. Δώσουνε δε δώσουνε βοήθεια κρατική εμείς εκεί θα τη στείλουμε. Μετά βλέπουμε.

Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για το παιδί, χωρίς να λέω κάτι άσχημο για τα ειδικά σχολεια.

Σας θυμάμαι, τελικά μιλάει ο μικρός από πέρυσι καθόλου;

like3

Συμφωνώ Θοδωρή, καλύτερα τυπικό νηπιαγωγείο

Εικόνα Vaso Br

Συμφωνώ μαζί σου Θοδωρή, καλύτερα τυπικό νηπιαγωγειο. Ο μικρός μου πάει πολύ καλά, έχει ξεκινήσει κ μιλάει. Μου ζητά μπισκότα, νερό κτλ. Ονομάζει τα πάντα, έχει μάθει τα χρώματα. Λέει το όνομά του. Προτάσεις βέβαια δεν κάνει σιγά σιγά. Έχει ξεκινήσει να δείχνει θέλει λίγη δουλειά ακόμα βέβαια. Ενδιαφέρεται για τα παιδάκια απλά δεν ξέρει ακόμα να παίξει μαζί τους. Ξεχωρίζει τα ρούχα κ βοηθά στο ντύσιμο. Έχει ξεκινήσει κ τρώει με κουτάλι. Έχει πολύ καλή λεπτή κ αδρη κίνηση. Από στερεοτυπιες τρέχει μες στο σπίτι κ του αρέσει να στιφογυριζει αντικείμενα όχι εμμονικα. Γενικά πάει πολύ καλά με το παιχνίδι έχουμε δουλειά. Δεν ξέρει να παίζει όπως τα παιδιά της ηλικίας τους κ εκεί μόνο διαφέρει. 

like2

Σήμερα τυχαία διάβασα μέσα στο noesi.gr

Εικόνα Vaso Br

Σήμερα τυχαία διάβασα μέσα στο noesi.gr ότι μια κοπέλα στέλνει το κοριτσάκι της σε ειδικό νηπιαγωγείο κ είδε μεγάλη διαφορά!!, Xrisa 24 

like2

Τυπικο ή ειδικό σχολείο, πολυσύνθετο ζήτημα

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Το ζήτημα σε τι είδους σχολείο θα πάει το παιδί είναι πολυσύνθετο.

Και σίγουρα κανείς δε λέει ότι καλό είναι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Εξαρτάται και από την κατάσταση (λειτουργικότητα) του παιδιού, αλλά και από τι επιδιώκει κάποιος.

Πιστεύω ότι και στα ειδικά σχολεία γίνεται καλή δουλειά και επιτυγχάνονται στόχοι. Κι εμείς μετά τα δύο χρόνια στα νήπια, αν δεν δούμε κάποια σημεία, ίσως τη στείλουμε σε ειδικό δημοτικό.

Απλά θα τις δώσουμε σίγουρα δύο χρόνια τώρα την δυνατότητα να συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα από την συναναστροφή με τυπικής ανάπτυξης παιδάκια.

Μετά θα δούμε. Δε πρέπει να είμαι κολλημένοι σε μία πορεία και μία απόφαση, χωρίς να το εξετάζουμε σφαιρικά το θέμα.

like2

Εσείς γνωρίζετε τι είναι καλύτερο

Εικόνα Vaso Br

Απλά στο ανέφερα γιατί εκεί η μικρή της ξεκίνησε να μιλά και είδε μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο. Σίγουρα εσείς γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για την μικρή!! 

like2

Διάγνωση και θεραπείες

Εικόνα Ξένια Μακρή

Καλημέρα σας.

Ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει διάγνωση από επίσημο φορέα (Δημόσιο νοσοκομείο) και αν το παιδί παρακολουθεί θεραπείες (Λογοθεραπείες - Εργοθεραπείες).

Ευχαριστώ

like1

Υπάρχει διάγνωση

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Εμείς έχουμε περάσει όλα τα στάδια...

Ξεκινησαμε εργο και λογο από 2 και κάτι χρονών έως τώρα

Πήγαμε παιδικό σταθμό από 2 και κάτι και για 3 χρόνια και τώρα περάσαμε ΚΕΣΥ και την γράψαμε στο νηπιαγωγείο (τυπικό σχολείο δημόσιο)

Έχουμε γνωμάτευση από παιδονευρολόγο δηοσίου και παιδοψυχίατρο ιδιώτη

και έχουμε περάσει και ΚΕΠΑ με ΠΑ 67%

Το ΚΕΣΥ μάλλον θα μας δώσει ειδικό σχολείο γιατί δεν έχουμε καθαρίσει ακόμα την πάνα και γιατί δεν τρώει μόνη της. Σιγά δλδ το φαγητό, για το δεκατιανό γιαουρτάκι πχ ενω για την πάνα τα 5χρονα φαντάζομαι πηγαίνουν και σκουπίζονται όλα μονα τους στην τουαλέτα ενώ στο νηπιαγωγείο που θα πάνει είναι και διόροφο και κατεβαίνουν τα σκαλιά άνετα όλα τα παιδάκια....

Τες πα, εμείς θα τη στείλουμε σε τυπικό σχολείο και θα πληρώσουμε, δυστυχώς επιβαρύνοντας και εμάς οικονομικά κι άλλους, αλλά θα της δωσουμε το περιθώριο να εξελιχτεί σε τέτοιο περιβάλλον.

like5

Εννοείται Θοδωρή πως τα

Εικόνα Vaso Br

Εννοείται Θοδωρή πως τα πενταχρονα σκουπιζονται μόνα τους , ανεβαίνουν κ κατεβαίνουν άνετα την σκάλα!! Έχω τρία παιδιά δύο τυπικής ανάπτυξης κ ένα στο φασμα. Στην ηλικία των 5 τα παιδιά ξέρουν τα πάντα!! 

like5

Επιλογη σχολειου

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Καλησπερα 

Συμφωνω με τις αποψεις σας για την επιλογη σχολειου. Ο γιος μου, Αλεξανδρος, τελειωνει φετος το δημοτικο, πηγαινει σε τυπικο σχολειο σε ολο το δημοτικο. Απο την πρωτη δημοτικου του δοθηκε διαγνωση για παραλληλη στηριξη απο τα κ.ε.σ.υ. Σε οποιον ενδιαφερετε θα μπορουσα να δωσω πληροφοριες απο τη δικη μας εμπειρια δηλ παιδι με διαγνωση αυτισμου μεσα σε δημοσιο σχολειο με κρατικη παραλληλη στηριξη.

Μπορειτε να χρησιμοποιησετε την ηλεκτρονικη μου διευθυνση.

like5

Από Δευτέρα

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Σας έχω στείλει mail από τη Δευτέρα.

Να είστε καλά

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.